UN BON COMENTARI

GUIA COMENTARI DE LLIBRES
1. Diferència entre sinopsi i resum. Característiques de la sinopsi: Sinopsi ve del grec sýnopsis, que vol dir ‘vista del conjunt’. Es tracta, de fet, d'una narració breu.

És una recopilació de dades dels punts principals d'una obra, per tal de veure'n els aspectes més rellevants. A les sinopsi, sigui de llibre o de pel·lícula, no s'han de donar detalls del desenllaç o girs argumentals, ja que la sinopsi ha de buscar l'interès del lector per l'obra que s'hi explica. A la sinopsi hi hauria d’aparèixer informació sobre els personatges, els escenaris i els fets més rellevants de l’argument.

2. Valoració de la lectura, aspectes a comentar:

PERSONATGES: m'identifico amb algun personatge? Són creïbles, o no? En destacaria algun personatge per algun motiu?

LLENGUATGE: És entenedor, o m'ha costat enetendre moltes paraules?

RITME: S'ha m'ha fet àgil la lectura, o feixuga? Més diàleg, més ritme; més descripció, menys ritme.

TEMA: De què parla? L'amistat, la malaltia, la superació personal, l'amor, la traïció, la família... Són temes que m'interessen, o poden interessar a gent de la meva edat?

LLOC I ÈPOCA: Són ben descrits, sorprenen per algun motiu, són creïbles?

FORMAT I IL·LUSTRACIONS: Destaca per la forma del llibre (tipografies colors, textos esbiaxats...), les il·lustracions són suggerents i encaixen bé amb la lectura?

VALORACIÓ FINAL: Esmento qualsevol idea que vulgui destacar, si m'ha agradat o no, etc. És la conclusió.

3. Expressions útils en una valoració:

Per introduir els diferents arguments: per començar, d’entrada, primer, d’una banda, en primer lloc...; d’altra banda, segon, tercer, en segon lloc...; finalment, per acabar... 

Per expressar l’opinió personal, s’usen verbs que expressen opinió: crec, considero, penso, estic a favor, estic en contra, em sembla, sóc del parer que, estic convençut/convençuda que... 

Per introduir la síntesi dels continguts: per concloure, en conclusió, en definitiva, en resum, així doncs... 

Per continuar sobre el mateix punt: a més a més, tot seguit, així mateix, a més...

Per emfasitzar: val la pena dir, cal insistir, el més important, la idea central és, convé destacar...

Per indicar oposició: en canvi, no obstant això, tanmateix, al contrari...

Per expressar la causa: perquè, ja que, atès que, a causa de, gràcies a, com que...

Per expressar la conseqüència: per tant, doncs, en conseqüència, per aquest fet, per això...

4. Altres expressions útils:

115 comentaris:

 1. Demà encara volaran les orenetes
  Aquest llibre tracta sobre l’anorèxia. La Laia, una nena de 14 anys, està enamorada de l’Albert, però l’amor no és correspost, ell està amb la Jordina. Segons ella la Jordina està molt més prima que ella i es posa l’objectiu de aprimar-se.
  Vull destacar els personatges, perquè et poses molt a la pell de la Laia, són personatges creïbles i el personatge que destaco és la Laia, la protagonista, perquè no se’n adona de que està malalta, ho nega. El llibre té un llenguatge entenedor i es llegeix molt ràpidament. A l’epíleg l’autor li envia un correu a la noia al qual està inspirat el llibre i es veu realment com la noia no n’és conscient de que està malalta.
  Per començar penso que és un bon llibre per a tothom, sobretot per la gent que comença a estar a la tapa de l’adolescència, perquè no es sentin bé o no estiguin contentes amb elles mateixes, perquè cada cop l’anorèxia els i ve a noies més petites (dic noies perquè la majoria sempre són noies, però també hi ha casos de nois). I haurien de fer alguna cosa, per exemple moltes noies o nois es fixen amb els models i es volen assemblar amb ells, però també he de dir que les models també acaben arribant a l’anorèxia moltes d’elles, per tant les models no deixar-les tant primes.
  Nota: 8
  Júlia Rojas Roca.
  4t C.

  ResponElimina
 2. ~EL DIARI DE GREG 8~
  -El seu millor amic, Rowley Jefferson, passa d'ell des que s'ha tirat núvia. La cosa està tan malament que fins Manny, el seu germà petit, té més amics que ell ... No obstant això, Greg no pensa rendir-se i està disposat a tot per tal de convertir-se, d'una vegada per totes, en l'oncle més popular del col·legi .

  Marc Gallardo Sanchez.
  2nC

  ResponElimina
 3. DIARI D'UNA PENJADA 7

  La Nikki toca en una banda que es fa famosa i està enamorada del Brandon "el bateria",Quan fan l'entrega de discos descobreix que no hi són. Què faran?

  Desiree Pinto Pantoja
  Nota:8
  1r ESO B

  ResponElimina
 4. ZAFIRO

  En aquest segon llibre de la coleccció de Kerstin Gier, la Gwendolyn i el Gideon tindran molt dificil seguir la seva història d'amor. En el sentit dels viatges en el temps la Guendolyn es trobarà amb un familiar que la farà pensar. També correràn molts perills junt amb el seu nou company que només el veu ella. El Xerrimus, una gàrgola Diamond.
  NOTA: 8

  Èlia Rojas Garcia
  1r ESO B

  ResponElimina
 5. ONE DIRECTION biografia no autorizada

  ONe direction biografia no autorizada és un llibre sobre la vida d'havans de ser famosos dels cinc integrants, després explica com es va formar de qui va ser l'idea del nom, com es van fer famosos i la seva fama a Estats Units.

  Jordina Ribé Pujol
  Nota:9
  1r ESO B

  ResponElimina
 6. TIBURóN

  És un libro que trata sobre un tiburón que un dia aparece en las playas de Amity, y que se va comiendo a la gente. Ya está llegando el verano y tienen que tomar una desisión, porque si no, no van a vender nada.
  La desisión que tomaran puede salir bien...o mal!

  NOTA:9
  ALÈXIA PLANS TARTER
  1ESO B

  ResponElimina
 7. Galerias Velvet El Origen

  Galerias Velvet el Origen és un llibre que explica l'origen de les galeries Velvet, la serie ambientada als anys 50. El llibre es situa que l' Ana ja té vuitanta anys i estan a punt de tirar l'edifici de les galeries. L' Ana va allà i troba el diari de les galeries. Durant el diari explica tota la història desde que el Rafael i l' Elmilo es van coneixer.

  NOTA:8
  ÈLIA ROJAS GARCIA
  1ESO B

  ResponElimina
 8. Els jocs de la fam (Trilogia)

  Representa que la Katniss viu en un mon on el Capitoli, la ciutat central és molt rica, gracies a que tenen 12 ciutats més esclavitzades, que els donen recursos.
  També, cada any, els del capitoli agafen un noi i una noia de cada districte (ciutat)
  per fer una "batalla de gladiadors" es podria dir, i el qui guanya, li dónen molts diners i una casa on viure.

  En resum: no el recomano per res i crec que està sobrevalorat, més que la saga de COD. És una historia tant repetida que ja avorreix, ah i molt previsible.

  Nota: 3
  Sergi Velazquez
  4 ESO A

  ResponElimina
 9. CIUDADES DE PAPEL

  El libre de ciudades de papel va sobre un noi que no es molt popular en el seu institut i de una noia que si que ho es.
  Un dia la noia que es diu Margo li diu al noi que es diu Quintin que l'ajudi a fer una venjança per a unes persones que en el pasat l'habien tractat malament, llavors Quintin acepta i ara té que ajudar a la Margo.
  Un cop han acavat la venjança Quintin torna a l'institut i es dona compte de que Margo no esta i va a casa seva a buscar-la i descubreix que Margo a fuiguit i ningú sap on ès, així que Quintin té que trobar-la.

  Personalment aquests llibre a sigut divertit i el racumano perqué es fàcil de llegir.
  La meva nota es un 7,5

  Carolina Pozo

  ResponElimina
 10. Delirium

  Fa uns 70 anys, a Estats Units es detectar que l'amor era una malaltia i van intentar trobar una cura. Deu anys després la cura estava feta, i consistia en exterminar una part del cervell. La Lena, una noia de 17 anys espera amb ansia el dia de la seva cura. Però tot canvia el dia en que coneix l'Àlex, el qual li demostrarà totes les mentides que els hi han estat dient durant tants anys i li ensenyarà que és l'amor. Grans problemes li vindràn a sobre i no tot acabarà com ella volia que passés.

  Aquest llibre m'ha agradat moltíssim. On et fan veure que una vida sense sentiments no val la pena, on cadascú a de lluitar per el que vol. Un llibre ple d'amor i d'acció.

  Nota: 10
  Alba Rodríguez
  4t ESO A

  ResponElimina
 11. Cazadores de sombras: ciudad de ceniza

  La Clary i en Jace creuen que darrere de tots el assassinats de les criatures del submón hi ha en Valentine. Però ells estan massa ocupats intenten arreglar la seva relació i encaminar-la cap al bon camí des de que van descobrir que són germans. Però els problemes només comencen, és veuran envoltats en una situació on tots dos hauran de triar. Ell, entre el seu pare i els seus amics. Ella, entre en Simon i en Jace.

  Aquest llibre és el segon d'una saga de sis. M'ha agradat molt. En aquest llibre és pot trobar: amor, acció, suspens. El recomano tant a nois com a noies, ja que el llibre és narrat en tercera persona, per tant és fa des del punt de vista d'ella i d'ell.

  Nota: 10
  Alba Rodríguez Martínez
  4t ESO A

  ResponElimina
 12. Cazadores de sombras: ciudad de cristal

  En Valentine ha fugit ha Idris amb els dos instruments mortals.
  En Jace i la Clary han d'anar a Idris per aturar a en Valentine i salvar la mare de Clary. Però en Jace enganya a la Clary perquè no vagi a Idris amb ells. Però tot es complica quan sense voler se'n porten en Simon amb ells. La Clary haurà d'intentar salvar a en Simon, a en Jace i tots els caçadors d'ombres.

  Aquest llibre és el tercer d'una saga. M'ha encantat. Hi ha amor, lluita, drama i suspens.
  És una saga que pot agradar tant a noies com a nois.

  Nota: 10
  Alba Rodríguez Martínez
  4t ESO A

  ResponElimina
 13. El diablo viste de Prada

  L'Andrea és una noia que no sap res sobre el món de la moda i un dia la truquen per si vol ser l'ajudant de la MIranda Prestley, la directora i la dona mes famosa de la revista runway de Nova York i el que no sap es que li cambiara la vida nomes de trepitjar la oficina Runyaw, tindrà que aprendre les marques de moda mes famoses del moment.

  M'ha agradat molt el llibre perquè la moda és lo que mes m'agrada i aquest llibre tracta només de això, jo li recomano a totes les noies i els nois que els hi agradi la moda.

  Nota: 10
  Marina Caro Monsech
  4t ESO A

  ResponElimina
 14. El (sin) sentido del amor

  La Lana va a una festa i coneix a un noi, comencen a parlar, no parlen molt però la Lana ja veu que tenen molt en comú. Dies després ella li explica a un amic seu que a conegut a aquest noi i que li agrada molt, però, el seu amic li diu que és un noi molt dolent, que li encanta estar amb noies i fels-hi mal. Però la Lana dubta d'això, ja que el noi no és dolenta amb ella i intenta convèncer al seu amic de que no es mala persona.

  Aquest llibre va d'amor, és molt maco i explica el que es pot arribar a fer per amor. Jo li recomano especial-ment a les noies.

  Nota:8'5
  Lidia Romeu Roldán
  4rt ESO A

  ResponElimina
 15. Si decido quedarme

  La Mia, fanàtica de la música clàssica i del violoncel, és la típica noia diferent, ja que no acostuma a tenir gaires coses en comú amb els altres companys. Però les coses canvien quan l'Adam, el noi roquer, guapo i popular es fixa en aquesta noia tan particular fins a l'extrem de no parar fins a aconseguir una cita que més tart els portara a una relació sentimental plena de bons moments. Però un dia la Mia i la seva família pateixen un greu accident en el que ella n'és l'única supervivent. Ara haurà de decidir si quedar-se i viure o acompanyar a la resta de la seva família.

  Crec que un tema tan delicat no podia estar més ben redactat. No tothom sap plantejar i fer-te posar en el paper de viure o morir i l'autora ho aconsegueix. Per altre banda els personatges estan molt ben pensats, no són els que acostumen a haver en novel·les juvenils. També cal a dir que l'autora defineix i fa que al llegir el llibre et provoqui una situació acollidora enfront els espais u les situacions que corresponen. Segons la meva opinió ha estat un llibre molt agradable de llegir però alhora una mica difícil d'afrontar. El millor del llibre és que mentre ella era a l'hospital, com si fos un record seu t'explica tota la seva vida i és una manera diferent de explicar el relat.

  NOTA: 10

  ResponElimina
 16. Lo que fue de ella

  Des de la recuperació de la Mia i l'entrada a julliard d'aquesta mateixa l'Adam no ha tornat a saver-ne res més. Aquests seguits de fets l'han portat a arribar a tal desesperació que ja només viu sense raons per fer-ho. Durant aquest temps ha escrit tot un àlbum dedicat a ella que l'ha portat a ell i a tot el grup a l màxima fama. Ara no te res sentit, les gires se li fan eternes i està amb una noia que amb prou feines li agrada. Però una nit a Nova York es retroba amb la que era es coneguda com la famosa Mia Hall.

  En comparació amb l'anterior llibre crec que hi han tres coses a comentar:

  La primera és que el llibre anterior es deixa amb molta intriga i quan llegeixes aquest estàs esperant una cosa que no passa i es converteix en un llibre descepcionant.

  En la segona cosa cal dir que els espais són totalment diferents, quan llegeixes dóna una sensació freda i desconcertant la qual cosa al principi és una mica incòmode.

  Per últim m'agradaria alerta a tots els lectors de “si decido quedarme” que els personatges i els fets que passen tenen un rumb diferent al llibre anterior que pot no agradar.

  Tot hi aquesta desmillora val la pena arribar a un final inesperat en el que torna a arribar l'escènica de l'autora i saber com acaba la història.

  NOTA: 8

  ResponElimina
 17. El corredor del laberinto: La Cura Mortal

  Després de les proves Thomas i els seus amics es saparen en dos grups per culpa de Cruel, Thomas i dos amics intentaran buscar-los i amb ajuda de "El brazo derecho" intentaran destruir per sempre a Cruel.

  Al final és molt inesperat i sorprenent, fa que vulguis una quarta part de la saga, però a la vegada la història esta molt ben acabada.
  Definitivament aquesta trilogia es una de les meves preferides.

  NOTA: 9

  ResponElimina
 18. El Món Groc

  Aquest llibre explica diferentes experiencies d'Albert Espinosa quan va tenir càncer, i arrel d'això també expressa una manera de pensar i una manera de veure la vida i com afrontar-la.

  Trobo que és un llibre prou bo en quant a idea. M'ha agradat força, tot i que no li poso un 10.

  NOTA: 8

  ResponElimina
 19. DIVERGENTE:

  La societat està dividida en cinc faccions: veritat, abnegació, osadía, cordialitat i erudició.
  Aquest és l'any d'elecció de la Tris, que haurà d'afrontar una difícil desició: quedar-se amb la seva família o amb el que a ella li agrada de veritat.

  Jo no em vaig acabar el llibre. Crec que Divergent és una saga massa igual a alguna altra de més antiga.
  La pel·lícula ja em va decepcionar per això pensava que el llibre seria millor.
  Crec que els personatges no estan ben aconseguits, no són del tot creibles igual que l'ambientació, que representa que tot passa al futur però et fa pensar més aviat en el passat.
  I finalment, per les llargues descripcions que t'intenten introduir en un ambientació no aconseguida, es fa pesat.

  Nota: 4

  ResponElimina
 20. Diari d'un skin:
  Aquest llibre va ser escrit per Antonio Salas (nom clau), es va infiltrar al moviment neonazi espanyol, durant el llibre explica els relats que ha viscut i com va poder infiltrar-se: Es va rapar, es va vestir com els neonazis, va connectarse a xats neonazis, i es va apendre moltes coses dels nazis, i així va arribar amb els nazis espanyols.
  Durant el llibre explica concerts, caceres humanes (pallises a negres, moros, jueus...), converses, etc...
  És fàcil de llegir però hi han parts que explica per exemple com van sorgir aquests grups que són trossos bastant avorrits.
  Nota: 8'5-9

  ResponElimina
 21. GOL: Un fitxatge inesperat.

  Resum: El Tomi ja ha començat els entrenaments amb el barça, i la rivalitat dins del nou equip és dura. Però ell segueix al seu estil i al seu antic equip, Les Cebetes. Tot just a l'inici d'un nou campionat, els seus antic companys ien Gaston(entrenador) han de fer una elecció difícil: en Llorisels ha demanat de formar part del equip. I no tothom ho veu clar.

  Opinió personal: Aquest llibre m'ha agradat ja que va sobre el futbol que és un esport i ami m'agraden els esports. També hi ha molta lletra però el llibre va acompanyat de molts dissenys fotogràfics i això ha fet que no sigui tan avorrit i el llegeixis amb més ganes.

  NOTA:7,5
  Guillem tutusaus

  ResponElimina
 22. PARAULA DE PEP

  Resum: És un llibre on explica el pensament futbolístic que té el Pep Guardiola, la seva filosofia guanyadora, la seva relació amb el futbol i sobretot del que li ha marcat el barça a la seva vida. També explica com han estat aquestes experiències al barça i dintre el vestidor.

  Opinió personal: Aquest llibre m'ha agradat ja que parla sobre una cosa que ha passat a la vida real i això per mi és més interessant. També perquè parla sobre futbol i l'esport en general, en concret el Barça. I per acabar perquè el llibre és pot gaudir de la bona lletra gran, entenedora, clara i també, per l'acompanyament d'imatge que fan el llibre més distret i més divertit.

  Nota: 9
  Guillem Tutusaus

  ResponElimina
 23. Ulyses more :el país del hielo
  resum: Eren quatre amics que descobreixen el seu poble que s'hi amaga un traidor i per portar-lo a la policia passen moltes periprècies per perseguir-lo,buscar-lo,enxampar-lo i portar-lo a la presò.

  nota:6'5
  Toni Torquemada

  ResponElimina
 24. ser feliç és façil

  L'Anali és una nena de onze anys,xinesa que ha estat adoptada,escriu el seu diari de forma divertida. La vida de L'Anali es veu tresbalsada quan els seus pares la portan de viatge a Xina a conèixer els seus origens i li donen una gran sorpresa van a buscar una germaneta per L' Anali... .

  nota:7
  Toni Torquemada

  ResponElimina
 25. diari d'una penjada 8 es un llibre molt divertit us el recomano

  ResponElimina
 26. encara que rescat al regne de la fantasia sigui per nens petits i tot aixo en realitat és bastant acceptable

  ResponElimina
 27. el corredor del laberint és un llibre d'aventures alucinant és recomanable per les persones de la nostra edat

  ResponElimina
 28. bajo la misma estrella es un llibre molt motivador ja que tracta de dues amistats o una parella d'adolescents que lluiten perquè la maleltia no s'apoderi del seu cos és un llibre impresinonant

  ResponElimina
 29. Violetta: Dispuesta a ser feliz

  El León descobreix que la Violetta és la Roxy i està molt dolgut. La Violetta descobreix que la Francesca surt amb el Diego. El estudio On Beat està a punt de tancar però la Francesca ajuda a l'estudi anant a una gira per Europa. Però al final la Francesca descobreix que el seu representant no ajudarà al Studio.
  Acabaran la VIoletta i el León junts?

  Èlia Rojas Garcia 2n B

  ResponElimina
 30. I després de l'ESO,Què.
  El quart curs de l'ESO representava una cosa molt especial per a tots ells.En aquell microsomos,cadascú tenia el seu lloc, sabien per on moures i a què atanir-se amb els altres.Eren molts anys d'haver estat junts,alumnes i professors,amistats trencades i unes altres de noves,històries d'amor fugaces o durareres,educadors ,profes legals o passotes,colles representants de totes les tribus urbanes imaginables...Tanmateix,un cop acabat el curs,cadascú agafaria el seu camí i la majoria perdrien el contacte.

  Damià Homs Roca 4rtA

  ResponElimina
 31. ¿Puedo Soñar Contigo?

  La Valeria, la Maria, l'Ester, el Bruno i el Raúl, tornen a estar molt units en el grup del “Club de los Incomprendidos” gràcies a l'arribada de l'Alba. Però passaran una serie de coses, que tornarà a posar la seva amistat en perill.

  Aquest llibre m'ha agradat moltíssim. És un llibre on es veu molt reflectit la importància de l'amistat, els amics, la gent que estimes...
  T'ajuda a entendre que tots els problemes, amb ajuda, es poden solucionar.

  Nota: 9

  ResponElimina
 32. El corredor del laberinto es un llibre d'aventures quan portes unes pagines enganxa bastant el recomano per la gent de la nostra edat

  ResponElimina
 33. L'assassinat del professor de Matemàtiques.

  Tres nois han suspès l'assignatura de matemàtiques i els fan quedar desprès de classe a parlar amb ells , però quan hi van assistir es van trobar el professor mort. A partir de pistes, els nois han de endevinar l'assassí amb jocs matemàtics.

  La tècnica del professor és una cossa fora de seria, els nois fan el possible per enxampar l'assassí. Però tot i això és una història molt treballada.

  ResponElimina
 34. Violetta: El triunfo del amor.

  Després de la gravació del DVD per la "Boys-Band" la Violetta i el León no saben que són. El León va a casa de la Violetta i decideixen ser amics. Ningú es creu que ells dos puguin ser amics, i ara el Clemont i la Gery lluitaran més que mai per separar-los. La discogràfica dels "Boys Band" no vol que el Studio surti al DVD, la "Boys Band que faran?
  El León i la Violettta aconseguiran ser amics?

  Èlia Rojas Garcia 2n B

  ResponElimina
 35. Inazuma eleven go es un llibre de futbol que també està en serie i que esta molt 'xulo' es manga i es pot comprar a qualsevol llibreria.

  Nota: 9,8

  ResponElimina
 36. El libro de los 1001 chistes

  Molt divertit us el recomano

  ResponElimina
 37. El hombre de hierro es un llibre molt bo es curt peró entretent li recomanau a la gent

  ResponElimina
 38. Gosthopolys.
  És un cómic ple d'aventures, que es tracta d'un nen que juga amb l'espai temporal.
  És molt divertit os el recomano.

  ResponElimina
 39. SIMPLEMENTE TINI

  En aquest llibre la Martina (Tini) Stoessel explica el que va ser per ella convertir-se en famosa. També la seva familia i amigues expliquen com es la Martina, i explica tots els seus gustos i anectodes.

  Èlia Rojas Garcia 2n B

  ResponElimina
 40. JURASSIC PARK
  en aquesta aterridora novel·la els dinosaures tornen a conquerir la Tierra.Michael Crichton, un dels autors més brillants de l'actual ficció científica, narra el desesperat intent realitzat en una illa remota per evitar un desastre mundial originat en l'afany insaciable de comercialitzar l'enginyeria genética.Sin dubte la novel·la més ambiciosa de l'autor, Parc Juràssic combina magistralment ciència i intriga i apunta una inquietant possibilitat que, d'acord els espectaculars avenços científics, pot esdevenir una monstruosa realitat.

  Damià Homs 4rtA

  ResponElimina
 41. Las trampas de la seducción

  La katey sempre ha viscut en un poble petit i aïllat del món. El seu somni sempre ha sigut conèixer món, i quan la seva mar mor, decideix fer realitat el seu somni.
  Quan es dirigeix a Escòcia amb vaixell coneix en Boyd, el qual li desperta sensacions que no havia sentit mai.
  Tot es complicarà quan els dos es tornin a veure les coses es complicaran descobrirà secrets de família que mai s'hagués imaginat, viurà aventures i trobarà amor.  M'ha agradat molt. T'han d'agradar les històries d'amor per llegir aquest llibre, perquè no enganxa gaire i te'n pots cansar gaire si no t'agrada l'època del romanticisme.
  El recomano a totes aquelles persones que els hi agradin les històries d'amor difícils.


  Nota: 9
  Alba Rodríguez Martínez
  4t ESO A

  ResponElimina
 42. Harry Potter i la Pedra Filosofal:
  Aquesta és la primera entrega de Harry Potter.
  En Harry és un mag que viu al món dels muggles, osigui, al dels no-màgics. Fins que, una sèrie de condicions, el porten a Howarts, la millor escola de màgia del país, allà pn en Harry pertany.
  Harry Potter, per a mi és la millor saga de tots els temps. Per ser fantasia, crec que tant els personatges com els espais estan molt ben aconseguits.
  El meu personatge preferit és en Harry que de fet, és el protagonista indiscutible de la saga.
  D'aquest llibre destacaria l'arribada a Howarts, la presentació dels professors i del propi castell que seran claus durant la saga es presenten en aquest primer llibre (La pedra Filosofal)

  Nota:10

  ResponElimina
 43. BIENVENIDO, GAMBERRO:
  EDITORIAL: EL TORO MITICO

  Él es un chico rebelde con un turbio pasado que no le ha permitido ser demasiado bueno. Ella, una «princesa» tan aparentemente mimada como insegura, que ignora todas las verdades de su familia perfecta. Cuando el destino les ponga cara a cara, y se vean abocados a vivir bajo el mismo techo, la tensión entre ellos será enorme.


  Jo recomano aquest llibre perque té una mica de tot. Es molt divertit i emocional. Pero lo que en un principio parecía una relación imposible, poco a poco irá convirtiéndose en un amor infinito.

  Marc Gallardo 3erA.

  ResponElimina
 44. Un cambio in esperado:

  Trata de una niña que tiene a su padre en el hospital y durante este tiempo conoció a un cantante en youtube y le gustó, su padre murió de cáncer, la chica decidió marcharse a Miami donde vivía su cantante favorito, pasaron 3 años y cumplió su sueño de ser cantante y conocer a su cantante favorito compusieron, y se enamoraron, y la chica se da cuenta que su padre no murió solo de cáncer…..

  Me ha gustado mucho por que tiene momentos de intriga, y tiene mucho diálogo y la protagonista puede ser el lector. Algunos personajes son famosos y otros no.

  Nota: 10

  ResponElimina
 45. Mi campeonato, mi amor:

  Trata de una chica que su sueño es ser piloto de moto GP ,sueño cumplido, y conoce a sus ídolos; Marc Márquez, Pol Espargaró…. La chica esta enamorada de Marc Márquez, cuando Marc se acerca a la chica, la chica lo intenta evitar por que no quiere expresar sus sentimientos que tiene hacia él. ¿Conseguirá Marc averiguar lo sentimientos de ella?

  A mi me a encantado por que trata de mi ídolo, Marc Márquez, es muy adictiva y es fácil de entender, porque hay mucho diálogo y los personajes, son de la tele, normalmente motoristas, menos la protagonista que puede ser el mismo lector.

  Nota:10

  ResponElimina
 46. LOS DIOSES TAMBIÉN AMAN:
  L'alma és una noia de divuit anys que està passant pels examens de selectivitat. Es passa els dies estudiant i no té cap altra distracció fins que aquell noi misteriós que va conèixer en un event li comença a treure conversa per Whatsapp.
  A mi, personalment, aquest llibre m'ha agradat molt. Trobo que la trama és molt realista, talment con si una noia de divuit anys l'ecribís, això et fa sentir com si fóssis dins d'una història real.
  Pel que fa als personatges, el meu preferit és l'Alvaro, el noi misteriós de qui s'enamora la protagonista. Per una banda, hi han les seves frases mítiques que es poden aplicar a la vida real i per altra, aquest misteri que desenvolupa el personatge, que et fa volguer saber més d'ell.

  Nota:10

  ResponElimina
 47. Eleanor and Park:
  Eleanor es nova a la ciutat. És el centre de les burles de l'institut, fins que a l'autobús coneix a Park, un noi que a partir d'aquell moment, descobreix que tenen grans similituds i poc a poc es van coneixen més volguen saber molt l'un de l'altre.

  El llibre fa temps que me'l volia llegir. No el trobava en lloc fins que me'l van deixar. És un llibre on et fa veure que l'amor ho pot tot i que el físic no es el important.

  Nota: 9

  ResponElimina
 48. El chico de las estrellas:

  Aquest llibre va de com el protagonista s'accepta a ell mateix i a la seva sexualitat i apren a valorar les persones que l'envolten.

  M'ha encantat aquest llibre, és d'un escriptor principiant i val la pena donar-li una oportunitat.
  Amb la tinta blava en la que esta escrit fa tot el que esta explicant molt més especial i personal.

  Nota:10

  ResponElimina
 49. An Binh se rebelle:

  An BInh (Julie pour les françaises) est une adolescente comme les autres. Elle habite en France mais ses parents sont vietnamiens et ils détestent la culture française. Mais An Binh, elle veut devenir libre comme tous les autres.
  Personalment, el llibre m'ha agradat bastant. Crec que fa molta justícia a la realitat, al que verdaderament passa.
  La noia és d'origen asiàtic i per molt que ella es vulgui integrar la seva família és severa en aquesta aspecte. Crec que la noia té una visió molt bona sobre el tema, per molt que siguem diferents, no vo dir que no puguem ser amics.
  En definitiva, que el llibre m'ha agradat bastant.

  Nota:8

  ResponElimina
 50. Diari d'un skin:
  Aquest llibre va ser escrit per Antonio Salas (nom clau), es va infiltrar al moviment neonazi espanyol, durant el llibre explica els relats que ha viscut i com va poder infiltrar-se: Es va rapar, es va vestir com els neonazis, va connectarse a xats neonazis, i es va apendre moltes coses dels nazis, i així va arribar amb els nazis espanyols.
  Durant el llibre explica concerts, caceres humanes (pallises a negres, moros, jueus...), converses, etc...
  És fàcil de llegir però hi han parts que explica per exemple com van sorgir aquests grups que són trossos bastant avorrits.
  Nota: 8'5-9

  ResponElimina
 51. CÓRRER PER SER LLIURE
  La coneguda Núria Picas relata les seves vivències que l'han portat a convertir-se una esportista d'elit referent. El llibre està basat en una cursa, la Cavalls del Vent 2012, cursa que la va portar a la fama. Al voltant d'aquest fet explica anècdotes de la seva vida i la seva gran passió per la muntanya.

  LA trama d'aquest llibre està molt ben pensada: convina el tema principal amb d'altres petites coses que el fan més amè i divertit. El fet de no ser escrit per un professional en el sector pot semblar semblar que el llibre estigui malt enfocat o redactat, però és justament al contrari. Els espais estan tan ben explicats que t'imagines a tu mateix corrent pel Cadí o entrenant al Berguedà. Penso que la clau d'aquest llibre són les reflexions personals que comparteix amb els lectors i que són un exemple a seguir. Aquest llibre no es pot entendre sense valorar la lectura per això és recomenable que si un es sent identificat que els llegeixi.

  Nota: 10

  ResponElimina
 52. AFTER 0
  Aquest llibre és com una autobiogradia del protagonista des altres 4 llibres. En Hardin ens explica com ha estat la seva vida des de ben petit i com ha anat evolucionant fins a conèixer la Tessa. Des del punt de vista intern l'autor a ens introdueix tots els sentiments i històries desconegudes que havien quedat penjant d'un fil en els altre llibres.

  El fet d'escriure un llibre per tal de resoldre dubtes i explicar-ne d'altres que deixaven en intriga crec que és molt encertat i que molts llibre requereixen d'aquesta ajuda, ja que deixar amb intriga no soluciona res i per molt que imaginis el que et penses no te perquè estar pensat perquè sigui així. Per altre banda està molt ben redactat i envientat com els altres llibres. Hi han d'altres trossos en que explica històries futures o pasades explicades en primera persona per personatges secundaris, cosa que dóna un toc interessant a la trama. Considero que el més important és que malgrat ser escrit d'estil diferent als altres quatre llibres no perd l'essència d'After , cosa molt important . És molt recomenable llegir el llibre si ja has llegit els anteriors i t'han agradat i enganxat.

  Nota:8

  ResponElimina
 53. Hush Hush

  Quant comença el curs i Nora torna a classes. La faran sentar al costat de Patch l'alumne nou, que li causa molt misteri. Nora descobrira el pasat d'en Patch i tot el que l'envolta.

  El llibre és fàcil de llegir i es fa curt. És molt interesant i li recomano a tothom que l'agradi la ciencia-ficció i l'amor ja que és molt entretingut.

  Nota: 9

  ResponElimina
 54. Soy el número cuatro

  Ens pensem que estem sols en aquest univers. El que no tenim present és que hi han moltes races semblats a nosaltres. En aquest llibre veurem la història del número quatre, un noi d'un altre planeta, que ha de lluitar contra un altre especie a la terra, així evitan la destrució de la seva espècie i la de la terra.

  Va ser un llibre al que no li donava gaires esperançes, però m'ha sorpres molt. No és gaire conegut, però és un dels millors llibres de ficció que he llegit. És un llibre que, encara que sigui de ficció, explica tot amb un realisme increible que podria estar passant ara i no enterar-nos.
  El recomano a tothom que l'agradin els llibres d'extraterrestres i ficció.

  Nota: 9

  ResponElimina
 55. Pídeme lo que quieras ahora y siempre.

  Després de la forta discusió d'Eric i Judith, ella desideix trencar tota relació amb ell, marxar de l'empresa i anar-se a Jerez, el seu poble de l'infancia. Però després de moltes discusions, Judith torna amb Eric i se'n van junts a Alemanya. Allà s'ha de guanyar el carinyo d'en Flyn, el nebot d'Eric, i tornar a confiar l'un amb l'altre.

  Esperaba que no m'enganxes tant com el primer, però ha passat al revés! M'ha enganxat encara més, encara que són uns llibres molt comunsm no és res innovador, però tenen algo que fà que vulguis llegir cada vegada més amb els girs que fa tota la història.
  Li recomano a tothom que l'agradin els llibres d'amor i una mica de drama.

  Nota:8

  ResponElimina
 56. el diari del greg
  us el recomanu es molt bo i fa molta gracia

  ResponElimina
 57. Ghostopolis
  RESUM:
  És un noi que té una malaltia al cor molt greu.
  Existeix un altre dimensió anomenada la dimensió dels morts en el qual li passen moltes aventures i es de acció.
  COMENTARI DEL LLIBRE:
  Ami aquest llibre ma agradat molt perquè es un còmic molt gruixut i amb moltes aventures.

  ResponElimina
 58. Un puente hacia Terabithia:
  Us el recomano es molt bonic.

  ResponElimina
 59. Un puente hacia Terabithia:
  A estado muy bonito por que es de emociones muy fuertes y sentimientales...

  ResponElimina
 60. (Wigetta)
  És una història entre 2 Youtubers que es diuen Vegetta i Willyrex que van en busca d'aventures amb els seus 2 acompanyants, una cabra, i una tortuga.
  Nota: 7
  Ho recomano a la gent que li agradin les aventures.

  ResponElimina
 61. Desire Pinto
  Un puente hacia Terabithia:
  Jo aquet llibre el recomno a le gent que li agrada l'aventura. a mi m'ha agradat molt.

  ResponElimina
 62. Construye tu robot
  Un llibre fascinant per a tots aquells que se sentin atrets per la robòtica
  Nota 10/10

  ResponElimina
 63. VIOLETTA: EL AMOR ESTÀ EN EL AIRE:
  Jo personalment trobo que aquest llibre és molt avorrit perquè només hi ha que baralles o més aviat discusions

  ResponElimina
 64. EL NEN DEL PIJAMA DE RALLES:
  És molt bonic,però a la mateixa vegada és trist.
  Diu moltes coses que passaven en la vida real. Us el recomano.

  ResponElimina
 65. ALLÀ A ON ELS ARBRES CANTEN:
  Jo trobo que aquest llibre és molt bonic, i constructiu perquè va d'una noia que passa de ser una figaflor a ser una persona amb seny i que se sap valdre per si mateixa o se sap buscar la vida. També m'agrada perquè és forta i no es dona per vençuda tant fàcilment.

  ResponElimina
 66. la Gwendolin troba el segon cronògraf i fa viatges en el temps d'incògnit. En aquests viatges descobreix que la Lucy i el Pol son els seus pares. La Gwendolin li diu tot el que ha descobert en el Gideon i junts investiguen per qui es fa passar el Conde de Saint Germain en la actualitat. Mentes investiguen descobreixen que la Gwendolin es immortal i que el conde és el Mister Whitman. Aconseguiran matar-lo avans que ell els mati primer?

  Nota: 9


  Jordina Ribé 2n ESO B

  ResponElimina
 67. Diari del Greg, Un pringat total.

  Aquest llibre m'ha agradat molt perquè tracta molt bé el que sent el protagonista adolescent, icomés la seva vida.

  ResponElimina
 68. CREPUSCLE (I)
  La Bella Swan és una noia de 17 anys que se'n va a viure amb el seu pare a Forks. Allà a l'institut s'enamora d'un noi que es diu Edward Cullen que al final resulta ser un vampir. Ara els enemics vampirs de la familia del noi, intentaràn matar a la Bella. Ho aconseguiran?
  NOTA:9
  Èlia Rojas 2Eso B

  ResponElimina
 69. El silencio de l'assesino

  Aquest llibre m'ha agradat bastant perquè tracta d'un assassisnat. Hi ha parts que són dificils d'entendre però m'ho he passat bé llegint-lo.

  ResponElimina
 70. CREPÚSCULO:
  La Bella Swan acaba d'arribar a un nou institut i allà coneix a Edward Cullen i te tres coses clares : 1. L'Edward és un vampir, 2. Es mor per la seva sang, 3. Està completament enamorada d'ell.

  ResponElimina
 71. LLUNA NOVA (II)
  L'Edward i tota la seva família marxen de Forks. La Bella es queda molt trista perquè l'han deixat allà. Ella fa molt amiga del Jacob, un licantrop (home llop), una especia enemiga dels vampirs. La Bella un dia va amb moto i descobreix que cada cop que fa coses perilloses veu a l'Edward, i a partir d'allà fa bogeries per veure'l. El Jacob l'intenta salvar cada cop. L'Edward i la seva família tornaran?
  NOTA:8
  Èlia Rojas 2Eso B

  ResponElimina
 72. ECLIPSI (III)
  L'Edward ha tornat i la seva relació amb la Bella està molt bé. La Bella encara és molt amiga amb el Jacob, i l'Edward està gelos d'ell i el Jacob de l'Edward. Ara la Victoria ha tornat per matar a la Bella. La Victoria aconseguirà matar a la Bella? La Bella escollirà a l'Edward o al Jacob?
  NOTA: 7
  Èlia Rojas 2Eso B

  ResponElimina
 73. PANDEMÒNIUM:
  Pandemònium és la segona part de la triologia Delirium. Aquest llibre és la continuació de la vida de la Lena sense l'Àlex. Ara, viu en territori salvatge, en una nova "comunitat"i s'ha d'adaptar a les conseqüències d'haver saltat la tanca cap a la llibertat.
  Per a mi, aquesta segona entrega de "Delirium" no està a l'alçada de la primera. Durant moltes estones inclús es fa avorrit i pesat. Malgrat tot, si et vols acabar la triologia com és el meu cas, te l'has de llegir perquè de tant en tant passa alguna cosa interessant que no et pots perdre de cara a la tercera part.
  Per altra banda, la no aparició de l'Àlex, un dels millors personatges de la saga, fa baixar l'interès del llibre.
  En definitiva, em va agradar molt més el primer llibre.
  Nota: 5

  ResponElimina
 74. CAVALL DE GUERRA:
  Cavall de guerra és un llibre que tracta sobre com l'amistat pot arribar a sobreviure quan es passa per una guerra. Aquesta és la història d'en Joey, un cavall de granja que es veurà obligat a participar al front sense el seu estimat amo, l'Albert.
  El llibre està molt ben aconseguit en tots els aspectes. Està ambientat a la 1ª Guerra Mundial i concorda amb totes les pel·lícules que he vist d'aquest tema. És molt curiós el fet de que el narrador protagonista sigui un cavall.
  A més, també és més distret, ja que veure la guerra a través dels ulls d'un cavall és molt diferent al que estem acostumats. Mai et plantejeries el fet de que els cavalls també van patir molt durant la guerra i això, et fa reflexionar molt.
  Nota: 9

  ResponElimina
 75. La Quinta Ola:
  Després de les primeres onades d'extinció, Cassie ha d'intentar sobreviure sola, tenint l'objectiu d'anar a salvar al seu germà i de sobreviure a cinquena onada.

  Tenia moltes ganes de llegit aquest llibre i la veritat és que no m'ha decepcionat, els personatges són molt complets i realistes, m'estic aficionant als llibres d'aliens/postapocalipsis i aquest és un dels millors.

  Nota:10

  ResponElimina
 76. Prohibido enamorarse de Adam Walker

  La protagonista es veurà en una situació complicada quan s'enamori d'Adam, l'amant de la seva cosina, que és un noi que causa problemes allà on va.

  M'esperava que sigues un llibre més aborrit, però m'ha entretingut molt, el que sigues escrit per una adolescent,a fet que et sentis més identificada amb la protagonista.

  Nota: 7

  ResponElimina
 77. After 4
  Aquest llibre és el quart llibre de la saga After, tracta sobre un noi i una noia que són molt diferents i a la vegada molt iguals.

  Aquest llibre demostra la típica frase de que "els pols oposats s'atrauen", és un llibre preciós que et deixa amb intriga cada dos per tres, no paren de passar noves aventures junts i quan penses que passarà una cosa de sobte passa un altre.

  L'hi poso de nota un 8.

  ResponElimina
 78. Persones del mar
  Aquest llibre té dues históries paral·leles; una és d'un noi i una noia que van a fer un curs d'anglès d'estiu, i el noi no en té ganes, llavors roba una barca i la noia li diu que no hi vagi, que no perdi el curset, i per circumstàncies vàries acaba anant el noi i la noia a una platja poc accessible.
  L'altre història és d'una parella que fan buseig i el noi es declara amb un anell que se li cau entre dues roques, i al intentar agafar-lo se li encalla el braç.
  Opinió personal: Está bé i es facil de llegir
  Nota: 7

  ResponElimina
 79. EL NEN DEL PIJAMA DE RATLLES
  En Bruno és un nen de família adinerada que per culpa de la feina del seu pare ell i la seva família es muden a Berlín allà coneix a Smuhel i explica l'història d'una amistat molt intensa i dura

  ResponElimina
 80. OMNIA TODO LO QUE PUEDAS SOÑAR

  Esta es la historia de como Nico se adentra en las profundidades del almacén de la tienda de objetos mas grande que existe para recuperar a trébol el peluche de su hermana pequeña

  ResponElimina
 81. AGUS I ELS MONSTRES 1
  L'Agus es un nen que després d'un dia atrafagat a l'escola es afortunat de trobar una joguina que en realitat no és una joguina . Es diu Sr Flat i li encanta llegir

  ResponElimina
 82. EL DIARI DE LA MERI

  Aquest llibre tracta sobre la Meri una de les protagonistes de "El Club De Los Incomprendidos" explica la continuació de el llibre Puc Somiar-te? vist des del punt de vista de la Meri.

  OPINIÓ PERSONAL:És molt interessant però trobo a faltar els moments "Raleria", el recomano a tothom que hagi llegit la triologia de Bon Dia Princesa.

  Nota:8

  ResponElimina
 83. Marina Caro Monsech

  DULCEIDA

  El llibre Dulceida tracta sobre una noia de 23 anys a la que l'hi encanta la moda, Aida Domènech i ha creat un llibre de moda on posa conjunts com per exemple, anar a la platja, a la graduació, de nit, de nadal etcètera i explica una mica els seus sentiments. Es famosa per el canal de You Tube, l'Instagram i el seu blog de moda.

  EL llibre m'ha encantat ja que ella m'agrada moltíssim i era el llibre perfecte per mi, m'agrada per la seva actitud i la manera tant especial que te per vestir, li recomano a tothom que li agradi la moda.

  NOTA: 10

  ResponElimina
 84. Love you:
  L'Eden, una noia de 16 anys que els seus pares estan separats, l'Eden va a California a passar l'estiu amb el seu pare, amb el que no ha parlat en 3 anys. El pare s'ha casat amb una dona que té 3 fills d'un antic matrimoni. Ara l'Eden té tres germanastres i el Tyler (el fill gran de la nova dona del pare) i ella s'enamoren. La història tracta de com s'han de portar el seu amor en secret perquè estan preocupats del que opina la gent sobre ells, perquè el seu amor no és una cosa normal.
  NOTA:10
  Èlia Rojas 2EsoB

  ResponElimina
 85. Presoners del mar

  Un nen que es di "trapella" va a u curs d'anglès , però no s'hi presenta, coneix a la Sara i per un accident han anat a parar a una illa perduda, el Trapella es fa mal a la cama. L'Oriol i la Laia fan un curs de submarinisme per a treure's el títol. Però un dia l'Oriol es va declarar a la Laia fent submarinisme quan de sobte li cau l'anell entre dues pedres i se li queda el braç enganxat.

  Nota: 10

  ResponElimina
 86. Càsting

  Aquest llibre m'ha agradat força però al principi costa una mica d'etendre perquè cada capoo era d'un del protagonistesfins més endavant . El recomno a tothom.

  Nota: 8

  ResponElimina
 87. El llibre es diu Maus tracta sobre la historia d'un supervivent de la guerra dels nazis i els jueus explica la seva vida i tot lo que ha tingut que pasar

  ResponElimina
 88. Adolecents.cat El manual 2

  A mi m'ha agradat perquè t'ensenya coses que et poden servir i aprens moltes coses i es molt bonic...

  Nota:8

  ResponElimina
 89. El camino de Sherlock

  A mi sincerament el llibre m'ha agradat molt es tracta de un llibre de intriga, m'agrada perquè quan penses que tota la historia va per un camí de sobte en va per un altre llavors per un altre etc...
  es un llibre molt bo es un a barreja de:intriga; aventura; acció; suspens; etc...

  Nota 9/10

  ResponElimina
 90. laia sanz (qui té la voluntat té la força)

  El llibre que m'he llegit tracta del món del dakar, on la Laia sanz, es la ´única que ho a conseguit acabar explica que va acabar en novena posició i explica cada etapa del dakar.

  nota:10

  ResponElimina
 91. una hivernada als gels


  En una poblacio de bretanya, la gent espera la arribada de un vaixell que fa molt de temps ques va fer e la mar .Es reuneixen al moll per rebre el familiars i el amics , però, quan ell vaixel s'apropa , se n'adonen que es hissat el pavello negre hi ha a agut naufregs. Tot seguit una expedició per retrobar-los.  nota:8/10

  ResponElimina
 92. Divergent(La saga de 4 llibres)

  El món esta dividit en cinc faccions: Intrepidesa,Erudició,Amistat,Abnegació i els Francs.

  Als 16 anys hi ha la ceremónia d'elecció
  amb la cual tu eligeixes a quina facció t'uneixes,per guiarte a la facció et fan unes proves abans de la ceremónia pero tu tens la eleccio.
  Al derramar la teva sang sobre el vol corresponent on hi han les 5 faccions ja has elegit la teva facció per sempre.
  Despres començan les proves per entrar realment a la facció,si no hi entres t'envàs al carrer,els que viuen al carrer es diuen "Sense Facció".

  La tris ha de elegir facció pero les proves abans de la ceremónia o han sigut determinades amb lo cual vol dir que es "Divergent" els Divergents son les persones que no nomes pertanyen a una facció,osigi que tenen cualitats per totes les faccions.
  Pero per sort per la Tris la noia que li ha fet les proves(que es la única que sap els resultats)va tenir un germà Divergent al cual el van matar per ser Divergent i li diu a la Tris que tingui cuidado que hi han moltes persones qué es dediquen exclusivament a caçar Divergents.
  La Tris haura de pendre una dificil decició.

  Els personatjes so molt propers a tu,llavors et transporta a la ciutat.
  El meu personatje preferit es en Tobias.

  ResponElimina
 93. Viven:
  És una història real de un equip de rugby, que al 1972 va tennir un accident al mig dels Andes. A dintre del avió, hi havien diferentes persones: estudiants, famílies, jugadors del Old Christmas club ente altres. Ens explica amb detall quines situacions van haver de assimilar i superar, i la gran força de voluntat que havien de tenir per superar i sobreviure 16 persones als Andes només menjant els cossos dels seus amics (per extrema necessitat perquè era questió de vida o mort) 72 dies.

  Realment, penso que és una història que et fa pensar com a humà, i et captiva ja que és intensa i emocionan. Realment és un molt bon llibre, i el recomano a tothom!

  ResponElimina
 94. 75 consells per sobreviure al campament.
  Resum:
  Aquest llibre va d'un institut que marxa d'acampada i hi ha un nen que no té amics i al principi del campament s'ho passa molt malament perque no sap què fer fins que troba uns amicsa allà al campament.
  Opinió personal: M'ha agradat molt perquè va sobre un institut i és molt interessant. I és molt divertit però a la vegada fa pena una mica.
  Nota:9

  ResponElimina
 95. Miss You
  Resumen: Ha pasdo un año desde la última vez que Eden habló con Tylar. Sigue furiosa con él por haberse marchado de manera repentina el pasado verano, pero ha hecho todo lo que ha podido para seguir adelante con su vida en la universidad de chicago.
  Opinió personal: M'ha agradat molt perquè és el 3 llibre d'aquesta col.lecció i són uns llibres que m'agraden molt i són molt divertits.
  Nota:10

  ResponElimina
 96. No sonrias que me enamoro
  resum: Va sobre diferents histories d'un grup d'amics.Un dia una nena que es diu Valeria es muda a una ciutat i va a un nou insti.Pero es baralla amb una nena i va com a una classe per reflexionar i a partir d'alla coneix a gent i s'enamora d'un noi...
  Opini personal: M'ha agradat molt, ja es una historia per a adolescents,perque es un relat com d'enamorats

  ResponElimina
 97. intercanvi amb un ingles


  Ewald es un nen, que els seus pares el volen portar durant el any a un cole d'anglaterra; oxford, pero ell ni hi vol anar, i una amiga de la seva germana Bille els hi diu que si volen fer-se carreg d'un nen angles, y ells aceptan i Ewald i el xicot de anglaterra Jasper es fan molt amics.  M'ha agradat perque era interessant, pero al final ja m'ha cansat perque era molt repetitiu, pero m'ha agradat força.

  El que m'ha agradat es que hi ha bastanta historia abans de que vingues a viure amb ells el nen angles. S'enten molt be, no em perdo, segueixo be el llibre i es entenedor

  ResponElimina
 98. Harry Potter i el llegat maleit.

  Es el vuité llibre de la saga on transcurreix 19 anys després de que en Harry derrotés a Voldemort,pero aquesta vegada el protegaonista es l'Albus Potter el fill de Harry Potter,On tindrá que vencer a una persona inesperada acompanyat per el seu amic de Slytherin Scorpius Malfoy fill de Draco Malfoy.Ell i l'albus son de Slytherin.

  ResponElimina
 99. Joe Doe
  tracte sobre un home al qual el troven al carrer i el porten a l'hospital, allà ell fa veure que no s'enrecorda de res i els metges l'ajuden a recordar, un dia el seu metge va marxar de vacances i es va quedar a càrreg de la infermera, el metge mirant la tele va veure que estaven buscant a un assassí que era l'home que estava cuidant a l'hospital.

  ResponElimina
 100. YOU GOTTA WANT IT

  Aquest llibre és una autobiografia escrita per Jake Paul.
  En Jake Paul va créixer a Ohio, quan era petit sabia que de gran volia fer alguna cosa important.
  A l'institut, va començar a fer vídeos de riure amb el seu germà Logan, hi ha partir d'allà és on es va començar a fer famós.
  En aquest llibre, Jake reflexiona sobre el camí que el va portar a la fama, anècdotes de la seva vida...

  ResponElimina
 101. STEPHEN HAWKING

  Aquest llibre és una crítica de física.
  El seu autor és: David Shukman.
  Aquest llibre m'ha agradat molt, ja que parle de diverses teories sobre física i són molt interessants recomanaria aquest llibre a gent que li agradi la física, cal ressaltar que és un llibre adaptat per la nostra edat.

  Pol Forcada Talavera
  3r A

  ResponElimina
 102. REVISTA DOMINICAL(BABYBOTELLÓN):
  Aquest docomental explica com ho fan els nens menors que beuen alcohol, explica com ho porten els seus pares i com compren l'alcohol. També les consequencies que pot portar a terme com coma etilc, etc.
  M'ha agradat molt perquè ensenya com es l'adulesencia avui en dia.

  ResponElimina
 103. NORMAN & MIX
  RESUM DE L'ARGUMENT: Es un còmic d'uns superherois que cada 30min se'ls hi canvien els poders, i pot ser que els hi toqui un super poder molt útil o un super poder no molt útil. Hi ha una invassió a la Terra que passarà...
  OPINIÓ PERSONAL: Es un còmic molt divertit, i m'agrada molt el seu argument.

  ResponElimina
 104. NOEL ET BUSCA:

  M'ha agradat molt aquest llibre perquè tracta el tema de l'amnèsia amb temes misteriosos i d'intriga.
  Hem buscat l'autor del llibre i hem obserbat que es va inspirar en un fet real d'un assesinat infantil de nens menor d'edat que tenien entre 8 i 9 anys que van matar a un nen menor d'edat de 2 anys. Això va passar a Liverpool als anys 90.
  Aquest llibre també parla de les segones oportunitats.

  Recomano aquest llibre a la gent que li agradi el misteri, l'intriga,etc,etc.

  Núria Roselló Viader

  ResponElimina
 105. NEW YORK:

  Aquest llibre està bé perquè està escrit en llengua anglesa, a part d'aprendre a llegir en anglés aprèns moltes coses de New York, aquest llibre tracta sobre les diferents tradicions que hi han, el tipus de menjar, les persones, els llocs per anar a visitar, els esports que es practiquen, les festes, on està situat cada cosa, t'ensenya un mapa de New York,etc,etc.

  Recomano aquest llibre a les persones que els hi agradi el turisme a l'estranger i l'anglès.

  Núria Roselló Viader

  ResponElimina
 106. CAZADORES DE SOMBRAS:
  Es un llibre molt intens i interessant, apart d'aventurer i fantàstic... Es un llibre que des del mateix moment me enganxat a la lectura es extraodinari.

  ResponElimina
  Respostes
  1. LOS NIÑOS DE CRISTAL

   És un llibre de misteri, molt entretingut i al que t'enganxes des de la primera pàgina.
   Va sobre una casa, on s'hi muden una familia de cinc, i de cop, començen a passar coses extranyes.
   Un del fills i els seus amics investiguen sobre la casa i sobre el seu passat, llavors descobreixen que va ser una llar per a nens amb la malaltia dels ossos de vidre. Però això no és tot... encara oculta un secret més obscur.

   M'ha agradat molt, i el recomenaria a tothom. No és difícil de llegir i li podria agradar tant a la gent que li agrada la lectura com a la que no.

   Elimina
 107. LA NOIA DE LA CARAVANA:

  Explica la història de la Laura, una noia enamorada d'en Kilian, que va a passar un cap de setmana romàntic amb ell. Però tot es complica quan el Kilian desapareix i la Laura descobreix moltes coses.

  És un llibre fàcil de llegir i et fa passar una bona estona. El que no m'agrada d'aquest llibre és que el final és típic i bastant dramàtic. És un llibre curt i entretingut amb els capítols curts. Tots els personatges que surten són joves.
  Recomano aquest llibre si us agrada el misteri i la intriga.

  ResponElimina
 108. TU I JO ARA I AQUÍ.

  Aquest llibre no m'ha agradat, pensava que seria molt més interessant i que passarien moltes més coses relacionades amb l'argument que posava a la contraportada.
  És un llibre amb molta palla i poc or, és a dir té molta cosa que li sobra i molta poca cosa interessant.
  La nota que li poso és un 4.

  Núria Roselló Viader.

  ResponElimina
 109. L'ACTOR LUCAS BILBAO.

  Aquest llibre va d'un noi que des de petit li agrada molt el teatre i fa diferents obres de teatre on ell actua, un dia havien de fer una representació amb companys seus i una noia no va aparèixer, no la trobaven, feia dies i dies que la buscaven i no la trobaven, va desaparèixer!. El que ningú sap es que en Lucas sap coses que la gent no sap.

  Aquest llibre l'he començat a llegir perquè el seu autor és el mateix que va escriure Noel et busca, un llibre que em va agradar molt.
  Pensava que seria similar però, em vaig equivocar, aquest llibre està bé, no m'ha agradat tant, pensava que seria diferent i que passaria alguna cosa més, m'ha desepcionat una mica.

  No m'ha desagradat, per això li poso un 7.

  Núria Roselló Viader.

  ResponElimina
 110. EL GUARDIAN ENTRE EL CENTENO

  Este libro trata de un chico que empieza su primera aventura solo explora sitios y lugares extraodinarios, es un libro interesante pero un poco pesado pero no me ha gustado mucho el final

  ResponElimina
 111. L'ESCLAT

  La història de l’esclat està situada tretze anys abans dels fets del laberint, abans que CRUEL construís la clariana. Les erupcions solars ja han arrasat amb tota la Terra i els supervivents viuen en comunitats petites, repartides per les zones més apartades del planeta. Les inundacions, la falta de menjar i la calor extrema, han fet que la humanitat quedi destrossada, però la cosa no acaba aquí. En Mark i la Trina lluitaran fins al final per poder salvar els supervivents.

  Aquest llibre m’ha agradat molt, em vaig queixar moltes vegades de la quantitat de preguntes sense resposta que m’havia quedat, però amb aquest llibre respon moltes d’elles. Els personatges en aquest llibre m’han agradat més, ja que reflexionen i penses més, els diàlegs tenen molt més sentit i tenen com més consciència de tot el que passa.
  Si la gent que es va llegir la saga "El corredor del laberint", "L’Esclat" té molta més trama i està ple de respostes. Al principi és una mica raro però després tot cobra sentit.

  ResponElimina