dijous, 18 d’octubre del 2012

Moby Dick

Herman Melville

Moby Dick és la més ambiciosa de les novel·les de Melville i narra l'obsessió d'un home per caçar una balena en la qual veu l'encarnació del Mal. No és tan sols l'odi contra un enemic que l'ha mutilat, el que empeny el capità Ahab a la recerca de la balena blanca, sinó també el seu convenciment que ha estat triat pel destí per matar aquest ésser malèfic, tot i que això li pot costar la vida.

5 comentaris:

  1. Tracta d'un noi que se'n và a un altre poble i hi coneix a un arponer, es fan amics i els dos junts decideixen viatjar en un vaixell amb una tripulació i el seu capità per anar a caçar balenes. Però el capità té una obsessió amb una balena que es diu Moby Dick i la vol matar, perquè fa temps li va tallar una cama. En aquesta aventura van navegant en vaixell per trobar a la famosa balena blanca Moby Dick.

    No m'ha agradat molt aquest llibre perquè crec que es molt violent i la manera d'explicar-lo tampoc m'ha agradat.

    Li recomanaria a algú que li agradin las històries d'aventures, i que no l'importi o que no li faci molta pena que maltractin als animals.

    De l'u al deu la nota que li posaria seria entre set i vuit.

    ResponElimina
  2. Moby Dick


    El protagonista d'aquest llibre, era pobre, i va decidir anar-se'n a un vaixell a treballar de mariner. Després d'alguns intents, ho va aconseguir, sense saber'ne res encara, he d'afegir. Però va tenir la mala sort que es va embarcar en un vaixell del qual el capità n'era un senyor anomenat Ahab, el capità del Pequod, un home que perseguia la balena blanca, Moby Dick, la culpable de moltes morts i mutil·lacións, entre elles, la pèrdua de la cama del senyor Ahab.

    En un principi, Ahab, va dir que el vaixell era per caçar balenes, però es passava dies i dies tancat a la seva habitació del baixell meditant rumbs i camins per trobar la balena blanca. Finalment, després de caçar alguna balena i de veure alguns baixells que la havien vist, se la ban trobar, i volgueren matar-la amb totes les forçes, la balena va assassinar a tots els mariners del Pèquod, tots, menys al protagonista de la història, que va quedar surant amb la tomba d'un dels companys mariners.

    El recomano a tota la classe i de nota li poso un 8.

    ResponElimina
  3. Lluc Galarza ha dit:

    El llibre està escrit en anglès. La història és molt senzilla i no entra en molts detalls perquè nosaltres pa puguem entendre. A més a més al darrere hi ha una part de vocabulari per si no entens alguna paraula, puguin buscar-la. El tema està molt bé i els personatges molt ben caracteritzats

    NOTA; 7
    Lluc G 4tC

    ResponElimina
  4. Arnau Roca ha dit:

    El protagonista és l'Ishmael, que després de conèixer el Kwee-Kweg decideixen unir-se a la tripulació del d'un vaixell que caça balenes. El capità del vaixell, anteriorment, havia tingut una trobada amb una balena anomenada Moby Dick, la qual li havia arrencat una cama. El capità molt enfadat per aquest fet dedicarà tota l'expedició a trobar i matar "la balena blanca".

    Opinió personal: El llibre és molt interessant, i tot i ser en anglès s'entén molt bé. Durant el llibre hi ha molta acció ja que s'enfrenen a diferents perills caçant balenes i la batalla final contra la Moby Dick que fan que aquest llibre no es faci gens avorrit.

    ResponElimina
  5. Aquest llibre m'ha agradat molt perquè no se m'ha fet gens llarg ni difícil d'entendre i de llegir. Me le pogut llegir amb molta rapidesa i gràcies això m'ha enganxat molt. El recomano a gent que li agradin les aventures i persones que li apasionin els reptes.

    ResponElimina