dijous, 11 d’octubre del 2012

Jordi d'Urtx

   Octavi Egea

En Jordi d'Urtx, un xicot de quinze anys, veu com empresonen i condemnen el seu pare i la seva mare per culpa del fals testimoni de la pròpia àvia que els acusa de cometre actes de bruixeria. El noi, aconsellat pel pare, intenta fugir cap a la Seu per salvar ses germanes i ell mateix de les terribles mans de l'àvia prepotent i d'un tribunal inquisitorial que practica la "caça de bruixes". Novel·la històrica basada en fets reals, encara que novel·lats. Ambientada a principis del segle XVIII a la comarca del Vallès on hi va haver nombroses detencions per bruixeria, que van acabar, en la majoria de casos, en sentències de mort.

2 comentaris:

  1. Aquest llibre m'ha agradat molt perquè tracta de l'Edat Mitjana.
    Jo el vaig agafar per la portada perquè em va agradar la pintura i després vaig començar a llegir-lo. Al començament no l'entenia gaire i al cap d'unes pàgines vaig lligar fils perquè hi apareixen molts personatges.

    ResponElimina
  2. Arnau Pascual ha dit.

    El llibre Jordi d'Urtx l'he trobat brutal, tot i que no m'agrada la bruixeria, però el fet que passi a Caldes de Montbui i que jo sàpiga on és la presó, ha fet que m'hagi semblat interessant. Els noms dels protagonistes són estranys però eren normals per l'època. Recomano la lectura.

    ResponElimina