dimecres, 17 d’octubre del 2012

Retrat amb negra

  Joaquim Carbó

David és un jove de classe baixa que viu al barri d’una gran ciutat. La seua vida i la de la seua colla discorre plàcidament fins l’arribada al barri d’un grup de joves d’extrema dreta que intentaran imposar per la força la seua llei. David prendrà una decisió que li canviarà la vida: anar-se’n a l’Àfrica com a cooperant, a una de les zones més pobres de la terra. Allí descobrirà una realitat que ni tan sols podia imaginar: guerres, fam, misèria... Però, a més a més, David hi trobarà l’autèntic valor de la solidaritat, del compromís, de l’amistat i també de l’amor.
 

2 comentaris:

  1. Retrat amb negre ha sigut un llibre que m’ha agradat moltísim, tant per la manera redactada com amb la intriga que et deixava quan acabaves un capítol i no en podies llegir cap més perquè s’acabava la hora de llegir, però aquí comença el resum...
    El llibre, està ambientat a un barri de Barcelona, on un grup d’amics van cada dia a un bar a petar la xerrada. Els nois, es troben immersos en un barri on, de tant en tant, hi apareix un grup que es dedica a implantar la seva llei. El protagonista de la història s’anomena David. En David viu en un pis petit amb el seu avi. Sempre, i mai se’n descuida, porta a la bossa una foto d’una noia africana que ajudava a uns nois en un camp de refugiats de Nistosia, un país amb guerra. El principi del llibre t’introdueix a la vida de ell i els seus amics , però lo important comença quan un dia, pel matí es troba el seu avi, assegut, en el sofà, estirat i bavejant, o sigui, a punt de morir. Al caps d’uns dies el seu avi finalment es mor, i en David es troba enfonsat. A més de la terrible mor del seu avi, en el barri, un grup de SKIINS s’implanten i comencen a implantar la seva llei. Als pocs dies els grupet de SKIINS s’instal•len al bar on tota la vida havien estat ells. El David i els seus amics es troben obligats a abandonar-lo.
    Un dia, el David es troba el cap dels SKIINS enterrat en un forat. Ell es troba sorprès i no sap que fer. Es veu que havien set un grup de nois de l’ institut que ja estaven farts del cap d’aquell grupet. En David, sorprès, no sap que fer, tot i que el aquell noi li va suplicant que el desenterri. Al final, com que si no el desenterra, al cap d’uns dies ho pagaria car, decideix desenterrar-lo.
    Al cap d’uns dies, el grupet sensè es presenta a casa d’en David. Es veu, que el cap dels Skiins ha estat ferit per un noi de l’ institut. O sigui, que ara en David es troba envaït per aquell grup.
    Un dia i fart d’aquells nois que s’avien instal•lat a casa seva, el seu amic li explica que hi havia un expedició a l’Àfrica, amb un grupet d’amics seus, en un camp de refugiats. En David veu que no i pot dir que no i accepta aquella expedició. En un dimarts el grupet que tenia que anar a l’Àfrica. Comencen a viatjar, però encara no saben que es trobaran a l’Àfrica...
    Aquest llibre m’ha encantat, i crec que he començat amb el nivell molt alt. Com que m’ha agradat molt, li posaré un 9.

    ResponElimina
  2. Aquest és un llibre d’un pobre jove desafortunat que ha perdut als pares, viu en un barri marginal i té problemes econòmics. Arrel de tot això i altres petites coses decideix anar a fer de voluntari en una ONG.
    El millor d’aquest llibre: la informació que t’ensenya el llibre sobre la vida com a cooperant, realment es nota que l’escriptor o bé té experiència pròpia o s’ha informat molt sobre el tema i el resultat final ha sigut notable.
    Tot i que el tema m’interessava i el cos del llibre estava estudiat, no m’ha acabat de captivar la manera d’escriure.
    De nota li posaria un 8.

    ResponElimina