dimarts, 11 de febrer del 2014

Victus



Albert Sánchez Piñol

Una novel·la històrica que ens narra la guerra de Successió espanyola, un conflicte que pot considerar-se com la primera de les conteses mundials i que acaba l'onze de setembre de 1714 amb un apocalíptic assalt a Barcelona. VICTUS és una font d'informació i rigor històric al servei d'un relat àgil, potent i desenfadat. Un autèntic fenomen de vendes.

7 comentaris:

  1. D’aquesta novel•la en puc destacar la seva narració, que m’ha encantat, i la forma en què relata els fets. Destacaria el gran menyspreu que se li té a Rafael de Casanova, que sempre ens l'han ficat al cap com l’heroi de Catalunya, i en realitat era un cagat i un “pendó vermell” com el descriu Albert Sánchez Piñol, l’escriptor. Per a totes les persones que se senti catalana, o que simplement li agrada la història i saber d`on venim els catalans els agradarà moltíssim i sobretot ens ajudarà a reflexionar sobre el tema actual més de moda i que ja va començar llavors, la independència.
    Aquesta lectura és per mi la millor que he llegit de moment en la meva vida o sigui, que li posaré un 10, i espero que a la següent persona que la llegeixi li agradi tant com a mi.

    ResponElimina
  2. M’he identificat bastant amb el personatge principal, ja que té més menys la mateixa edat que jo. En el llibre hi ha molta descripció i usa paraules tècniques, cosa que pot fer feixuga la lectura, però tanmateix, hi ha il•lustracions. El llibre parla de traïció, però també d’amor. Crec que la mescla d’aquests temes és genial, ja que t’atrau molt.
    Nota: 9

    ResponElimina
  3. Jan Carrera ha dit :

    El llibre explica la vida d'en Martí Zubiría , un jove Barceloní del 1700 que rep la formació d'enginyer militar per el gran Vauban, un dels millors enginyers de tota l'historia i explica com viu la Guerra de Successió Espanyola com a enginyer i ens dona la visió des dels dos bàndols.

    Ha sigut un llibre que m'ha agradat molt sobretot al principi perquè explica tot de tècniques militars de l'època: com excavaven trinxeres, quins eren els millors mètodes de defensa, els baluards, el mètode d'atac Vaubanià i el Coheornià... Una cosa que és molt interessant és que és una història fictícia però al mateix temps, parla de fets històrics reals i de personatges històrics, a més a més, ha sigut un llibre que en definitiva, m'ha permès aprendre moltes coses.

    Nota: 10











    ResponElimina
  4. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  5. Victus és una novel·la que tracta els fets històrics de 1714, mitjançant un personatge anomenat Martí Zuviría. Aquest barceloní és instruït per en Vauban, un important enginyer militar de l'època. A partir d'aquí en Martí es fa ajudant d'enginyer militar donant suport tant al bàndol borbònic com l'austriacista.

    Aquest llibre m'ha agradat molt, sobretot perquè parla parla de la societat de l'època amb molt despreci i amb un toc d'humor. Això fa que potser no es faci tant pesat alguns temes d'història.

    ResponElimina
  6. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  7. Victus és una novel·la que explica els fets de la guerra de successió, a partir de les històries de Martí Zuviría, un jove català molt crític, que és instruït pel millor enginyer de l'època, el mestre Vauban, i que esdevé un gran enginyer bèl·lic, servint tan per Felip V com pel general Villaroel durant setge de Barcelona.

    Victus és una novel·la que m'ha agradat molt, ja que l'autor expressa de la manera més objectiva el que realment va passar en aquell 1714. A més representa molt bé el paper de cada personatge, engrandint el general Villaroel, o donant una imatge més pobre de Rafael Casanova o Felip V.
    Però realment m'ha agradat molt ja que d'una manera, a vegades humorística i a vegades crítica explica els fets de la guerra de successió, on els catalans van perdre les llibertats i institucions, i van ser sotmesos a grans atacs per part dels borbons o per part de Carles III abandonant-los en el setge de 1714.

    Nota: 10

    ResponElimina