dimarts, 14 de maig del 2013

El curiós incident del gos a mitjanit

Mark Haddon

Elogiada amb entusiasme per milions de lectors arreu del món, El curiós incident del gos a mitjanit és una novel·la que no s'assembla a cap altra.El narrador, Christopher Boone, té quinze anys i pateix una forma lleu d'autisme. És tot un expert en matemàtiques, però sap molt poques coses sobre els  éssers humans. Li agraden les llistes, els sistemes, la veritat...Odia el groc, el marró i que el toquin. Mai ha anat sol més enllà de la botiga de la cantonada, però quan descobreix que algú ha matat el gos d'una veïna decideix iniciar una investigació. Lluny de fracassar, la recerca d'en Christopher, que emula el seu admirat Sherlock Holmes el model de detectiu obsessionat amb el distanciament i l'anàlisi dels fets, qüestionarà ben aviat el sentit comú i el comportament dels adults que l'envolten. En pocs anys, El curiós incident del gos a mitjanit ha esdevingut tot un clàssic.

3 comentaris:

  1. El curiós incident del gos a mitjanit; Mark Haddon
    Christopher un nen de 15 anys, que te lleu autisme va sortir al carrer i va veure un gos mort, amb una forca clavada. A partir d’aquí, Christopher va decidir investigar qui era l’assassí. Per culpa d’això a Christopher li succeeixen un seguit de coses que potser no li canvien la vida però si què són bastant impactants. Amb això haurà de viure coses inesperades i alguna experiència que, per a ell es molt més del que es podria imaginar...
    Aquest llibre el recomano a lectors que els hi agradin les novel•les de detectius, una mica aventureres.
    A mi, personalment m’ha agradat molt i crec que val la pena llegir-se’l. Crec que esta molt ben ambientat i que les coses que hi passen podrien ser coses que passen en la vida real.
    Nota: 9

    ResponElimina
  2. El curiós incident del gos a mitjanit: Mark Haddon.
    Editorial: La magrana de butxaca.
    Christopher Boone és un noi de 15 anys que pateix una forma lleu d'autisme. Li agraden molt les matemàtiques. Un dia descobreix que el gos d'una veïna ha estat assessinat amb una forca de jardineria, i decideix investigar-ho. Com que està escrivint un llibre escriu tot el que veu i tot el que li passa en aquest.
    És un llibre molt interessant que et fa posar en la pell de les persones que pateixen aquest problema o similars. Fa que pensis en tot això, i que apreciis més el que tens. És molt entretingut i divertit.
    Nota: 9

    ResponElimina
  3. A mi m'ha agradat molt perquè mai m'havia llegit un llibre en el que el protagonista, el Christopher, tingués una mica d'autisme. Aquest llibre t'explica com el nen es relaciona amb el seu entorn, el difícil que se li fa entendre el seu pare, la seva professora, els seus companys de classe, etc. També t'explica que el Christopher és molt llest i en sap molt de matemàtiques, és més, d'aquí poc farà un examen per entrar a una universitat. En conclusió, és un nen que és molt llest però que li costa entendre les altres persones.
    Nota: 9

    ResponElimina