dijous, 26 de març del 2015

Kenitra


Kénitra

Maria Mercè Roca

El protagonista de Kenitra és l'Adrià Brugués, un noi de quinze anys que estudia quart d'ESO a Girona, bon alumne, enganxat al messenger i als manga, que fa esport i que no s'acaba d'agradar. El pare de l'Adrià, que feia de gerent d'un concessionari de cotxes, va marxar fa deu anys, i des de llavors el noi ha viscut amb la seva mare, negant l'absència del pare, sense anomenar-lo, com si no hagués existit mai. Fins que la mort de l'àvia desencadena en l'Adrià el desig irrefrenable de trobar-lo, de conèixer-lo i de saber per què el va abandonar. La mare li dirà finalment el lloc on viu, Kenitra, un port fluvial del Marroc atlàntic, i l'atzar li posarà en safata la manera d'anar-hi: l'Adrià viatjarà com a ajudant de cuina en un vaixell de càrrega propietat del xicot de la seva tieta.

1 comentari:

  1. Abel Bermudo ha dit:

    L'Adrià un dia torna a casa de la seva àvia perquè s'ha deixat l'esmorzar, la seva àvia és allà, però no tal com se l'espera trobar, és morta. Desesperat truca a la seva mare perquè hi vagi, "sí- pensa- és morta". L'Adrià se sent trist a l'hora que pensa que pot ser una gran oportunitat per retrobar-se amb el seu pare, que el va abandonar a ell i a la seva mare a Girona.

    OPINIÓ PERSONAL
    El llibre és bo perquè el protagonista té una idea clara i fa tot el possible per complir-la. A mi m'ha agradat, perquè t'explica tot; com li va el viatge, els seus sentiments, les emocions... També m'ha agradat perquè el viatge el fa en un vaixell, fent d'ajudant del cuiner, en Salus.

    ResponElimina