dimarts, 23 d’octubre del 2012

Les ombres creixen al capvespre

 Henning Mankell

En Joel està a punt de fer dotze anys i vol viure una gran aventura. Però llavors passa una cosa que mai no s'hauria imaginat: un autobús l'atropella, tot i que en surt il·lès. Encara que no creu en les forces sobrenaturals, considera que ha estat un miracle i que ha de fer una bona acció com a agraïment. Però aviat s'adonarà que no és tan fàcil com es pensava...

3 comentaris:

  1. Jo crec que el llibre Les ombres creixen al capvespre és un llibre que t’inspira, que mentre el llegeixes et transporta en un altre espai, en un altre ambient, ja sigui la manera com està escrit o per la forma d’interpretar-lo; però és magnífic.

    ResponElimina
  2. És una novel·la que explica la història d'un nen de 12 anys al que l'atropella un autobús, però no es fa gens de mal. Per recompensar haver sobreviscut de miracle, ha de fer una bona acciò i busca parella a una amiga seva que no té nas. Ella ja té trenta anys i, al no tenir nas, la gent passa d'ella. No aconsegueix que tot li surti com ell vol i va fent plans per arreglar-ho tot....

    Aquest llibre el recomano a la gent que li agradi els llibres curiosos i divertits.

    La nota que li poso és un 6.

    ResponElimina
  3. En Joel és un nen d'11 anys que viu a un poble de Suècia. Un dia quan anava corrents pel carrer, l'autobús del poble l'atropella, a partir d'aquí la seva vida canvia, no perquè hagi près mal, sinó perquè el miracle que ha rebut sortint ilès de l'accident l'ha de compensar amb una bona acció a una altra persona, la qual cosa es complicarà de molt mala manera.

    En general el llibre està bastant bé, la història és interessant i entretinguda i vols saber què passa a continuació. Els personatges, sobretot en Joel, estan molt ben representats, tal i com pensaria un nen d'11 anys. Els espais están molt ben descrits i són fàcils d'imaginar. El tema és diferent del què tracten altres llibres i també uns mica subrealista, ja que algunes parts es representen des de la visió i la ment d'un nen. El llibre el recomano a tothom que li agradin les aventures de nens i les històries ràpides de llegir, qur no costen d'entendre.
    La meva nota és un 7.

    ResponElimina