dimecres, 24 d’octubre del 2012

Robinson Crusoe

Daniel Defoe

Cuando naufragó Robinson en aquella isla desierta, no podía imaginarse que pasaría allí veintiocho años, sembraría arroz y cebada, haría queso y encontraría a un buen salvaje a quien evangelizar. Pero Robinson no es solo un hombre hábil, capaz de sobrevivir, y aún de prosperar, a fuerza de tenacidad e ingenio. Es, sobre todo, el prototipo del colonizador inglés, que no se conforma con “estar” en la isla, sino que la explora y la somete. Defoe, por su ausencia de pretensiones literarias, por su estilo “esencial” y tan “práctico” como el hombre que narra su vida, escribió una obra maestra imprescindible.

3 comentaris:

  1. Aquest llibre tracta sobre un home de nacionalitat anglesa amb moltes ganes de viure la vida, sotmès a estudis i treballs que no li interessen, i que un bon dia decideix anar-se'n de casa per viure aventures. Després d'uns anys de viatges i aventures, a Brasil, li fan la proposta d'anar-se'n a buscar esclaus amb la recompensa de quedar-se'n la meitat sense pagar-los. Durant aquest viatge, succeeix una forta tempesta, que l'obliga a quedar-se en una illa, una illa que no coneix gairebé ningú. Després de vint-i-vuit anys (molts dels quals estant sol) troba la oportunitat d'escapar d'aquella illa.

    Valoració: Aquest llibre m'ha agradat molt, i he disfrutat llegint les aventures que succeeixen. El recomano a tots els nens de la meva classe.

    ResponElimina
  2. Aquest llibre no em va enganxar gaire en el principi però d'en mica en mica que va començar a fer vida a l'illa em va agradar bastant, però el final una mica pessat.

    Nota:6

    ResponElimina
  3. Aquest llibre m'ha agradat bastant, ja que narra la vida de un naufrag, que té que sobreviure sol en una illa deserta només amb els recursos que pot recuperar del seu vaixell.

    Al principi es fa una mica aburrit però a mida que vas llegint et vas enganxant.

    De nota li poso un 7,5










    ResponElimina