dimecres, 19 de setembre del 2012

El noi del pijama de ratlles


Berlín 1942. La guerra no afecta gaire la vida de Bruno, un noi de nou anys que viu en un barri residencial. Però un bon dia arriba a casa i es troba totes les coses empaquetades: el seu pare, membre de l’elit militar, ha rebut un nou destí i es veu obligat a marxar i a instal·lar-se amb tota la família en una àrea rural mig deserta i mlt depriment. Bruno s’avorreix i passa els dies obsessionat amb una tanca que s’alça davant la finestra de la seva habitació. Bruno no comprèn que ja no és a Alemania sinó a Polònia. Tampoc no és conscient del que passa a la vida de Schmuel fins que és massa tard per escapar dels horrors que es viuen a l’altre costat de la tanca. L’honestedat narrativa, la congruència dels personatges i la progressió magistral de la trama, doten aquesta novel·la d’una qualitat literària molt humana i d’una força narrativa captivadora.

15 comentaris:

  1. COMENTARI DE GUIA

    Aquesta novel·la tracta de la relació entre dos nens, un alemany i l'altre jueu, durant la 2a guerra mundial en un camp de concentració.
    M'ha agradat molt perquè és molt tendra i t'explica aspectes de la guerra que sovint queden amagats. A més està escrit molt senzill i s'entèn tot molt bé.
    No m'ha agradat el final, és molt trist, jo hagués volgut que fos diferent.
    Recomanaria aquest llibre a gairebé tothom que tingui una mica de sensibilitat i que pensi que les guerres només porten desgràcies.
    De nota jo li posaria un 8.

    ResponElimina
  2. el millor llibre de la historia!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  3. NARUTO


    Aquesta historia trata d’un noi que es diu Naruto i els seus amics son en Sasuke, Kakashi, Zabuza, Sakura i finalment Tazuna. Viuen moltes aventures de ninges.

    M’ha agradat molt perquè tracta de la lluita que hi ha entre en Naruto, Sasuke, Zabuza, Sakura i Tazuna. Lluitem contra un home que es el dolent del còmic, que es diu Haku. Aquet llibre el recomano a nens i nenes que els agraden els còmics.

    Jo de nota li posaria un 8.

    ResponElimina
  4. Helios Contel 2n B

    Harry Potter y la orden del fénix

    Harry Potter es un chico de 15 años. Pasa el verano en casa de su familia muggle (no maga) que son su tio Vernon, su tia Petunia y su primo Dudley. En septiembre va a la escuela de magia y hechizeria de Hogwarts. Pero antes de ir allí, mientras esta en casa de sus tios, se lo llevan a un lugar secreto para protegerle de los peligros que acechan a los muggles.
    Allí se encuentra con Hermione y Ron, sus mejores amigos. También estan sus padres. Habían creado un grupo llamado “La orden del fénix” y mucha gente más la formaba, entre ellos Sirius, Ojoloco Moody y el ex-profesor Lupin.
    Por fin llega septiembre y Harry tiene que volver al colegio donde le esperaran muchos más peligros de los que se esperaba.

    Este libro me ha gustado porque describe bien cada personaje, los paisajes, y más cosas. También porque la historia del libro es muy mágica. Lo que no me gusta es que en cada libro describe siempre los mismos personajes de la misma manera.

    Nota:10

    ResponElimina
  5. Mariya Pastushok ha dit:

    Aquest llibre m’ha agradat molt perquè està enfocat des d’una visió innocent. També m’ha agradat perquè t’explica la vida del infants en las guerres perquè també arriba a ser molt dura.

    La nota que l'hi poso en aquest llibre és un 8.

    ResponElimina
  6. A mi aquest llibre m'ha agradat moltíssim, m'ha agradat molt perquè passen coses molt interessants.
    JO EL RECOMANO!!!!

    ResponElimina
  7. A mi aquest llibre m'ha agradat moltíssim, m'ha agradat molt perquè passen coses molt interessants.
    JO EL RECOMANO!!!!

    ResponElimina
  8. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  9. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  10. Aquest llibre relata la història de Bruno i en Schmuel, un noi alemany i un jueu, ells no són del tot conscients que no s'haurien de parlar i es passen tardes parlant separats per una tanca. Fins que un dia Bruno creua la tanca i...
    Nota: 10

    ResponElimina
  11. El llibre m'encanta és molt bonic, és una historia molt emocionant i el final és el pitjor...entra al camp amb el Schmuel...

    ResponElimina
  12. En la meva opinió aquest llibre es brutal ja que enfoca la història des dels ulls d'un nen.

    Bruno es un nen alemany que per certs motius s'ha de mudar amb la seva família al costat d'un camp de concentració. Un dia Bruno coneix a Smuhel un nen jueu amb el qual crea un vincle d'amistat molt intens. Bruno va cada dia a veure a Smuhel, fins que un dia se li acudeix travessar la tanca que els separa sense estar atent a les consequències que li esperen...

    NOTA:10

    ResponElimina
  13. A mi aquest llibre m'ha agradat molt, perquè gràcies a ell he après molta història, geografia, literatura i sobretot com es viu en una Guerra Mundial, vista desde dos punts de vista completament diferents.
    També gràcies al llibre m'ha agradat molt més la història. I ara em conec més paísos i on estàn situats.

    Nota: 10

    ResponElimina
  14. Aquest llibre tracte d'un nen Alemany anomenat Bruno, que se'n va a viure al costat d'un camp de concentració Nazi. Ell s'avorreix molt i com que no sap be que hi fa allà decideix seguir la estranya balla que hi ha al costat de casa seva. Seguint la balla a l'altre costat veu un punt que es converteix en una taca que es converteix en un borronet que es converteix en una figura humana que es converteix en un nen amb un pijama de ratlles.

    Dit això, he de dir que aquest llibre m'ha encantat, es un relat fictici però en un escenari real qual cosa fa que t'enganxi i que tingui alguna cosa diferent que personalment m'ha encantat.I sense cap dubte la millor part del llibre es la frase final.
    Jo li posaria un 10

    ResponElimina