dijous, 7 de febrer del 2013

Bitllet d'anada i tornada

Gemma Lienas

Anorèxia i bulímia són dues paraules que a la Marta i als seus pares no els resulten gaire habituals. A la Marta perquè viu més pendent de descobrir l’amor i el sexe amb en Ricky, anar al cinema amb la Clàudia o riure amb els seus germans bessons. Als pares perquè estan massa pertorbats pel fantasma de l’atur. En poc temps, però, tot es capgira de tal manera que la Marta ha d’ingressar en un hospital amb una anorèxia nerviosa.

3 comentaris:

  1. Bitllet d’anada i tornada tracta d’una noia adolescent que es diu Marta que pateix anorèxia. Durant el llibre es pot observar les conseqüències que té la malaltia respecte les seves amistats, la família, etc. Al final, la noia arriba a un punt en què té que ser traslladada al hospital. Allà la seva salut no millora ja que continua baixant de pes. Juntament amb les seves companyes de l'hospital fan tot el possible per no pujar de pes, i ho aconsegueix, ja que a pesar de que està a l’hospital continua baixant de pes. Finalment s’adona de la situació que ha arribat i com està, i està en dubte si continuar baixant de pes, o intentar-se curar ja que es pot arribar a morir.
    Aquest llibre m’ha agradat molt ja que he pogut aprendre una mica més sobre l’anorèxia, i he trobat que és fàcil de llegir.
    Nota: 8.

    ResponElimina
  2. Carolina Pozo ha dit:

    Aquest llibre ens explica la història d'una noia que es diu Marta i té un problema amb el seu aspecte i sobretot amb el seu pes.
    La marta 'es una noia que es sent rara ja que té dos germans bessons, que com que son els més petits , són els que els pares els hi fan més cas, sobretot el pare.
    A la Marta li agrada un noi que és el Ricky.
    El Ricky ajuda a la Marta amb el seu problema de pes però la Marta no hi posa de la seva part ; així que un dia, quan la Marta cada cop perd més pes, els seus pares decideixen portar-la a un hospital perquè l'ajudin. La marta no vol anar-hi , així que quan entra en aquest hospital es troba tancada. La Marta compara l'hospital amb una presó ja que les infermeres la tenen vigilada les 24 hores.
    Quan li presenten a la seva companya no es porta gaire be amb ella però amb el temps l' Adela l'ajuda a que pugui agafar pes.
    Finalment quan la Marta agafa pes es troba millor i millora la seva relació amb el Ricky, però no tot acaba aqui , ja que pot arribar algú , que necessiti molta ajuda de la Marta i de l' Adela per superar el seu problema.

    Opinió personal : A mi aquest llibre m'ha agradat bastant ja que ens explica el problema habitual de les adolescents que es la seva imatge i el seu pes, aquest llibre es ràpid de llegir.

    ResponElimina
  3. Argument: Anorèxia i bulímia són dues paraules que a la Marta i als seus pares no els resulten gaire familiars. La Marta és una noia de 16 anys que pesa molt menys del que tindria que pesar a l'edat que te i està molt obsessionada amb el seu pes i amb no engreixar-se. Això es la causa de que acabi ingressada a l'hospital amb anorèxia nerviosa, a una planta amb més noies amb problemes de anorèxia o bulímia. Allà coneix a una noia que te 21 anys i és anorèxica, i a la seva companya d'habitació a l'hospital, que és bulímica.
    Opinió personal: Aquest llibre m'ha agradat moltíssim perquè és molt interessant i a més a mi aquest tema m'interessa moltíssim i més sent adolescent.
    Recomanacions: Aquest llibre al recomano tant a noies com a nois però sobretot a noies perquè a l'adolescència aquest tema ens marca moltíssim.
    Nota: 10

    ResponElimina