dimarts, 18 de febrer del 2014

Córrer / Correr o morir



Kilian Jornet

«Kiss or kill. Besa o mata. Besa la glòria o mor en intentar-ho. Perdre és morir, guanyar és sentir. La lluita és el que diferencia una victòria, un vencedor.» Un fora de sèrie. Un heroi. Una persona extraordinària. Kilian Jornet és l’actual campió mundial de skyrunning, una de les proves físiques més dures del planeta. Ha pujat i ha baixat el Kilimanjaro més ràpidament que cap altra persona al món. Ha fulminat tots els rècords mundials en cada repte que s’ha proposat: l’Ultra Trail del Mont Blanc, la Transpirenaica, la volta al llac Tahoe...

Córrer o morir és el diari d’un guanyador, una filosofia de vida, una lliçó exemplar per a tots nosaltres.

Kilian Jornet, nascut el 1987, va passar els primers anys de la seva vida al refugi del cap del Rec i ja de ben jove es va interessar per l’esquí i el món de l’alta muntanya. Als cinc anys ja havia culminat l’ascensió a l’Aneto i als Posets. Als deu anys va completar la travessia integral dels Pirineus. Actualment és quatre vegades campió mundial de skyrunning i bicampió mundial de l’UTMB (Ultra Trail del Mont Blanc, 2008 i 2009), entre d'altres fites tant en curses de muntanya com en esquí nòrdic. El seu palmarès és tot un rècord per a qualsevol esportista de qualsevol modalitat.

3 comentaris:

  1. Gil Romero ha dit:

    A mi aquest llibre m'ha agradat molt perquè parla de Kilian de quan va començar a còrrer, les seves lesions, les muntanyes que va pujar primer, tots els títols que ha guanyat, resumint la seva vida des de que va néixer.

    M'ha agradat molt per que m'identifico molt amb ell i els seus gustos. Li poso un 8'30.

    ResponElimina
  2. Aquest llibre parla sobre la vida d'un fanàtic de l'esport. Explica moltes anècdotes i també moltes aventures, com per exemple com fer 100 km mès quan creus ja no pots fer ni 5 passes mès.

    Aquest llibe m'ha encantat.
    El recomanaria a tots aquells a qui els agradi l'esport.
    Nota: 10

    ResponElimina
  3. Carles Cascales:
    A mi aquest llibre m'ha agradat molt perquè està relacionat amb l'esport i a mi l'esport m'encanta! M'ha agradat conèixer la vida d'en Kilian Jornet. Des de petit que ja fa competicions d'alt nivell i, a vegades les guanya.

    ResponElimina