dijous, 26 de setembre del 2019


 Arrugas  

      Paco Roca


Aquest còmic tracta el tema de l'alzheimer i la demència senil. Ho fa de forma intimista i sensible, amb alguns tocs d'humor, però sense caure en cap moment en la caricatura.
PREMIO NACIONAL DE CÓMIC 2008PREMIOS GOYA 2012: mejor película de animación y mejor guión adaptadoPaco Roca aborda en Arrugas temas delicados, hasta ahora escasamente tratados en historieta, como son el Alzheimer y la demencia senil. Y lo hace de un modo intimista y sensible, con algunos apuntes de humor pero sin caer en ningún momento en la caricatura. El aire de verosimilitud que se respira en el relato se ha visto propiciado por un cuidadoso trabajo de documentación. Paco Roca comenzó a recopilar anécdotas de los padres y familiares ancianos de sus amigos y visitó residencias de ancianos para saber cómo era la vida en ellas, un material de primera mano que le ha servido para estructurar una consistente ficción.

3 comentaris:

  1. Aquest còmic tracta de l'Emilio, un home gran que passa a viure a una residència, no gaire animat va coneixent a la gent que viurà amb ell durant l'estança. És fa amic d'un altre personatge en Miguel, un home malhumorat i trampós. Durant el transcurs de la historia es va veient com l'Emilio té Alzheimer i a partir d'allà l'acompanyes a ell i als altres personatges en el seu dia a dia, fins i tot a alguna entremaliadura.
    Personalment crec que els personatges estan bastant ben aconseguits i descriu molt bé com són i les inquietuds de les persones grans. El personatge d'en Miguel té un tipus de caràcter que molta gent segurament ha vist abans, un home sense gaire optimisme i que creu que la gent gran només molesten als joves.
    Per altre banda, els dibuixos també son molt interessants i curiosos d'observar. La forma en que es dibuixa una escena que només es a la ment del personatge i es confon amb l'actual trama, tal i com ho viu l'Emilio per exemple.
    Finalment opino que es un còmic senzill de llegir, no es fa gens feixuc i es llegeix molt ràpidament.
    Us animo a llegir-lo.

    ResponElimina
  2. Aquest llibre, tracte d'una persona gran que es diu Emilio, i el seu fill el porta a una residencia, perquè tè la malaltia d'Alzheimer.Allà fa amics, i el seu company d'habitació, li ensenya la residencia, els horaris, etc. Quan li ensenya la residencia, com hi han dues plantes, l'Emilio li diu que vol anar a veure que hi ha allà però Miguel, el seu company d'habitació, li diu que allà hi van els que ja no podien fer res. I la quan la veu, l'Emilio no vol anar allà, i per això li diu al Miguel que l'ajudi a que no pugi.
    I finalment, animo a tots els que li agradi llegir que l'llegexi, per que es llegeix ràpid. A mi m'ha agradat molt.

    ResponElimina
  3. El llibre d'arrugues tracta d'una persona gran que te Alzheimer i el seu fill l'ingres en un centre d'atenció a persones amb situació de dependència.
    En aquest entorn l'home desenvolupa la malaltia de manera progressiva, esta a la fase presimptomàtica, hi ha signes però ell no es conscient de tenir aquesta malaltia crònica.
    És un llibre molt recomanable,ja que es molt ràpid de llegir i molt fàcil d'entendre. Ami em va agradar molt.

    ResponElimina