dimecres, 5 de desembre del 2012

Els viatges de Gulliver

  Jonathan swift

L'autor escriu  la major part de l'obra en prosa i segueix la tradició anglesa de fer servir l'humor i l'enginy com a mitjà per l'estudi de la civilització i les relacions socials..Segurament, aquesta obra és una de les obres més adaptades i de les quals s'han fet més versions.

1 comentari:


  1. El primer viatge de Gulliver és a Liliput, un pais on tot es de mida petita i on ariba a la cort reial. Els habitants el fan pressoner quan es nega a atacar el pais veï i ha de fugir.El segon viatge és a Brobdingnag, que és un pais de gegants. És tractat com una mascota de fira per la seva mida petita i viu aventures d'humor.
    Un cop a Anglaterra, s'embarca en un darrer viatge i per un motí de la tripulació ha de visitar el país dels Houyhnhnms, poblat per cavalls parlants d'una intel·ligència superior. Gulliver vol quedar-se amb ells, admirat per la seva civilització, però és expulsat i torna a casa seva, per no sortir-ne més.

    Aquest conte m'ha agradat, i li recomanaria a la gent que li agraden els llibres clàssics i els llibres que siguin d'aventures.

    ResponElimina