dijous, 4 de desembre de 2014

Sinuhé el egipcio


sinuhe, el egipcio-mika waltari-9788497596657

Mika Waltari

En el ocaso de su vida, el protagonista de este relato confiesa: "porque yo, Sinuhé, soy un hombre y, como tal, he vivido en todos los que han existido antes que yo y viviré en todos los que existan después de mí. Viviré en las risas y en las lágrimas de los hombres, en sus pesares y temores, en su bondad y en su maldad, en su debilidad y en su fuerza". Sinuhé el egipcio nos introduce en el fascinante y lejano mundo del Egipto de los faraones, los reinos sirios, la Babilonia decadente, la Creta anterior a la Hélade..., es decir, en todo el mundo conocido catorce siglos antes de Jesucristo. Sobre este mapa, Sinuhé dibuja la línea errante de sus viajes; y aunque la vida no sea generosa con él, en su corazón vive inextinguible la confianza en la bondad de los hombres. Esta novela es una de las más célebres de nuestro siglo y, en su momento, constituyó un notable éxito cinematográfico.

1 comentari:

 1. Arnau Solà ha dit:

  En l’Antic Egipte, en l’era de les piràmides i els grans faraons, un noiet anomenat Sinuhé, provinent de casta pobre i mitjançant l’ofici del seu pare, la medicina, s’alçarà per damunt dels seus. Gracies als seus coneixements en aquest art, Sinuhé viatjarà a països llunyans, tractarà amb reis i nobles, contemplarà meravelles mai contemplades i per sobre de tot aconseguirà viure com mai no ho ha fet ningú.

  Tot i no haver acabat aquest llibre, penso que és un dels millors llibres que he llegit ja que no només explica una història sinó que fa reflexionar al lector sobre el sentit de la vida, la pobresa, l’esclavitud, l’orgull i l’honor.
  Un dels conceptes més ben recreats és la desigualtat entre les castes riques de la societat i les castes pobres.
  La trama està molt ben ambientada en l’època de l’apogeu egipci i descriu amb molta claredat la societat d’aquell moment.
  A més a més la història és emocionant i dinàmica, i fa que sempre vulguis continuar llegint.

  Nota: 10
  Arnau Solà

  ResponElimina