FITXA

Aquí trobareu la fitxa de lectura obligatòria després de cada lectura. Caldrà lliurar les fitxes al professor tutor de lectura i desar-la a l'arxivador. Recorda que també pots fer la fitxa d'un llibre que no has acabat o que no t'ha agradat, és important saber explicar bé per què no t'ha agradat.


32 comentaris:

 1. Títol del llibre: Història de Catalunya (modèstia a part)
  Editorial i col·lecció: Columna, col·lecció clàssica.

  Aquest llibre explica la història de Catalunya des de la Prehistòria fins a aquests moments de l'actualitat.
  Parla sempre amb un to hirònic que fa que es llegeixi molt bé.
  Explica els canvis polítics, socials i econòmics sofrits al llarg del temps a Catalunya.

  Si t'interessa agafar una mica de cultura i saber una mica més de la història del teu país, aquest llibre t'agradarà. Parla de tots els fets però ho resumeix molt bé de forma que no estiguis llegint el mateix tema durant moltes pàgines i no et cansis.
  El llibre va molt bé per l'assignatura de socials perquè quan fas història catalana casi cada tema que el professor t'expliqui et sonarà d'algo perquè ja t'ho has llegit abans. Com que al llibre ho resumeix bastant a classe ho faras més extens. A mi, el llibre m'ha agradat molt i me l'he llegit molt ràpidament i sense cap problema.

  Nota: 9,5.

  ResponElimina
 2. El violi d’Auschwitz
  En Daniel es un jova que és tancat en un camp de concentració. En el camp de concentració treballa de fuster. Un dia va a casa del Coronel a reglar una cosa i veu un violi trencat. El Daniel li diu al Coronel que aquell violi esta trencat i no fa falta que castigui aquell músic que no te la culpa. El Coronel li fa arreglar el violi però si no l’arregla anirà al camp dels metxes.
  aquest llibre ma agradat molt ja que no te un vocabulari gaire extens. Jo aconsellaria aquest llibres a les persones que les agradi les aventures.
  la meva nota es un 9.

  ResponElimina
 3. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

  ResponElimina
 4. SINUHÉ EL EGIPCIO

  En l’Antic Egipte, en l’era de les piràmides i els grans faraons, un noiet anomenat Sinuhé, provinent de casta pobre i mitjançant l’ofici del seu pare, la medicina, s’alçarà per damunt dels seus. Gracies als seus coneixements en aquest art, Sinuhé viatjarà a països llunyans, tractarà amb reis i nobles, contemplarà meravelles mai contemplades i per sobre de tot aconseguirà viure com mai no ho ha fet ningú.

  Tot i no haver acabat aquest llibre, penso que és un dels millors llibres que he llegit ja que no només explica una història sinó que fa reflexionar al lector sobre el sentit de la vida, la pobresa, l’esclavitud, l’orgull i l’honor.
  Un dels conceptes més ben recreats és la desigualtat entre les castes riques de la societat i les castes pobres.
  La trama està molt ben ambientada en l’època de l’apogeu egipci i descriu amb molta claredat la societat d’aquell moment.
  A més a més la història és emocionant i dinàmica, i fa que sempre vulguis continuar llegint.

  Nota: 10
  Arnau Solà, 4t B

  ResponElimina
 5. Una historia de carrer

  Una historia de carrer parla de dos amics que viuen en el mateix carrer, juguen en el mateix equip de futbol i van junts a classe. Quant son mes grans trien dos camins diferents en Ramon es fica en el mont de les drogues, en canvi el Tomàs es fica en el mon dels judicis. Un dia es Ramon es condemnat per venda de drogues i el seu abocat es el Tomàs.

  Aquest llibre ma agradat perquè te dos punts de vista.
  la meva puntuació es un 7

  ResponElimina
 6. After

  Tessa és una estudiant molt bona que té una vida perfecte, un novio perfecte, però quan va a la universitat dels somnis coneix a en Hardin, un noi que li complica la vida, la seva relació amorosa i la relació amb la seva mare.


  Em va agradar molt me'l vaig llegir en dos dies, la trama t'enganxa i et pots sentir identificada amb la Tessa, ja que és un adolescent com nosaltres.


  Nota: 10

  Marta Artigas 3er A

  ResponElimina
 7. AFTER

  La Tessa s'enfrenta al seu primer any a una univeristat de Washintong, ella es una noia amb una vida molt estable i ordenada, pero tot cambia quan coneix al Hardin. La Tessa i ell són molt diferents, massa. Al principi s'odien molt pero a mesura que va passant el temps, tot cambia i es faràn més que amics.

  Aquest llibre m'ha agradat molt, és una història d'amor molt maca, i passen coses que mai hagues imaginat.

  NOTA:10

  Lidia Romeu 3er A

  ResponElimina
 8. Títol del llibre: Mil soles espéndidos.
  Editorial i col-lecció : salamandra 2009

  Aquest llibre tracta sobre dos noies que tenen que casar-se amb un noi molt mès gran que elles i han de saber aguantar tot fins i tot ser maltractades.
  La primera protagonista es diu Mariam i es veu obligada a casar-se amb 15 anys, amb el Rashid per ordre del seu pare, el Rahid te 30 anys mes.Desprès d'uns anys arriba una noia que te 15 anys i es acollida per el Rashid i Mariam perquè ha quedat orfana, aquesta noia es diu Laila.
  Laila es veu obligada a casar-se amb Rashid cosa que això suposa un problema ja que ell es molt mès gran que Laila i comporta a haver moltes discussions.
  Finalment Laila i Mariam es veuen obligades a portar-se bè ja que han de conviure juntes i aguantar moltes probes.

  ResponElimina
 9. Títol del llibre: "Todo lo que podríamos haber sido tu y yo si no fueramos tu y yo"

  Aquest llibre tracte d'un noi al que se li mor la seva mare i de l'arribada d'un ésser extrany a la terra. Aquest noi té un do molt especial i és saber veure els moments més importants i les pors més grans de les persones. Ell treballa per un home fent servir el seu do i un dia, es detecta l'arribada d'un ésser estrany a la Terra i ell es dedica a llegir la ment de l'extraterrestre per averiguar d'on ve.

  Aquest llibre m'ha agradat molt perquè inclou temes que m'agraden moli i trobo que és un llibre molt interessant. Té un final molt inesperat.

  Nota: 9

  Noelia Corbacho Torres - 3r ESO A

  ResponElimina
 10. L'autor ha eliminat aquest comentari.

  ResponElimina
 11. Títol: Salseo Gamer
  Editorial: temas'de hoy

  És un llibre de gamer, és un llibre divertit que encara que hi han 190 pàgines (més o menys) en dos dies tel llegeixes perquè té moltes imatges. Va de tres youtubers: Sr. cheeto, mangel i alexby11 i de com van arribar a ser dels millors jugadors entre altres coses.
  És un llibre que m'ha agradat molt i és molt entretingut.

  Nota: 9,5

  ResponElimina
 12. Biografia Harry Styles

  Aquest llibre tracta sobre la biografia del cantant de One Direction, Harry Styles.
  Explica la seva vida desde que era petit fins que va arribar a on està ara, explica tots els problemes que va tenir i tot.

  Aquest llibre m'ha agradat molt perquè tracta sobre un dels meus ídols i m'interesa molt, el recomano a totes les Directioners.

  Nota:9

  Marina Caro 3er A

  ResponElimina
 13. Pulsacions

  L'Elia ha tingut un accident i quan desperta no recorda res del que li va passar els dies propers a l'accident. Els pares, els amics i el seu psicòleg l'ajuden a intentar que recuperi la memòria. La història d'explica a través de converses de un xat en el qual l'Elia coneix un tal Phoenix. L'Elia ha de descobrir qui és en Phoenix i ha de recordar tot el que va passar.

  Aquest llibre ha estat molt interessant. És un llibre que enganxa desde el principi pel fet de que l'Elia no recordi res. L'he llegit molt ràpid i penso que és molt original que estigui explicat desde conversacions de xat.

  Nota: 8

  Noelia Corbacho 3er A

  ResponElimina
 14. After 4

  En aquest llibre el Hardin i la Tessa comprovaran si l'amor a distancia funciona, si ells poden perdonar-se mútuament i si la seva història tindrà un final feliç o és separaran per sempre.


  Aquests quatre llibres m'han encantat, són molt ràpids de llegir i per distreure's van molt bé.

  Nota:10

  Marta Artigas 3er A

  ResponElimina
 15. El corredor del laberinto

  Una colla d'adolescent estan tancats a un lloc que és diu "el Claro". Estan envoltats per un laberint. Allà tothom té una feina a fer, i existeixen els corredors, que surten a córrer pel laberint a primera hora del matí, quan s'obren els murs que et condueixen cap a ell i tornen al vespres, quan es tornen a tancar. Si et quedes allà dins, ets home mort, els monstres que hi han allà dins et matarien.
  Un cop a la setmana envien provisions. Un cop al mes, arriba un nou noi. Sempre un noi.
  Però tot canvia quan un dia després de la seva arribada, "la Caja" torna a portar a una altre persona, però aquest cop, és una noia. En una mà porta una nota on posa que ella és la última. Ja no envien més provisions. I tots ells és veuen obligats a accelerar el procediment de la resolució del laberint. O si no tots moriran.


  M'ha agradat moltíssim aquest llibre. Fa patir una mica, però també és divertit.
  Li recomano a totes les persones a qui els hi agradin els llibres de ciència ficció i d'acció.

  Nota: 8

  Alba R. 3r ESO A

  ResponElimina
 16. After 4

  És el quart llibre de la saga After, la Tessa i el Hardin intenten recuperar el amor que van deixar fa temps i el Hardin lluita molt per ella, però ha tingut un seriós problema amb la seva família i tot es mes complicat.

  M'han agradat molt els quatre llibres, molt romàntics i et fan sentir moltes coses. És impossible no emocionar-te amb aquesta saga i l'amor del Hardin i la Tessa.

  Nota: 10

  Marina Caro 3er A

  ResponElimina
 17. El corredor del laberinto: Las pruebas

  En Thomas i els seus companys pensen que tot ha acabat als sortir del laberint, el que no saben és que tot just acaben de començar: Les proves. El laberint comparat amb elles sembla inofensiu.

  Aquesta trilogia de llibres m'encanta, són uns llibres molt diferents els que he llegit i trobo la idea molt original. Et fa sentir amor, odi o traició als personatges. El recomano a tothom que l'agradi l'aventura.


  Nota: 10

  Marta Artigas 4t A

  ResponElimina
 18. L'extreodinari enginy parlant del professor Palermo

  El Gustav és un noi que es queda orfe i que va a un internat del qual escapa. Viu a un teatre on cada setmana fan una representació. Una setmana, en aquell teatre actua el professor Palermo, fascina al Gustav i decideix seguir-lo. En professor Palermo és un enginyer el qual s'ha trobat un robo vingut d'un altre planeta i al qual ha anomenat Klaatu. El Gustav insisteix i aconsegueix anar amb ell i k'ajuda fins que un dia passa una cosa inesperada.

  Aquest llibre m'ha agradat bastant ja que en Gustav té un esperit de superació molt fort i aconsegueix superar el fet més important de la seva vida el qual és quedar-se sense cap dels dos pares. Crec que és un gran llibre.

  Nota→10

  Gerard Solé 3rB

  ResponElimina
 19. Los bones
  Los bones, la yaya Ben,Thors i la cria monstruosa embacan a travesde les misteriosas ''circulos fanstasma'' en un viatge a atheia,l'antiga ciutat de la familia reial o tindran que passar grans obstacles per arribar a la seva gran aventura.
  opinió:És un llibre molt divertit perquè és un còmic i no hi ha molta lletra hi ha amés amés hi ha fotos això vulguis o no et diverteix més i és de moment el únic llibre que me lleggfit a classe perquè els altres són molt aburrits.
  Nota: 8

  ResponElimina
 20. Pídeme lo que quieras

  Judith treballa tranquil·la en una empresa però quan el cap es mor i el substitueix el seu fill arribat de Alemanya, la tranquil·litat no existeix, i es veurà en una estranya relació amb l'Eric el cap.

  M'ha agradat molt el llibre, és una trama diferent i estranya que t'enganxa desde el primer capítol.
  És una història d'amor, si es pot dir amor, molt poc habitual per un llibre.

  Nota: 8

  Marta Artigas 4t A

  ResponElimina
 21. Angelets

  El llibre explica coses de la infància, dins del llibre hi han 10 contes explicant les coses més habituals que és fan a la infància. Cada conte explica una cosa diferent.

  M'ha agradat molt aquest llibre perquè explica diferents coses de la infància, i m'ha fet recordar petites coses de ella.

  Nota: 9

  ResponElimina
 22. L'autor ha eliminat aquest comentari.

  ResponElimina
 23. La muerte del cisne

  Va sobre unes noies que ballen ballet i es presenten a un concurs per obtenir una beca, la Carlota queda primera i la Elisa segona. la Carlota va a un estudi de ballet per seguir aprenent, en canvi la Elisa deixa el ballet.
  El cap d'un temps la Carlota es mor i en Cesar un treballador del pare de la Elisa li diu que a la Carlota l'ha matat el director del centre. La Elisa s'ho creu i torna a posarse a ballar per aconseguir uns videos del director del centre.

  Aquest llibre m'ha agradat força, el principi és molt avorrit pero al final t'acava enganxant, hi ha intriga i el final no és per res el que et penses.

  Nota: 8
  Anna Maria Rojas 3rB

  ResponElimina
 24. BAJO LA MISMA ESTRELLA

  Tracta d'una noia que es diu Hazel Grace i té càncer de pulmons. Va en un grup de gent on tothom té càncer, un dia ve un noi nou que te càncer als ossos però ja esta casi curat. Passen el dies i la Hazel i l'Augustus es fan parella, però aquesta relació s'acabarà per causes naturals o per el càncer?

  El llibre m'ha agradat molt perquè es una història molt bonica.

  NOTA: 9

  Jordina Ribé Pujol 2n B


  ResponElimina
 25. Títol Actitud marc màrquez
  Marc màrquez es un pilot de moto ciclisme.
  Explica la seva biografia .És el pilot mes jova , en guanyar dos títols de motoGP. Explica anectotaes com la del seu germà Alex Màrquez quan es va dislocar el braç...
  A mi ma agradat molo per que soc molt fan de marc màrquez y per saber mes de la seva vida
  Jo li dono un 10.

  ResponElimina
 26. Bola de drac SD

  Resum:

  En aquest còmic podem veure quan en Goku era petit,les aventures que va anar passant amb la seva nova amiga Bulma mentre van buscant les boles de drac.Havent fracassat la recerca de les boles de drac se'n va a entrenar amb el follet tortuga.

  Opinió Personal:

  A mi personalment m'ha agradat ja que és un des primers còmics que em llegeixo i l'experiència m'ha agradat.
  També m'ha agradat ja que he mirat la seria de bola de drac quan és gran però mai havia llegit o vist res de quan en Goku i tots els seus amics eren petits.

  Jo li dono un 10

  ResponElimina
 27. Títol: Marc Màrquez, el año en que llego a la luna
  Editorial: Al poste
  Resum: El llibre parla del primer any del Marc Màrquez A Moto GP amb totes les carreres que va correr des de petit fins a arribar a ara, també t'explica les seves caigudes...
  Opinió personal: M'ha agradat molt perqué t'explica com arribat fins aquí i tot el que li ha passat.
  Nota: 9'99

  ResponElimina
 28. Com dibuixar manga

  Resum:

  En aquest llibre t'ensenya trucs per poder fer difuminats i altres coses com sombres i perspectives, és un llibre molt "xulo" pels que els hi agrada dibuixar i a sobre té alguns còmics.

  Opinio Personal:

  A mi m'ha agradat, els còmics estaven be i m'ha ajudat en molts trucs per poder dibuixar manga millor.jo li posaria una valoració alta.

  ResponElimina
 29. TOT O RES ( DIARI D'EN GREG )

  És un llibre molt xulo on hi passen diferents aventures amb els seus amics de l'escola, companys de la seva banda de música, amb la seva família i diferents coses molt divertides que passen durant el seu diari. És un llibre de riure, aprenentatge, por en alguns moments, com que és un diari explica moltes coses de diferents temes ja que un diari és explicar el que passa dia a dia i no només parlar d'un tema en comú ( crec jo )

  Aquest llibre és súper xulo el recomano a tothom que li agradin els llibres ple de diferents aventures.

  Nota: 9.8

  ResponElimina
 30. Cool Feet

  Resum:
  Carmen Viguera anava a treballar a la U.S (oficina on ella netejava) i quan va arribar a la porta va veure que estava tot tancat i es va fixar que darrere seu hi havia un home mort, va cridar i al fer-ho un home que estava a l'oficina la va escoltar i va sortir corrents per veure que passava. L'home va trucar a un amic seu que era detectiu privat i aquest va anar a investigar-ho. Es va fixar que l'home mort anava vestit completament, però hi havia una cosa que no portava, les sabates.

  Opinió personal:
  No m'ha agradat gens ja que el final no te cap sentit. Aquest llibre descriu molt els espais, el temps, els personatges, i ho remarca molt, si no t'ho mires bé o no ho entens, ja no entendràs res del llibre.

  ResponElimina