dimarts, 25 de setembre del 2012

La volta al món en vuitanta dies / La vuelta al mundo en ochenta días

Jules Verne 

Som a l'any 1872; Phileas Fogg, anglès, ric i excèntric, és un respectat membre del londinenc Reform-Club. Els membres del club, mentre juguen a cartes i prenen els seus licors, debaten tota mena d'idees i s'arriben a barallar dialècticament per les més petites foteses. En una d'aquelles tardes de club, en Phileas parlava amb Andrew Stuart sobre com el món s'anava fent cada vegada més petit gràcies als avenços científics i a la descoberta de noves rutes i mitjans de transport; en el punt més àlgid de la discussió, entestat a demostrar que té la raó, en Phileas anuncia que ell mateix, amb la companyia del seu fidel criat Rossinyol, donarà la volta al món en 80 dies i que pagarà vint mil lliures si no ho aconsegueix; Mr. Stuart i els altres tertulians del club ho accepten i les cases d'apostes de Londres comencen a escampar la notícia per tota la ciutat. Però en l'agosarada juguesca de Phileas Fogg comencen a aparèixer altres interessos menys altruistes, que arriben a barrejar-lo en el robatori al Banc d'Anglaterra. Fins i tot, l'identifiquen com el sospitós que, posant com a excusa la volta al món, fuig, a la vista de tothom, amb el botí a la maleta i és per això que l'agent Fix intentarà detenir-lo durant tota la travessa. Fogg, per aconseguir el seu objectiu, utilitzarà tots els mitjans de locomoció que tindrà al seu abast: trens, vaixells, cotxes i fins i tot un elefant i un trineu.



   

9 comentaris:

  1. Jan Carrera Bach 2n ESO B17 d’octubre del 2012, a les 12:54

    El senyor Fogg fa una aposta de 20.000 lliures amb els seus amics: "Donaré la volta al món en vuitanta dies". Emprèn el viatge amb el seu criat Rossinyol, però l'inspector de policia Fix no els facilitarà el viatge.

    Valoració:El llibre m'ha agradat molt perquè hi ha molta intriga i aventures. Però se m'han fet una mica pesades les descripcions.
    Jo recomano aquest llibre a la gent que li agraden les històries d'aventures i intriga.

    Nota:8

    ResponElimina
  2. Phileas Fogg és un inventor que un dia va voler fer una aposta de fer la volta al món en 80 dies. El mateix dia que va marxar resulta que uns lladres van robar al banc d'Anglaterra i es van pensar que l'excusa de la volta al món era per desaparèixer i quedar-se amb els diners. En el viatge el senyor Rossinyol l'ajudarà en canvi l'inspector Fix no li posarà gens fàcil.

    Aquest llibre m'ha és molt interessant. Els personatges són molt creïbles. El començament és bastant avorrit però mentre s'acosta el final es fa més interessant. Hi ha algunes paraules que no he entès però tampoc crec que el llenguatge sigui molt complexa. Aquest llibre és apassionant i té un final sorprenent.

    Aquest llibre li recomanaria a la gent que li agraden els llibres d'aventures i intriga.

    Aquest llibre és mereix un 9!

    ResponElimina
  3. Phileas Fogg és un senyor ric que cada dia va a un club a jugar al twisted, un dia fa una aposta amb els seus companys de 20.000 lliures, diu que farà la volta al món en vuitanta dies. Phileas Fogg se'n va a voltar pel món amb un ajudant que es diu Pasepourtot i passen moltes aventures

    El llibre és molt divertit i entretingut, es fa molt curt perquè té molt diàleg. Jo el recomano a la gent que li agradin les aventures

    Nota: 8

    ResponElimina
  4. La volta al món en vuitanta dies

    Som a l'any 1872; Phileas Fogg, és un respectat membre del londinenc Reform-Club. Els membres del club, mentre juguen a cartes i prenen els seus licors, debaten tota mena d'idees i s'arriben a barallar dialècticament per les més petites foteses. En una d'aquelles tardes de club, en Phileas parlava amb Andrew Stuart sobre com el món s'anava fent cada vegada més petit gràcies als avenços científics. Phileas anuncia que ell mateix, amb la companyia del seu fidel criat Rossinyol, donarà la volta al món en 80 dies i que pagarà vint mil lliures si no ho aconsegueix. L'agent Fix intentarà detenir-lo durant tota la travessa. Fogg, per aconseguir el seu objectiu, utilitzarà tots els mitjans de locomoció que tindrà al seu abast. Aquest llibre m'ha agradat molt. La meva nota és un 8.

    ResponElimina
  5. Nom del Llibre: La volta al món en vuitanta dies
    Editorial: RBA

    Resum:

    La volta al món és una novel·la de Jules Verne escrita l'any 1872. La novel·la explica una història imaginària d'una persona que en aquells temps fa la volta al món, Phileas Fogg és el personatge principal d'aquesta història. El llibre comença amb l'aposta del nostre personatge en un pub anglès, que es fa dir club Reform. El senyor Fogg apostarà la meitat de la seva fortuna en una aposta impossible, fer la volta al món en tan sols vuitanta dies seguint les publicacions del Morning Chronicle. Però aconseguirà fer aquest gran viatge en només 80 dies? Pensant que en aquella època no hi havia avions ni trens d’alta velocitat?
    Ho aconseguirà?

    Opinió personal:

    A mi m’ha agradat molt el llibre personalment perquè dins d’aquesta novel·la hi ha molta història i riquesa en el vocabulari. A més la interacció dels seus personatges fa que el llibre tingui més continuïtat i de fàcil seguiment. És una novel·la molt interessant que la recomano per totes les edats i per gent a qui li agradin els llibres d’història i aprenentatge. Recomano l’editorial RBA perquè presenta la volta el món en 80 dies de manera adaptada i il·lustrada.

    Nota: 10

    ResponElimina
    Respostes
    1. se que l'informació érs de google, jo et vaig veure.
      L'únic que has fet a sigut modificar-ho

      Elimina
  6. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  7. El senyor Phileas Fogg és un senyor ric que cada dia va a un club a jugar al twisted,un dia fa una aposta de 20.000 lliures amb els seus amics: "Donaré la volta al món en vuitanta dies". Emprèn el viatge amb el seu criat Rossinyol, però l'inspector de policia Fix no els facilitarà el viatge.

    Opinió personal: És un llibre d'aventures pel mig es una mica feixuc i aburride però és bastant interesant i fàcil de llegir la recomano a la gent que li agradin les aventures...

    Nota:7'5-8

    ResponElimina