dijous, 4 d’octubre del 2012

Harry Potter y la piedra filosofal / i la pedra filosofal

J.K: Rowling

Harry Potter tiene 10 años. Huérfano de padre y madre, vive con Vernon y Petunia, sus abominables tíos, y con el primo Dudley, malcriado e insoportable. Pero la suerte de Harry da un vuelco espectacular cuando recibe una carta anunciándole que tiene una vacante en el Colegio Hogwarts de Magia y Hechicería. Allí Harry aprenderá encantamientos, trucos y tácticas de defensa contra las malas artes. Se convertirá en el campeón escolar de Quidditch, una especie de fútbol aéreo que se juega sobre escobas. Hará unos cuantos buenos amigos... y también algunos enemigos temibles. Y conocerá los secretos que le permitirán cumplir con su destino. Porque, aunque no lo parezca a simple vista y ni él mismo esté seguro, Harry no es un chico común y corriente. ¡Es un verdadero mago

3 comentaris:

  1. Harry, un noi sense pares, viu amb els seus tiets i el seu cosí, els Dursley. Durant molts anys de despreci i ignorància per part dels Dursley, arriba una carta misteriosa on explica que Harry és un mag i està inscrit a l'escola Hogwarts, on viurà moltes aventures i farà bones amistats. Aquest llibre és de ficció, el que vol dir que bastantes coses són imaginàries, tot i això, els personatges no. Hi ha personatges que els pots indentificar amb persones, per exemple; Hermione, una noia que no sap integrar-se molt bé en la societat, però si ens els estudis. El llibre és bastant fàcil d'entendre, i hi ha tant diàleg com descripció, està ben repartit. El principi del llibre pot arribar ser bastant trist si tens empatia amb el protagonista, jo personalment sentia un cert odi a alguns personatges pel que li feien a Harry. Després no és tan trist, és més d'acció, depenent de la situació. La història s'explica a dos llocs principals, el carrer Privet Drive, on viu Harry amb el seu tiets, i l'escola de Hogwarts, on Harry estudia, jugar al Quiditch... En definitiva aquest llibre m'ha agradat bastant, més que la pel·lícula, li poso un 9.

    ResponElimina
  2. HARRY POTTER I LA PEDRA FILOSOFAL


    RESUM:
    El Harry Potter és orfe i viu a casa dels seus tiets maggles (gent no màgica). Un dia rep una carta que descobreix que és un bruixot i és convidat a l'escola de màgia Hogwarts.
    Allà apendrà l'ofici però, també haurà de combatre Voldemort, i defensar la joia de l'escola, la pedra filosofal que, segons sembla hi ha més d'un que la vol trobar.

    OPINIÓ PERSONAL:
    Aquest llibre m'ha agradat molt. És un llibre molt interessant de llegir i t'atreu ràpidament, té moltes escenes d'aventures on és difícil deixar de llegir.
    El recomanaria a tots els adolescents i gent adulta, ja que és un llibre ple de misteri i ficció.

    ResponElimina
  3. Harry Potter i la pedra filosofal
    J.K. Rowling

    Harry Potter, un mag, fill de dos pares mags, morts... rep una carta de Howards, l'escola de màgia on van estudiar els seus pares, volen que entri a l'escola! Viu amb els seus tiets i no el deixen, però ho acaba aconseguint. Quan ja es dintre s'assabenta que hi ha algú que el vol matar, el que va matar els seus pares. Però ha de aconseguir la pedra filosofal perquè no el mati, perquè si l'aconsegueix tornarà el seu poder, serà immortal i el podrà matar...
    Harry Potter és el meu ídol des de petit, sóc fan seu, he vist totes les seves pel·lícules i les tinc casi totes. El primer llibre, en comparació a la pel·lícula és molt millor, amb més detalls i millor explicat. M'ha agradat molt més el llibre, la història és la mateixa, però, passen més coses i diferents. Els personatges són els mateixos, amb la mateixa personalitat i això m'agrada perquè m'agraden com són. Jo animo a tothom a llegir els llibres de Harry Potter excepte els que no els hi agradi la ficció.
    L'hi poso un 9.

    ResponElimina