dimarts, 20 de novembre del 2012

Abans que em mori


   Jenny Downham
La Tessa té setze anys i només li queden uns mesos de vida. En una lluita contínua feta de visites a l'hospital, proves interminables i medecines amb efectes secundaris devastadors, la Tessa escriu una llista de coses a fer abans de morir. Alliberada de les servituds de la vida normal, experimenta per fer-se sentir viva mentre el seu cos s'esforça a mantenir-se en marxa. Els sentiments de la Tessa, la seva relació amb el pare i el germà, la seva mare, estranyament absent, la seva millor amiga, el seu nou nòvio, tot plegat cristal-litza dolorosament durant les precioses setmanes en què el temps de la noia finalment s'acaba. Abans que em mori és una novel-la de construcció brillant, emocionant i trista, però alhora sorprenentment vitalista. Una lliçó de vida.

4 comentaris:

  1. És un llibre de superació personal i malaltia perquè la Tessa, la protagonista, té càncer. El ritme de la lectura es fa força feixuc ja que descriu masses vegades el mateix. Tot i que els personatges són força creïbles, és difícil identificar-se amb cap ja que són molt particulars. Aquest llibre m'ha agradat bastant, tot i que se'm ha fet força llarg i el final és molt previsible.
    Aquest llibre el recomanaria a la gent que li agradin els llibres realistes i de superació personal.
    Nota: 6.

    ResponElimina
  2. Aquesta novel·la gira entorn la vida de la Tessa, una noia adolescent a qui li queden pocs mesos abans que es mori. Després de mil visites a l'hospital i inacabables lluites constants contra la seva malaltia, decideix realitzar una llista on apareixen els deu propòsits que té intenció de complir abans no sigui massa tard i que li faran disfrutar i apreciar al máxim els seus últims dies.
    Aquest llibre presenta una trama molt clara i linial. El tema en el que es basa és una alternació de l'amor i la mort, està molt ben aconseguit. El que destacaria és que els personatges estan molt ben expressats i són molt realistes, l'autora aconsegueix establir una connexió i a vegades identificació entre el lector i la majoria dels personatges ja que tots estan identificats amb algun àmbit de la vida quotidiana.
    L'espai està detalladament descrit, fet que m'ha agradat molt, ja que ajuda a que et situïs molt més en l'ambient i la història.
    És un dels pocs llibres que recomanaria a tothom, és un relat molt emotiu però que val la pena llegir, ja que està basat en fets reals i ens fa mirar la vida amb uns altres ulls.

    Nota:9

    Joana C, 4tC

    ResponElimina
  3. La Tessa té setze anys, i li queden pocs mesos de vida. Viu cada dia lluitant per continuar vivint,va constantment a l'hospital.
    Però res d'això no impideix fer realitat la llista de deu coses que vol fer sens falta abans de morir. La Tessa madura mentre el seu temps s'acaba.
    Aquest llibre té una cosa que enganxa quan el comences a llegir. La Tess és un exemple de superació i de lluita que cada dia està lluitant per sobreviure i vivint cada dia com si fos l'ultim.
    Aquest llibre ho té tot,és molt interessant,quan começa a explicar-te els espais en que es troben; és molt interessant.

    Nota:10

    Camila S. 4tC

    ResponElimina
  4. La Tessa es una noia de 16 anys que té càncer i li diuen que té pocs dies per viure. Fa una llista de algunes coses que vol fer abans de morir i al llarg dels pocs dies que li quedan ho va complint i va evolucionant com a persona, es torna valenta i lluitadora.
    El llibre t engaxa perque vols saber sempre com està la Tessa, o que li passa. Et fa reflexionar sobre la teva vida i la sort que tens i després de llegir-lo et fa mirar totes les coses amb un concepte diferent.
    El recoman-ho a la gent que no li agradi llegir gaire i a la que si perque t enganxa iet canvia la conciencia.
    NOTA:9

    ResponElimina