dimarts, 9 d’abril del 2013

Paraules emmetzinades

Maite Carranza

Què va passar amb la Bárbara Molina? Mai no es va trobar el seu cos ni es van aconseguir proves per detenir cap culpable. Una trucada a un mòbil capgira el destí de moltes persones: el d'un policia a punt de jubilar-se, el d'una mare que ha perdut l'esperança de trobar la filla desapareguda, el d'una noia que va trair la seva millor amiga. Paraules emmetzinades és una crònica d'un dia trepidant, viscut a contrarellotge i protagonitzat per tres persones properes a la Bàrbara Molina, desapareguda misteriosament i violentament quan tenia quinze anys. Un enigma que, després de quatre anys sense resoldre's, es veurà sacsejat per noves claus. De vegades, la veritat roman oculta en la foscor i només s'il·lumina quan obres una finestra. Una història de mentides, secrets, enganys i falses aparences que toca el viu dels mites inqüestionables. Un relat esfereïdor que dissecciona la hipocresia de la societat moderna.

6 comentaris:

  1. Gerard Sillero ha dit:

    Aquest llibre narra la vida de la Bàrbara Molina, una noia que va desaparèixer quan només tenia 15 anys, també ens descriu el dia a dia de la seva família i de la gent propera a la Bàrbara.
    El inspector Lozano, un home de mitjana edat, (cap de la policia), amb la ajuda del seu company de treball i la seva astúcia, farà el possible per descobrir el que realment va passar amb la desaparició de la noia.

    La meva valoració sobre aquest llibre és molt bona, ja que ha sigut un llibre molt còmode de llegir, la trama m'ha captivat des del primer instant, la descripció dels personatges està molt ben detallada, tan l'espai com el temps són ambientats a l'època actual això fa que sigui més dinàmic.
    Aquest llibre considero que està dirigit a la gent que els agradi les novel·les policíaques i de misteri.
    Nota: 8,5.

    ResponElimina
  2. Berta Fontanet ha dit:

    Tracta d’una noia, la Bàrbara, que de cop i volta, un dia desapareix amb l’edat de 14 anys. Contracten un inspector, el qual no es vol rendir en el cas, pensa descobrir-ho abans de jubilar-se. La Bàrbara pateix maltractaments, i de cop i volta un dia una trucada ho capgira tot. Aconseguirà tancar el cas, l’inspector abans de que es jubili?

    Tot i que aquest llibre es molt dur i et deixa tocat, es podria dir que m’ha agradat, perquè vulguis o no et fa reflexionar i pensar amb les coses i saber-les valorar.

    Recomano el llibre persones que li agradin les novel·les realistes, policíaca i de misteri.

    Nota: 10

    ResponElimina
  3. La Bàrbara era una noia feliç amb una família perfecte i uns amics genials, encara quan ho recorda, somriu. Ara viu tancada i aïllada de tothom, utilitzada, violada i maltractada per l'home que odia més en aquest món. Lúnica esperança que té és que, encara que hagin passat 4 anys i tothom pensi que està morta, vol tornar a abraçar, sentir i viure la mateixa vida d'abans.

    És un llibre amb una història totalment constructiva i molt profunda. Una manera de fer-nos veure als adolescents la importància de la nostra independència, la nostra seguretat i, sobretot a les noies, el nostre cos. El relat i els personatges són realment interessants amb una trama que causa una certa intriga i amb espais tenebrosos, quotidiants i diferents els uns als altres. El personatge que m'ha cridat més l'atenció i m'ha suposat més patiment ha estat la Bàrbara, una noia seria, forta i amb ganes de poder sortir del lloc que durant 4 anys li ha proporcionat els pitjors moments de la seva vida.

    Finalment m'agraderia recomanar-lo a les persones que vulguin saber coses sobre la violència de gènere i els maltractaments tant psicològics com físics.

    Nota: 10

    ResponElimina
  4. Maria López Vergés 4rtC

    Bárbara és una noia que fa 4 anys que està desapareguda, deixant rastre de sang i la seva bossa en una cabina de telèfon. Hi ha 2 sospitosos, la seva ex parella, el seu professor d'institut i el seu tiet Iñaki. La seva amiga Eva va deixar de ser-lo perquè Bárbara la va deixar de costat per tindre parella. Ara han de buscar qui ha sigut el culpable de la desaparició.
    L'inspector te la esperança de què Bárbara està viva, i el culpable és qui menys t'esperes.


    Aquest llibre m'ha agradat molt perquè és del gènere que quasi sempre llegeixo.
    És veritat que alguns capítols s'han fet una mica pesats.
    M'ha agradat que cada capítol era d'un protagonista diferent, i t'explicava la mateixa història pero en diferent punt de vista.
    El final és molt inesperat i no t'ho esperes, ademes no pots deixar de llegir perquè fins al final no descobreixes qui en realitat és.
    Li recomano el llibre a les persones que li agradin els llibres d'intriga o de segrestos.

    Nota: 9

    ResponElimina
  5. La Bàrbara és una noia que va desaparèixer fa quatre anys. La policia encara intenta resoldre el cas però tot és molt confús.
    La seva mare mai ho ha superat, és com una morta vivent que viu en el passat, en canvi el seu pare encapçala, totes les busques i totes les manifestacions per torbar-la.

    Aquest llibre m'ha agradat molt, ja que el tema que tracta és un tema que passa a la nostra societat.
    Crec que és un tipus de novel·la molt necessària per comprendre com se senten les persones que viuen el maltractament, les violacions, els segrestos, entre d'altres.
    És un llibre que mostra totes les visions dels personatges, cada capítol la persona que parla és diferent i així també veus tots els punts de vista de la història i pots entendre-la millor.

    Nota: 8

    ResponElimina