dimarts, 16 d’octubre del 2012

A l'altra banda del mirall

Jordi Sierra i Fabra

La Maria té setze anys i estudia segon de batxillerat. Viu amb els seus pares i té una germana gran. En el present, s’ha de centrar en els estudis, però el futur és incert perquè està plena de dubtes. L’única cosa que sap segur és que, des de fa un temps, hi ha moltes preguntes que li ronden pel cap, sobretot davant del mirall, testimoni dels canvis del seu cos: ¿s’agrada a ella mateixa?, ¿s’accepta tal com és?... La recerca de la indentitat, les angoixes de l’adolescència, la força de la vida que li esclata i l’amor són una barrera sense final. El noi que té a prop i que la condueix a un món nou i la seva millor amiga són els espais per on es mou i que l’enfronten amb la veritat, amb la seva petita i gran diferència.

4 comentaris:

  1. A l’altre banda del mirall es un llibre que es interessant i m’ha agradat molt, es un llibre que es per conèixer els temes que son els “de moda” d’ara. Es un llibre que et deixa amb la intriga de intentar endevinar lo que passarà, i jo des del principi, amb les indirectes que el escriptor anava dient ja sabia més o menys el final.
    La Maria, la noia protagonista del llibre te una gran amiga anomenada Amalia. Elles s’expliquen totes les seves coses i intimitats. La Maria no es una noia que tingui molt de èxit amb els nois tot i que la seva amiga li diu que es molt guapa i que te un físic molt bo. En Lluis, un noi que l’Amalia diu que “està com un tren” es presenta un dia al bar on hi han les dues amigues. El Lluis li proposa de fer un paper de l’obra de teatre en que ell es el director. La Maria al principi no està gaire convençuda però a mesura que van assajant ja li agrada més i també el Lluis s’enamora de la Maria i acaben “junts”. L’Amalia també te un xicot que va conèixer en una festa.
    Quan ja arriben les vacances d’estiu, l’Amalia li proposa de anar amb les seves parelles a una festa que organitzen a casa d’un amic. Allà s’adonaran de moltes coses que mai es podrien imaginar....
    En aquest llibre li posaria un 9. M’ha agradat molt i li recomanaria a les persones joves i que vulguin conèixer mes coses del ser Humà.

    ResponElimina
  2. Aquesta novel•la tracta de la Maria, una noia de 16 anys que estudia batxillerat. Està molt unida a la seva millor amiga, l’Amàlia, amb qui ho comparteixen tot. Un dia el Lluís, un noi que es molt guapo, li proposa a la Maria que s’apunti a fer una obra de teatre on ell fa de director. Al principi no n’està gaire convençuda, però finalment li diu que sí. Mentrestant, la Maria es mira al mirall i no s’identifica, i es comenta a fer preguntes sobre si s’agrada a ella mateixa. En aquest llibre, la Maria passa moltes aventures i finalment, en una festa de Sant Joan descobreix el que mai s’havia imaginat..
    Recomano aquest llibre a tothom en general, perquè penso que a tothom li pot agradar. A mi m’ha agradat molt, i li poso un 8,5.

    ResponElimina
  3. Aquest llibre explica el que li passa a una noia de 16 anys, explica que quan es mira al mirall no s'identifica i no es sent bé amb ella mateixa perquè es guarda algun gran secret. Va passant la vida i poc a poc va descobrint coses que fan que es senti millor amb ella mateixa. A mi realment m’ha agradat molt aquest llibre ja que t’ensenya que no has de tenir por de descobrir-te i no has de tenir por de ser qui ets, només és qüestió d’acceptar-te a tu mateixa.

    ResponElimina
  4. Aquest llibre va d'una noia i els problemes d'adolescents que se li posen per davant: l'amor, l'amistat, el sexe, el seu propi cos, etc. Vol coneixes més a ella mateixa perquè creu que dintre seu hi ha alguna cosa que encara no sap. Poc a poc, va descobrint com és i les coses que li agraden i li fan sentir millor. M'ha agradat bastant perquè et transmet les seves emocions i són coses que els hi passa a molta gent durant l'adolescència. NOTA: 7

    ResponElimina