divendres, 28 de novembre de 2014

Adreça desconeguda

adreça desconeguda-kressmann taylor-9788482649580
Kressmann Taylor

L'alemany Martin Schulse i el jueu nord-americà Max Eisenstein s'estimen com a germans i han obert plegats una galeria d'art a Califòrnia. Però Martin decideix tornar a casa, de manera que Max es queda sol per ocupar-se del negoci. Es cartegen amb freqüència des del primer dia, però quan Hitler accedeix al poder el 1933 la complicitat de la primera correspondència va derivant cap a l'horror. Adreça desconeguda va publicar-se per primera vegada el 1938, i en poc temps va ser considerada una obra mestra. Visionària, incisiva i de desenllaç imprevisible, aquest llibre va ser tot un esdeveniment literari, el senyal d'alarma més estremidor contra el nazisme. Una història escrita sense complaença ni demagògia que descriu la tragèdia íntima i col·lectiva de l'Alemanya nazi.

1 comentari:

  1. Veva Torras ha dit:

    Explica la relació entre un jueu i un alemany a través de cartes. Però quan Hitler accedeix al poder la complicitat que tenien desapareix del tot fins a l’horror. Té un desenllaç imprevisible.

    A mi, personalment, m’ha agradat molt aquest llibre, perquè és una crítica contra el nazisme. És un llibre ràpid de llegir i molt impactant, ja que es veu com l’alemany, en molt poc temps, es converteix en un monstre. És un llibre contundent, com un cop de puny, i et fa veure l’atac de bojeria en que van caure els alemanys quan va aparèixer Hitler. Quan me’l vaig acabar em vaig quedar sense paraules. JO US ANIMO A LLEGIR-LO!

    ResponElimina