dijous, 11 d’octubre de 2012

Diari d'Anna Frank


Anna Frank

Aquesta és l’edició definitiva del cèlebre Diari d’Anna Frank. El seu text amplia en una quarta part les edicions anteriors i ofereix una visió completa i fidedigna de la terrible odissea viscuda durant la Segona Guerra Mundial per la família Frank. Després de la invasió d’Holanda, els Frank, comerciants jueus alemanys emigrats a Amsterdam el 1933, es van amagar de la Gestapo en una mansarda connectada a l’edifici on el pare de l’Anna tenia les seves oficines. Eren vuit persones i van romandre-hi recloses des de juny de 1942 fins l’agost de 1944. En aquell lloc i en les més precàries condicions, l’Anna, una nena de tretze anys, escriví el seu esgarrifós Diari: un testimoni únic en el seu gènere sobre l’horror i la barbàrie nazis, i sobre els sentiments i les experiències que van viure ella mateixa i els seus acompanyants

2 comentaris:

 1. A partir del 1933 a la ciutat d'Amsterdam, durant la segona guerra mundial. La família Frank es va haver d'amagar dels Nazis, ja que ells eren jueus i es volien emportar a la germana de l'Anna, la Margot, a un camp de concentració. L'Anna va escriure tot el que va viure en un diari que anava dirigit a una noia que ella es va inventar, anomenada Kitty. La família Frank va conviure amb una altre família de jueus. Van viure amagats a l'edifici on el pare de l'Anna tenia les seves oficines. L'Anna explica com era el seu dia a dia, i que va ser d'ells al final de la història.
  Aquest llibre li recomano a totes aquelles persones que els hi agradi la temàtica Nazi. I la meva nota és un 9.

  ResponElimina
 2. El llibre me'l vaig llegir amb anglès, però no el vaig acabar perquè el vocabulari era complicar d'entendre i se'm va fer llarg.
  Tot i això he trobat que és un llibre molt interessant perquè mostra la vida d'una nena real del 1944 el seu dia a dia, les dificultats que tenien. Molts cops l'Anna explica tot allò que no podia dir en veu alta, tot el patiment que porta a sobre pel que està vivint.
  És un llibre que hi ha moments tràgics, on et fan patir.
  Nota: 9

  ResponElimina