dijous, 19 de març del 2015

El mar dels traïdors

el mar dels traidors-jordi tomas-9788475883625 Jordi Tomàs

Jordi Tomàs aborda un dels grans temes oblidats de la història de la Catalunya del segle XIX: la participació de nombrosos homes de negocis catalans en el tràfic il·legal d’esclaus. El protagonista és un metge novell i idealista que l'any 1864 fa el seu bateig marítim a bord del vaixell Verge de Montserrat. El que havia de ser un viatge comercial amb ivori, eben i espècies esdevindrà un malson quan, en arribar a Sierra Leone, el jove metge descobreix els centenars d'africans que han de ser venuts il·legalment a Cuba i a Puerto Rico.

2 comentaris:

  1. Jan Roca ha dit:

    Explico aquest llibre fins la meitat, perquè no m'he pogut acabar el llibre i el tercer trimestre explicaré la segona part.
    Un noi, l'Antoni Riubò, s'ha tret el títol de metge i l'hi han ofert treball per un vaixell, ell accepta i al pujar no tot és com esperava, no és un berganti normal i corrent... és un vaixell negrer, que trafiquen amb negres, ell ha intentat salvarlos un cop ia pero no va ser possible, ara el volen matar. També s'acaba de enterar que el comprador dels esclaus era en Jaume Riubò, el seu tiet. Ell no s'ho acaba de creure i no se sap si és veritat.
    Es un llibre bonic i realista, et fa veure com era tot abans, coses que per nosaltres ara son imperdonables, abans es feien. Et fa obrir els ulls i veure les coses com son. M'agrada molt com es l'Antoni, amb moltes ganes de rescatar els esclaus. M'agrada que passi en un vaixell perque tot es mes dificil a un lloc sense sortides i es compliquen mes les coses. Es un llibre molt educatiu i el recomano a tothom.

    ResponElimina
  2. jan Roca ha dit:

    L'ultima vegada que vaig explicar el llibre em vaig quedar quan l'Antoni Riubò es dona compta que el seu tiet es un traficant d'esclaus però ell no s'ho creu... Al caps d'uns dies coneix un advocat que es anti tràfic d'esclaus i pensa que el pot ajudar, el capita Tubau enganya al advocat perquè es pensi que el dolent es l'Antoni. Un sopar, on estaven l'Antoni, l'advocat, la seva filla, i en Tubau, en Tubau assassina a l'advocat i a la seva filla després de explicar-los tota la veritat. En Tubau denuncia a l'Antoni de assassinat, però ell no en té cap culpa! Fins el dia que arriba el judici...

    M'ha agradat molt aquest llibre, realitat pura dels temps de abans i molt dura, però no m'ha agradat gaire el final, però tot lo altre un llibre magnífic! El recomanaria a tothom que li agradi saber que passarà després, perquè et deixen tot el rato amb la intriga i això et dona ganes de llegir.

    Nota: 9.

    ResponElimina