dijous, 22 de novembre del 2012

De Nador a Vic

                                Laila Karrouch

De Nador a VicLa Laila, nascuda a la ciutat marroquina de Nador el 1977, va arribar a Vic amb la seva família quan tenia vuit anys. Aleshores va començar el procés d'adaptació a una nova cultura i a uns nous costums, però també es van desencadenar un seguit d'emocions que la marcarien per sempre. L'enyorança dels avis i els amics de Marroc, la preocupació per les dificultats econòmiques, els nous amics, la polèmica participació a les proves esportives, el racisme, són només alguns dels episodis que la Laia, amb una enorme sensibilitat va relatant en primera persona.

4 comentaris:

  1. Aquest llibre tracta de la Laila, una nena de 8 anys que se'n va a viure a Vic amb els seus pares i els seus germans. Primer, el seu pare vivia a Vic per qüestions econòmiques, però després va anar a buscar a la resta de la família. Quan la Laila arriba a Vic està desconcertada, però al poc temps, ja no. A la mare li costa més. La Laila practica atletisme, un esport que li agrada molt, però que no sap si haurà de deixar per qüestions religioses. La Laila i la família passen diverses etapes, tant bones com dolentes.
    M'ha agradat molt aquest llibre, perquè està escrit en primera persona, osigui és la mateixa autora el que explica la història que ella va viure. També perquè mostra el que costa adaptar-se quan algú ve d'un altre país i tots els problemes religiosos.
    El recomanaria a tothom

    ResponElimina
  2. És un llibre que m'ha agradat molt perquè t' explica cultures, les vivències de l' emigració...
    Té algun tros que emociona.
    M'ha agradat molt.
    Nota: 10

    ResponElimina
  3. A mi aquest llibre m'ha agradat moltíssim a sigut un dels llibres que mes m'ha enganxat a llegir ja que explica una historia d'una nena que viu a Marroc però per problemes de treball del seu pare s'en te que anar a viure a Espenya (Vic). Es un llibre que te moltes parts de diferents sentiments tristesa, por... Per a mi el millor moment del llibre es quant al estiu s'en va a Marroc a veure la seva família, amics de la infància... El recomano a tothom que li agradi histories de aquest tipus.
    Nota:10

    ResponElimina
  4. Aquest llibre tracta d'una nena que es diu Laila i viu al Marroc amb la seva familia i els seus amics, un dia el seu pare els explica una mala noticia que es tenen que anar a Espanya perquè el seu pare a trobat traball allà, la Laila li fa molta pena marxar perquè allà té molts amics i també té a la seva familia.
    Arriben a Espanya i van a viure a Vic allà a Vic fa molts amics i descubreix un esport que li encanta que es el altletisme però el té que deixar perquè als seus pares no li agraden que ensenyi les cames però la Laila no el vol deixar perquè fent aquell esport es sent super agust.
    Ella i la seva familia pasen moments bons i dolents.
    I per cert aquest llibre es una història real perquè la protagonista es la escriptora.
    A mi aquest llibre m'ha encantat perquè veus com una nena afronta una cultura diferent un nou idiom...
    Ademes en aquest llibre a molta gent es sentirà molt identificat o identificada perquè si es d'un altre pais i té que vindre a aquí i aprendre noves coses doncs es dur.
    En resum aquest llibre m'ha encantat.

    NOTA:10

    ResponElimina