dijous, 24 de novembre del 2016

Els millors relats de Roald Dahl.

Roald Dahl

Un inventor que fabrica una gran màquina capaç d’escriure millor que qualsevol novel·lista. Un mariner que es juga el dit de la mà per un Cadillac. Un antiquari avar que es disfressa de capellà per estafar les seves víctimes. Una parella amb aires de grandesa que contracta un majordom per impressionar als seus convidats.… Roald Dahl és un dels grans mestres de la literatura del segle xx.Obres com Matilda, Charlie i la fàbrica de xocalata o Les bruixes formen part de les nostres vides. Però també és un referent dels relats per a adults. Peces perfectes protagonitzades per personatges extravagants i magnètics que han esdevingut clàssics del gènere. En aquest llibre trobareu una deliciosa selecció dels seus millor relats amb els ingredients que el fan tan especial: humor, emoció, sarcasme i capacitat de meravella, sovint amb un punt fosc i macabre.

2 comentaris:

  1. La Jana Prat de 2n ESO C ha dit:

    Es tracta d'un llibre on es recullen molts contes i històries escrites per Roald Dahl, la majoria són curtes i acaben amb finals inesperats, o et fan pensar si el què narra és el que estàs pensant. Són petits contes escrits per adolescents i adults amb molt vocabulari i valors.

    Les històries enganxen molt i quan comences un conte no el pots parar de llegir fins que s'acaba.

    Nota: 9,5

    ResponElimina
  2. La Jana Prat de 2n ESO C ha dit:

    "Katina"

    Història que està ambientada en una guerra que hi ha a Grècia. Els alemanys no paren de bombardejar-la i uns aviadors intenten ajudar als grecs per via aèria. Treballant veuen una pobre nena anomenada Katina, que per culpa de la guerra les ha passat molt malament.
    Ella ajuda els aviadors a fer justícia i a lluitar contra la pobresa del seu país.
    En la meva opinió és un conte molt ben explicat i molt realista; ensenya els molts valors que té la Katina davant de la tristesa i les ganes d'ajudar. Com tots els contes d'aquest llibre, té un final inesperat on et deixa amb ganes de lluitar contra les injustícies. Aquest conte té moments de tristesa i grans moments de felicitat, on et sorprèn com en un conte de quinze pàgines es puguin ensenyar tants valors i tants ensenyaments de la vida real.

    Nota del llibre: 9
    Nota del conte: 8,5

    ResponElimina