dimarts, 9 d’octubre del 2012

Concert en Sol Major



Aquesta és la història d’en Daniel, un jove de 12 anys que després de molt de temps retorna a Barcelona, el seu lloc de naixement. Caminant pel carrer es troba un vell que demana caritat tocant el violí. En Daniel es fixa molt en l’home i li ofereix deu mil pesetes. Llavors comencen una conversa i s’obre una nova amistat. Finalment en Tobies (el vell músic) s’adona que en Daniel es un nen  prodigi i que sap tocar molt bé el violí. Al final, el mateix dia a la nit, en Daniel té un concert al Palau de la Música i ,com a mostra de bondat i amistat, convida el vell a acompanyar-lo. A l’hora del concert en Daniel veu l’home vell assegut en una butaca entre la multitud i comença el concert amb aire de satisfacció i alegria.

1 comentari:

  1. CONCERT EN SOL MAJOR:
    Aquest llibre parla d'un nen, en Daniel, que va a visitar la seva antiga casa que tenia a Barcelona.
    Passejant pel carrer sent la música d'un violinista. S'hi apropa i veu la cara d'una persona gran arraulit al terra tocant una bonica melodia. El nen posa a la funda del violí 10.000 pessetes que li havien donat. El music para de tocar i li diu al jove que no pot acceptar tants diners però en Daniel els hi fa quedar.
    Al vespre, el nen li va a comprar un entrepà i aquell vell violinista anomenat Tobies se'l menja amb molta rapidesa. Després, en Daniel li demana a en Tobies que li expliqui la seva història. El nen queda fascinat amb tot el que li explica aquell home.
    El Tobies té necessitat d'anar al lavabo i demana al Daniel que l'esperi allà i que li guardi el violí. És aleshores quan el nen ensenya a la gent d'aquella ciutat la seva gran habilitat, el violí. Quan l'home arriba, no s'ho pot creure. Quan el noi acaba de tocar, el Tobies li demana que li expliqui qui és en realitat: descobreix que fa set anys que estudia a l'escola de música més prestigiosa dels Estats Units, sempre fent concerts i ara es a Barcelona per actuar al Palau de la Música.
    Així que en Daniel porta a en Tobies al seu meravellós concert. Quan el nen comença a tocar dedica al seu amic Tobies les seves cançons.
    Aquest llibre crec que ha estat un dels millors llibres que he llegit perquè és molt interessant i diferent sobretot per als músics.
    Ho recomano especialment a les persones que es dediquin a la música i a tots aquells que tinguin ganes de passar una bona estona llegint.
    La meva nota és un 10!

    ResponElimina