dilluns, 25 de febrer del 2013

El violí d'Auschwitz

  Maria Àngels  Anglada
 
Per sobreviure, els diu que és fuster, una feina amb una utilitat pràctica que li permet resistir les condicions de vida infrahumanes, i ajornar així la seva probable “eliminació”. Gran aficionat a la música clàssica, el comandant del camp descobreix la veritable professió d’en Daniel i aleshores el sotmet a una prova: li haurà de construir un violí que tingui un so perfecte. El Luthier es posa a l’obra, però no es pot ni imaginar el càstig que l’espera si no compleix bé el sinistre encàrrec.

3 comentaris:

  1. David Jiménez ha dit:

    En Daniel és un jove que és tancat en un camp de concentració. En el camp de concentració treballa de fuster. Un dia va a casa del Coronel a reglar una cosa i veu un violi trencat. El Daniel li diu al Coronel que aquell violi esta trencat i no fa falta que castigui aquell músic que no te la culpa. El Coronel li fa arreglar el violi però si no l’arregla anirà al camp dels metxes.
    aquest llibre ma agradat molt ja que no te un vocabulari gaire extens. Jo aconsellaria aquest llibres a les persones que les agradi les aventures.
    la meva nota es un 9.

    ResponElimina
  2. En Daniel és un lutier jueu , és jove i molt sa. és tancat en un camp de presos d'Auschwitz i per tal de sobreviure es fa passar per fuster. Però quan el comandant nazi descobreix que fuster no es el seu ofici de debò , el sotmet a una dura prova.
    Daniel haurà de fabricar un violí de so perfecte , sinó el castic serà terrible.

    Aquest llibre des d'un principi , no m'inspirava gaire confiança ja que no m'agraden els llibres que parlen de camps de concentració . Però mica en mica m'he anat enganxant amb el llibre i m'ha acabat encantant la idea que tracte d'explicar en el llibre.
    M'ha semblat un llibre molt fàcil d'entendre tot i que alguna part del llibre és bastant dura.
    Recomanaria llegir aquest llibre a tothom , especialment les persones que els hi agrada la música i patir fins l'últim moment.
    La nota que li poso al llibre és un 8.

    ResponElimina
  3. En Daniel és un jueu lutier. Com a jueu, és tancat en un camp de presos d'Auschwitz i per tal de sobreviure es fa passar per fuster. Però quan el comandant nazi descobreix que fuster no es el seu ofici de debò , el sotmet a una dura prova.
    Daniel haurà de fabricar un violí de so perfecte , sinó li causarà la mort.

    Aquest llibre m'ha agradat molt la trama, perquè ens ensenya la vida tan dura com era la de aquells anys en un camp de concentració.

    Recomanaria aquest llibre a la gent que li agrada tot el tema del nazisme.

    ResponElimina