dimarts, 6 de novembre de 2012

Nit de sang

Santi Baró

Som a l'any 1640. Les tropes de Felip IV trepitgen amb odi i arrogància la terra catalana de camí cap al front de França i els soldats ho aprofiten per cometre tota mena d'abusos a les viles, que, per llei, els han d'acollir.
El relat comença just en el temps immediatament anterior a l'esclat del Corpus de Sang. A en Pau Català, el jove protagonista, les tropes reials li han arrabassat tot el que tenia, li han matat la família i li han cremat el mas a Torregrossa de Ter. La seva tossuda personalitat, heretada del pare, que va formar quadrilla amb el bandoler Joan de Serrallonga, el porta a voler convertir-se en espadatxí per ànim de revenja.
En Pau es trasllada a Barcelona per rebre classes d'esgrima per part d'un reconegut espadatxí. Es tracta de monsieur Espí, antic oficial dels mosqueters de Richelieu. En Pau acaba servint a casa del francès mentre va descobrint la veritable cara d'aquell enigmàtic home, que resultarà ser un espia.
Però a la ciutat hi troba molt més: personatges importants de la política catalana d'aquell moment; la dama més bella del món, que li proposa un estrany joc de seducció, i un personatge misteriós que només se li apareixerà a ell.
Amb tots aquests ingredients, en Pau participa en una aventura fascinant al servei de la Generalitat i es troba sumit, de sobte, en un món d'aventures: emboscades en carrerons foscos, duels, passadissos secrets...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada