dimecres, 11 de desembre de 2013

El diari lila de la carlota

Gemma Lienas

Per descobrir situacions injustes cap a la dona, per descobrir quan estem actuant d’acord amb uns models imposats, et calen les ulleres liles.

El diari lila de la Carlota és una guia subversiva que ens convida a reflexionar sobre la situació de la dona en el món d’avui i ens encoratja a continuar “la cadena lila”. La Carlota, encuriosida pel joc proposat per l’àvia, observa el món amb les “ulleres liles” i comprova com situacions quotidianes que semblaven inqüestionables resulten injustes i discriminatòries. ¿Qui s’ha inventat que, en qüestions amoroses, els nois han de prendre la iniciativa? ¿Per què el físic de les noies és més important que el dels nois? I topa, també, amb l’horror de les xifres. El 70 per cent dels pobres de la Terra són dones. El 65 per cent dels analfabets de la Terra són dones…

2 comentaris:

 1. Mireia Martínez ha dit:

  Un dia de Nadal la Carlota rep una llibreta lila. Al principi no li agrada el regal, però la seva àvia li proposa un ús: fer evident tot el masclisme i el dret de la dona en el món.

  Els personatges són totalment creïbles, com les situacions que li passen a la protagonista i les situacions mundials de aquest tema que escriu en el seu diari. Alguna paraula o algun concepte potser no s’ entén, però l’ autora té el diccionari al final del llibre. A mi se m’ ha fet curt, ja que el tema de la dona en el món és un tema interessant i a més a més ella escrivia sobre el seu dia a dia i això fa que sigui menys pesat, que no només es centri en un tema.

  El recomanaria a un públic curiós i interessat per els problemes de la nostra societat i interessat en ampliar els seus coneixements.

  Nota: 8’5

  ResponElimina
 2. És un llibre que a mi m'ha fet reflexionar molt sobre la injustícia que envolta la nostra societat, encara avui dia. La Carlota té la meva edat, així que és fàcil entendre el que pensa i com es sent. Té una lectura molt entenedora i clara. M'ha agradat molt.

  Nota: 9.

  ResponElimina