dilluns, 22 d’octubre del 2012

Abans de néixer, després de morir

 
 Jaume Cela 


La mare de la Clara ha mort després d'estar uns dies en coma: un cotxe la va atropellar quan creuava un pas de vianants. Aquesta terrible absència desvetlla tot un seguit d'angoixes i d'incerteses que semblen que no tenen sortida. Atrapada en un dol incontrolable de records, la Clara s'obstina en un silenci punyent mentre lluita, segon a segon, per sobreposar-se a la desgràcia i donar un cop de mà al seu germà gran, que sí que sembla mantenir l'enteresa. Al seu voltant, el pare transita com un robot desmanegat i el germà petit fa preguntes directes que fan tocar de peus a terra i revifen el dolor.

4 comentaris:

  1. La mare de la Clara es mor després d’uns dies en coma per culpa de que un cotxe la va atropellar. La Clara mira de re composar la família i superar les pors, les angoixes i les incerteses que se li posen al davant

    M’ ha agradat molt aquest llibre. És molt fàcil d’ entendre i molt maco i bonic per llegir

    Li recomanaria a la gent que li agraden les novel·les o els llibres emotius

    ResponElimina
  2. El llibre tracta d’una noia adolescent d’uns 14anys que es diu Clara i la seva mare es mor. Durant el llibre es pot veure com viuen els dies següents la seva família i en especial ella i com li ha afectat la mor de la seva mare.
    Crec que el llibre li pot agradar a la gent que li agrada el drama.
    Nota: 9

    ResponElimina
  3. Aquest llibre parla sobre una noia que se li ha mort la seva mare i que la troba molt a faltar. Llavors la noia li diu a la seva mare que la troba a faltar i que nota molt la seva ausència, tot i que intenta fer vida normal amb la seva família, no poden seguir endavant cap d'ells perquè l'enyoren. Un dia se celebra el funeral de la seva mare i tothom estava trist. El llibre acaba en què el germà petit comença a fer-se gran i s'adona de coses que abans no entenia.

    Personalment de nota li poso un 6, ja que és trist perquè perd la seva mare. Però d'altra banda està bé perquè un se n'adoni de com és la vida real i que has de aprofitar cada moment amb la família.

    El llibre li recomano a la gent que li interessi saber com és la vida i com canvien les coses quan perds a una persona a la que realment estimes.

    ResponElimina
  4. Aquest llibre tracta sobre una noia que es diu Clara a la que se li ha mort la seva mare després d'estar uns dies en coma. Ni ella ni la seva família saben com tractar la situació, així que els costa força afrontar-ho. Al llarg del llibre la noia va explicant com es sent i tot el que pensa respecte al seu pare, els seus avis, els seus germans, el seu tiet, els amics dels seus pares, etc.
    A mi m'ha agradat el llibre, tot i que s'ha fet força pesat ja que no hi ha gaire emoció, només es parla sobre el que ha passat i sobre com ho viuen la Clara i la seva família.
    Li he posat un 8, però hi han altres llibres molt millors.

    ResponElimina