dimecres, 21 de novembre de 2012

En la foscor de la nit

Christine Aventin

Alexandra, una jove de quinze anys, viu a París amb la seua mare, Véronique, la qual exerceix el més vell ofici del món. Entre l'institut, els estudis, els companys i l'univers nocturn de la prostitució, que comparteix de lluny amb la mare i que la fascina, Alexandra ha construït un món a la seua mida, fet de somnis, d'esperances i d'humor. Un dia Véronique mor salvatgement assassinada pel seu macarró. Alexandra, dotada d'una vitalitat excepcional, venç la pena i el sofriment i decideix anar a la recerca de l'única persona que li queda al món: el seu pare, un ésser misteriós i totalment desconegut per a ella, però a qui el seu cor no pot deixar d'estimar.
En la foscor de la nit és l'aprenentatge de les misèries i de les virtuts de la vida, narrat per una adolescent enamorada de la seva època, però al mateix temps ben crítica amb la societat en què li ha tocat viure.

2 comentaris:

 1. En la foscor de la nit, et parla sobre la vida d'una adolescent guiada per la professió de la seva mare i de com supera una serie d'adversitats i problemes, com és la mort de la seva mare, assassinada per el seu "xulo",o la dura etapa que representa l'adolescència.
  Poc a poc es va fent amb el control de la seva vida ja que és una noia amb molt de caràcter.

  Ara ha passat pàgina, i va en busca de un misteri que l'ha trasbalsat durant tota la seva vida,la identitat del seu pare.

  Trobo que és un llibre interessant ja que et dóna un punt de vista molt personal i et mostra els sentiments de la protagonista de manera molt oberta als lectors. Tot i així el final és una mica fluix i d'esperar.
  Recomano aquest llibre als adolescents en general. La meva nota és de un 7.

  ResponElimina
 2. El llibre m'ha agradat per que es vastant realista. El recomano ha tothom a qui li agraden les novel·les per a joves. NOTA:7

  ResponElimina