dimecres, 3 de desembre de 2014

El jersei

el jersei-blanca busquets-9788499896434
Blanca Busquets

L'àvia Dolors fa un jersei per a la seva néta, asseguda en un racó de casa de la seva filla. Mentre teixeix observa els moviments dels habitants de la casa. Cada membre de la família, que en aparença és molt normal, guarda, en realitat, secrets inconfessables... El que ningú no sap és que Dolors, tot i que ha patit una embòlia que l'ha deixat sense parla i sense mobilitat, no és ni sorda ni cega, ni ha perdut un bri de la seva brillant intel·ligència. I serà ella qui portarà el lector, ja des de la primera pàgina, de sorpresa en sorpresa, fins al més inconfessable de tots els secrets, el que ella mateixa amaga. Blanca Busquets, combinant una estructura construïda de manera impecable i uns personatges quotidians i entranyables, ha aconseguit crear una novel·la humana i propera, un relat que uneix tres generacions de dones i ens mostra que, tot i que el món ha canviat, els sentiments i els desitjos de les persones sempre són els mateixos.

1 comentari:

 1. Clara Gaja ha dit:

  Aquest llibre tracta sobre la perspectiva del món d'una àvia de 85 anys que ha patit una embòlia i no pot parlar, però des de la seva cadira estant, reflexiona sobre experiències viscudes, d'allò més sorprenents, i s'adona que tothom té secrets foscos, inclosa ella mateixa.

  És un llibre molt bo que t'enganxa des de l'inici i no et deixa de sorprendre a mesura que es van revelant els secrets més ocults.
  Una cosa que m'ha agradat molt ha sigut el punt de vista de la vida que té l'àvia Dolors, la protagonista, ja que ella ha viscut la Guerra Civil i la Post-Guerra i valora molt els canvis socials que s'han produït en aquest temps. També hi han amors prohibits i temes tabú, molts temes tabú. Això sí, des de la primera pàgina, l'àvia Dolors serà la teva amiga i no et pararà de sorprendre.

  El llibre m'ha agradat molt per totes les referències que dóna sobre la societat i com analitza el seu canvi.
  Li poso un excel·lent.

  ResponElimina