dijous, 11 d’octubre del 2012

Les cartes d'Anna

Jaume Fuster

L'Anna, una adolescent de Barcelona i aprenent d'escriptora, ha estat enviada a Anglaterra a estudiar per tal que no visqui la problemàtica del seu pare, que és a la presó a causa d'un escàndol polític i econòmic. Mitjançant les seves cartes, faxs i correu electrònic a les diferents persones del seu entorn, descriu l' experiència d'amistat amb una companya anglesa d'internat i amb la seva àvia i sublima aquesta agradable realitat tot i que presenta un  final trist escrivint una novel·la policíaca de tall romàntic amb tots els elements i els tòpics del gènere. És interessant l'exercici de llenguatge en l'ús dels diferents tipus de missatge, segons el suport emprat i segons les persones que l'han de rebre.

2 comentaris:

  1. Anna una noia jove ha de marxar a un internat de Londres perquè el seu pare, que és polític, ha hagut d'anar a la presó, allà Anna coneixerà noves amigues i amics però ella es relacionarà amb les persones més estimades per a ella a través de cartes, en aquestes els explicarà tot el que li passa i una història que ha escrit ella.

    Nota:7-8
    He trobat aquest llibre una mica repetitiu perquè molts cops explicava el mateix en diferents cartes, però en general és interessant.

    ResponElimina
  2. Les cartes d'Anna

    Aquest llibre et permet llegir la història de l'Anna, una nena que és enviada a un internat de Londres de molt prestigi. Allà l'Anna coneix a una noia de la seva edat, la Penny, amb la que es fan molt amigues. La Penny, la convida a passar els caps de setmana a casa la seva àvia, en una gran mansió de la família. A partir del que veu i descobreix a la mansió, comença a escriure una novel·la inspirada en ella i la seva amiga Penny, i aprofita per explicar-li a una amiga seva de Barcelona, a través de les cartes que li va enviant. Un dia, el pare de l'Anna, que era a la presó, el deixen sortir, tot i que està en llibertat condicional. L'Anna el troba molt a faltar i té moltes ganes de poder anar a Barcelona i tornar a estar amb ell. Finalment, la Penny mor, a causa d'una malaltia que no se sap molt bé quina és, però que és per culpa de la mort de la seva mare que es va suïcidar, que l'ha deixada traumatitzada i per això pateix anèmia i està massa dèbil. Quan la Penny mor, l'Anna torna a Barcelona amb la seva família perquè no pot aguantar a l'internat, ja que tot li recorda a la seva amiga.
    El llibre està bé, però la manera en que parla i les paraules que fa servir m'ha fet sentir com si estigués llegint una història molt antiga. A més, tot passa molt ràpid, però explica amb massa detalls coses que crec que no tenen massa importància. A part d'això, és bastant entretingut el llibre. Li recomanaria De nota li posaria un 7.

    ResponElimina