Benvinguda

Salut petits i grans lectors!

Durant el curs 2012-13 a l'INS Moianès hem encetat un projecte il·lusionant: el pla lector. Amb l'objectiu de millorar els resultats acadèmics en general, i la comprensió lectora en particular, hem iniciat una sèrie d'activitats la part més important  de les quals és la mitja hora de lectura diària per a tots els cursos del centre.

Aquestes iniciatives volen fomentar el gust per la lectura, sense que en resulti una activitat acadèmica clàssica avaluable. El que es pretén és que cada alumne, i també professor, dediqui una estoneta cada dia a llegir i comentar les lectures per pur plaer.

Voldríem destacar l'ajut i implicació de molta gent,  com la Montse Serra de la Biblioteca Pública de Moià, que va prestar el seu temps per ajudar-nos a confegir la selecció de novel·les per cada curs; o la Pilar Tantiñà, la nostra magnífica bibliotecària; o la col·laboració de l'AMPA. No voldríem descuidar-nos de dir que sense la dedicació de tot el professorat i la bona rebuda de l'alumnat aquest projecte hagués  esdevingut inviable. A tots vosaltres, gràcies.

Finalment, aquest bloc que llegeixes, amable lector, és la part més vistosa del projecte. Aquí s'aniran incorporant totes les lectures que hi ha a les aules comentades pels seus lectors. La idea és disposar d'un espai on remenar per edats o per gèneres diferents lectures juvenils, i compartir opinions amb els diferents joves lectors. Aquest bloc, doncs, és una eina pràctica per a l'INS Moianès, però també una finestra oberta al món per viatjar amb la lectura, per fer la volta al món en vuitanta llibres.    

Pau Segura, responsable del bloc

Post scriptum: Si has arribat fins aquí sabràs valorar aquesta petita joia...
P

16 comentaris:

 1. Marc Marquez, el año que llego a la luna

  El llibre parla del primer any del el Marc Marquez a Moto GP amb totes les carreres que va correr des de petit fins ara, i moltes coses més,...

  M'ha agradat molt perquè t'explica com ha arribat fins aquí, tot el que li ha passat,... està molt divertit el llibre i el recomano a tothom.

  (10)

  ResponElimina
 2. More sports stars(Àngles)

  El llibre tracta sobre uns esportistes famosos de la seva carrera esportiva, i explica tot el que ha aconseguit i com han arribat fins on són ara mateix.

  M'ha agradat bastant, perquè es un llibre d'esports molt interessant on et parla de les carreres de grans esportistes.

  (8)

  ResponElimina
 3. Negra nit

  El llibre va d'una familia que va estar a la guerra civil espanyola. En Manel Vinyals era un republicà com tota la seva familia, ell tenia uns documents que els franquistes volien, ell els tenia ven amagats però abans de morir li dóna els documents al marit de la seva filla i ell els guarda.

  El llibre m'ha agradat però costa d'entendre.

  (6)

  ResponElimina
 4. AuronPlay el libro

  Aquest llibre tracta sobre un Youtuber que explica el que li ha passat al llarg de la seva vida.

  M'ha agradat molt perquè està molt ben explicat i amb dibuixos detallats.

  Nota:8,5

  ResponElimina
 5. LLeial(divergentIII)
  Chicago està descontrolada, la Tris i els seus amics improvisats han de sortir d'allà per evitar morir, creen un pla per a sortir d'allà, però mentres que l'estan fent, una de les seves amigues, mor. Descrobeixen que en el lloc que, han estat vivint, era una mentida, i que els han estat vigilant, han estat controlats.
  Aquest llibre, com tota la Trilogia de Divergent m'ha encantat llegir-la.
  Nota: 10

  ResponElimina
 6. Escuadrón 17

  Aquest llibre tracta sobre uns nois que han de salvar el món. Està basada en una sèrie que feien uns youtubers.

  M'ha agradat molt i si t'agraden aquests youtubers el llibre t'encantarà.

  ResponElimina
 7. Noel et busca

  L'Enric abans de que patis un accident va tenir una vida molt dura, es va haver d'operar la cara perquè la gent no el reconegués. Desprès de l'accident de trànsit que va patir no s'enrecordava de res. Un dia l'Unai el "seu company de pis", el va anar a veure a l'hospital i li va explicar tot el seu passat. Poc a poc va anar recuperant la memòria i va descobrir que tot el que li havia explicat l'Unai era mentida i una trampa.

  M'ha agradat força, tot i que al principi era molt avorrit ja que parlava tot l'estona de el mateix, però tot i això t'enganxes i fins que no te l'acabes no l'acabes d'entendre.

  ResponElimina
 8. No t'aturis mai

  L'Isidre Esteve l'any 2009 va anar a competir en el Dakar amb moto quan desobte no va veure un roc, va picar i és va trencar la columna vertabral. Ens explica com ho va viure despres de l'operació.

  M'ha agradat molt perque l'Isidre t'explica com va lluita el seu terrible accident. Aquest llibre m'ha fet reflexionar sobre la vida i el que més m'ha agradat a sigut la seva personalitat

  ResponElimina
 9. Un monstruo viene a verme.

  Conor és un noi de 12 anys, després de la separació dels seus pares, es converteix en l'home de la casa, ( fa l'esmorzar, el dinar...). Tot això ho fa perquè la seva mare està malalta de càncer.
  Set minuts després de la mitjanit, Conor és desperta i es troba un monstre a la finestra. Però no és el monstre que ell esperava, el del malson, el que té cada nit des de que la seva mare va començar el tractament.
  Aquest monstre és diferent, és vell, antic... I vol una cosa perillosa, la veritat d'en Conor.

  ResponElimina
 10. La màgia de les petites coses.


  Són dues germanes que els seus pares les han abandonat, el pare està en un centre mèdic i la mare un bon dia va marxar de vacances i no ha tornat. La Lucille és la germana gran, té 18 anys i ha de cuidar la casa i la seva germana petita de 10 anys. Ella ha de boscar feina per poder mantenir a la seva germana i ella, sort que té dos amics de veritat i l'ajuden, a part la Lucille està enamorada del germà de la seva millor amiga i també és una de les persones que l'ajuda a conviure, això fa que tot se l'hi posi tot més complicat,a part també té "àngels de la guarda" que l'ajuden però ella no sap qui són. Al final si que sap qui són i està molt agraïda. ella al principi no és feliç però ho acaba sent.

  A mi aquest llibre m'ha encantat, ja que vaig trigar una mica a enganxar-me a ell. És una història molt xula ja que en alguns moments et fa sentir trista.

  NOTA: 9'8 (aproximadament)

  ResponElimina
 11. PERSONES DEL MAR

  Aquest llibre no m'ha agradat gens perquè parla de diverses històries del Mar que no crec que tinguin gaire sentit entre elles, a part els capitols són o molt llargs o molt curts, no s'enten gaire la forma de parlar i s'enrrotlla molt, a mi només m'ha agradat una mica una història d'amor. Però en general no el recomano a ningú.

  ResponElimina
 12. L'Aggui i jo.

  Aquest llibre té tres històries diferents, les tres són una a continuació del llibre Wonder. El que canvia és que expliquen diferents aventures, històries,... que han viscut els amics del Aggui i ell mateix junts a l'escola, a les colònies,... Però cada amic ho explica des de el seu punt de vista,és a dir des de com ho han viscut ells. A part també expliquen històries dels seus amics, de la seva família,...

  Aquest llibre m'ha agradat molt perquè jo ja m'he llegit el llibre Wonder i em va encantar i són molt semblants l'un dels altres. Aquest llibre també m'ha agradat molt perquè les històries no se'm han fet pesades i les he trobat molt xules i interessants.

  La nota que li poso és un 9,8 (pràcticament un deu), li poso un 9,8 perquè algunes coses m'ha agradat més o menys que unes altres, però en general tot bé. AQUEST LLIBRE LI RECOMANO A TOTHOM.

  ResponElimina
 13. Per 13 raons.

  Un dia, en Clay Jensen en arribar a casa, troba una capsa que conté set cintes. Quan comença a escoltar-les, reconeix la veu de la Hannah Baker, una noia que es va suïcidar. A poc a poc descobrirà les tretze raons per les que als ella es va suïcidar, cada cinta és una persona i ella està en una.

  ResponElimina
 14. Veritat.

  L'Èric és un noi que als 14 anys va ser injustament acusat per assassinat. Un cop aprovada la seva innocència, va sortir del centre de reforma, després d'haver-hi estat quatre anys. Tindrà molts problemes en la nova societat, com ara trobar feina...

  ResponElimina
 15. El que et diré quan et torni a veure.

  És un relat en el qual un pare i un fill emprenen junts un viatge al llac Como, per trobar una noia que li enviava cartes, en les que li explicava els abusos que li feia el seu germà i en el que s'enfrenaran amb el seu passat.

  Aquest llibre m'ha agradat molt perquè està ple de valentia i d'acció, també té un estil original.
  És un llibre molt bonic, ja que t'emociona i et sorprèn molt i et fa reflexionar. El recomano a les persones que li agraden els llibres de drama.

  ResponElimina
 16. REBEL El desert en flames.

  L'Amani viu en un poble oprimit pel sultà de Miraji, on la misèria i la màgia conviuen. Somia escapar-s'hi. Disfressada de noi, aconsegueix fugir gràcies a la seva extraordinària habilitat com a pistolera i a l'ajut d'en Jin, un fascinant estranger a qui l'exèrcit persegueix. Junts lluitaran per sobreviure creuant el desert i sumant-se a la rebel·lió contra el sultà que s'està gestant. Quan l'Amani descobreixi la veritat sobre en Jin i sobre ella mateixa, comprendrà que no pot fugir del seu destí.

  Aquest llibre m'ha agradat molt perquè és molt emocionant i no hi ha cap moment en què no vulguis parar de llegir-lo,i jo el recomanaria a les persones que els hi agrada les aventures, els combats i el desert

  ResponElimina