dimecres, 19 de setembre del 2012

El diari groc de la Carlota

Gemma Lienas

De porros, en aquesta casa, no en vull ni sentir parlar. Aquesta és la resposta que dóna, a la Carlota i en Marc, el seu pare quan li fan una pregunta a propòsit de les drogues. Però, aleshores, ¿com podrà decidir en Marc si fuma porros o no a la festa on l'han convidat? La Carlota, determinada a aconseguir-ne tanta informació com pugui, escriu aquest nou diari que tens a les mans. A partir de testimonis que va recollint i de les explicacions que rep del seu entorn més immediat i, sobretot, d'un metge del seu club de futbol preferit, la Carlota s'endinsarà en el complex món de les drogues, convençuda, com sempre, que només quan disposes de tota la informació pots realment decidir.
El diari groc de la Carlota no és ben bé ni una novel·la ni un diari, sinó un llibre a cavall entre la ficció i la no-ficció que mira de respondre una sèrie d'interrogants: ¿Quins tipus de drogues hi ha? ¿Quins efectes provoca cadascuna? ¿Què és l'addicció? ¿I la síndrome d'abstinència?.

10 comentaris:

  1. Aquest llibre va sobre drogues. La Carlota, la germana del Marc, busca informació sobre drogues perquè el seu germà no les provi.

    M'ha agradat aquest llibre, per que he après molt i es molt interessant.

    De Nota jo li posaria un. 8,5

    ResponElimina
  2. Es un nen que busca nòvia i un amic li dona la oportunitat i el conviada a una festa sempre que es fumi un porro. El nen demana consell a la seva germana,busquen informació sobre dorgues.

    Li poso un 7

    El recomano a la gent que li agrada molt llegir.

    ResponElimina
  3. Aquest llibre va sobre les drogues, la Carlota decideix buscar informació sobre aquest tema ja que el seu germà en Marc li interessa saber-ne perquè un noi del seu insti li ha dit que per la festa de carnaval si vol entrar al seu grup ha de provar la marihuana. Gracies a l'ajuda de l'Octàvia, la seva avia, el seu pare, i uns quants personatges mes aconseguiran tota la informació que necessita'n i també la Carlota aconseguira començar i acabar el seu diari anomenat (El Diari Groc de la Carlota).

    Aquest llibre m'ha agradat molt i ha estat molt interessant. Jo li poso un 9'5.

    El recomano a gent que li interessaria saber sobre aquest tema i també a la gent que li agradin aquest tipus de llibres.

    ResponElimina
  4. El Marc, té un problema i li demana ajuda a la seva germana, la Carlota.
    Ella comença la redacció de un diari on recull tota la informació possible que aconsegueix sobre les drogues.
    En aquest recorregut contarà amb molts companys de viatge: alguns li aportaren la veu de la ciència i d'altres seran un banc de dades. Però, tot i ser una experta, la Carlota no podrà evitar que les drogues es posin entremig en la seva història d'amor.
    Aquest llibre m'ha agradat molt i és molt interessant, ja que es un recull d'informació de tot tipus de drogues, i està molt ben explicat. No costa de entendre, i es fa molt curt.
    Li recomano bàsicament a la gent que li interessi aquests temas.

    nota:9'5

    ResponElimina
  5. Penso que aquest llibre li recomano a tothom perque és interessant saber les conseqüencies negatives que tenen les drogues i tota mena de drogues que existeixen.
    Aquest llibre és molt entenador no costa gens de llegir, el vocabulari està molt bé i no és gaire llarg.

    nota:7

    ResponElimina
  6. A en Marc, el germà de la Carlota, li han proposat de fumar un “porro” per la festa de Halloween. Ell no hi està del tot convençut, és per això que li demana a la seva germana gran, la Carlota, que li doni consell en el tema.
    La Carlota decideix escriure'n un diari per tot aquell que es trobi amb els mateixos dubtes. En el llibre s'expliquen totes les aventures que els hi succeeixen (relacionades amb les drogues i els adolescents) i molta informació sobre una gran varietat de drogues, explicada al final del llibre.

    Trobo que aquest llibre és molt interessant, ja que explica i passa per situacions de la vida quotidiana d'un adolescent d'avui en dia, en els quals molts de nosaltres ens hi podem veure reflectits, i ens pot servir d'ajuda a l'hora de prendre algunes decisions.
    La història de la novel·la és addictiva, perquè sempre vols saber què passarà a continuació. També està bé que expliqui els efectes de la droga de manera conscient (al moments) o inconscient (a llarg termini). Crec que els personatges estan molt ben pensats i s'assemblen molt a persones reals, joves d'ara.
    Aquest llibre el recomano a tots els adolescents que siguin insegurs i a tots aquells que estan indecisos o volen saber més de les drogues.

    Nota: 9

    Carlos Romero Núñez 4tB

    ResponElimina
  7. M'ha agradat molt llegir aquest llibre ja que l'he trobat molt interessant i m'hi he "enganxat" bastat. Trobo que està molt bé que s'escrigui un llibre com aquest perquè la gent pugui veure els perills de les drogues.
    El llibre està molt ben repartit ja que va alternant diferents parts del diari i situacions de la vida de la Carlota. L'espai on es situa la història també és molt adequat ja que és un institut i una ciutat com qualsevol altre i això permet que la gent s'hi pugui sentir més identificada.
    Recomanaria aquest llibre a qualsevol adolescent i sobretot a algú que tingui dubtes sobre les drogues. He après molt d'aquest tema en el llibre.
    Nota: 10
    Pau Martínez 4tA

    ResponElimina
  8. Joel Masip ha dit:

    A mi aquest llibre m'ha agradat bastant per la seva temàtica i que de mica en mica vas informant-te de les drogues, com afecten i saber-ne sobre elles no m'ha fet cap mal, ja que n'estan plenes en la nostre societat. El recomano per a un públic adolescent.

    ResponElimina
  9. La Carlota és una adolescent que decideix escriure un diari en el qual parlarà sobre les drogues. Quin tipus hi ha, quins efectes provoquen al nostre cos...
    Escriu el diari a partir de la informació que va investigant amb l'ajuda del seu germà en Marc.

    Personalment opino que es un llibre bastant interessant ja que tota la informació que aporta aquest llibre ens pot ajudar a conèixer les conseqüències de prendre drogues.
    És una novel·la entretinguda perquè també explica el dia a dia de la protagonista.

    Nota: 8

    ResponElimina
  10. El diari groc de la Carlota
    Editoral: Empúries.
    Resum: el llibre parla tracta de nova entrega dels diaris les drogues. El diari groc de la Carlota ens tornar posar en contacte amb un personatge més divertit i entranyable de la literatura contemporània, la Carlota, els seus pares, el seu germà i la seva tieta es investigar...
    Opinió: es un llibre divertit i aquest llibre ens pot ajudar a conèixer les conseqüències de prendre drogues.
    Nota: 8

    ResponElimina