dimarts, 20 de novembre del 2012

Diagnòstic: anorèxia

  Marliese Arold

La Míriam és una noia alemanya de quinze anys que es troba massa grassa i decideix aprimar-se. La seva obsessió malaltissa la conduirà fins a l'anorèxia. Malgrat el títol , en el llibre no s'anomena la malaltia fins al final i es fa d'una manera pràcticament casual, lluny de ser un diagnòstic. El llibre mostra les trampes que la protagonista fa per no menjar, les seves preocupacions (les calories, l'exercici, pesar-se continuament, ingerir laxants, inhibidors de la gana... i els simptomes, cada vegada més greus de la seva afecció: pèrdua exagerada de pes, caiguda dels cabells, cessament de la menstruacuó, desmais, agressivitat, aïllament, distorsió de la realitat, etc. La narració és en primera persona i s'observa una clara evolució del personatge, que justifica tot el que li passa amb argunments falsos (per exemple, atribueix la caiguada dels cabells a un xampú de mala qualitat). Tot i que el text no és difícil de llegir. es recomana certa maduesa que faci mantenir una actitud crítica davant tot el que fa i explica la noia.

5 comentaris:

  1. Aquest llibre tracta sobre una nena que té quinze anys, la Maíriam, que se sent molt grassa. Els seus companys de classe sempre se'n riuen d'ella a les hores de classe de gimnàstica i ella se sent malament. Comença a fer dietes per aprimar-se, i es proposa perdre una mica de pes abans del viatge de final de curs, perquè vol que el seu professor d'anglès es fixi amb ella ja que hi està enamorada. Cada vegada que es proposa aprimar-se uns certs quilos, al arribar-hi, cada vegada es vol aprimar més. Els seus pares la noten diferent i comencen a preucupar-se per ella i controlar-la amb el menjar, ella comença per tirar el menjar d'amagades, i com cada vegada està més controlada, acaba vomitant després de cada àpat. I així, li donen el diagnòstic d'anoréxia.
    Recomanaria aquest llibre a gent adolescent perquè són malalties que afecten normalment als joves. Li posaria un 9.

    ResponElimina
  2. És un llibre que tracta sobre una noia adolescent que se sent grassa, i de mica en mica es va aprimant fins arribar a l'extrem d'estar en els ossos i caure en una malaltia tan greu com és l'anorèxia. Voleu saber com comença una anorèxia i quines consequències pot esdevenir? Aquest llibre és l'adequat.
    Jo personalment al llibre li posaria un 8,5 ja que es entretingut i no es fa passat, i el recomanaria més aviat a noies, perquè aquesta malaltia acostuma a sucsseir en el genere femení i les noies acostumen a estar preucupades,en l'adolescència, del seu físic. També el recomano a qualsevol persona (tan home com dona) que estigui interessant a veure una versió de la malaltia.

    Mònica C.
    4t B

    ResponElimina
  3. Aquest llibre tracta sobre una noia,Miriam,que està una mica grassa i decideix canviar.
    El primer que fa es disminuir molt bruscament els aliments que ingereix fins a deixar pràcticament de menjar,per arribar al pes en el que ella creu que es sentira guapa i atractiva. Desprès comença a fer exercici fins a l'esgotament total.
    Per la Miriam perdre pes es una victorià,un premi,però guanyar pes es com un fracàs personal.
    Aquest llibre m'ha agradat molt perquè t'explica com se sent una noia que pateix anorèxia i com es veu a ella mateixa. Jo li poso un 8,5 de nota.

    ResponElimina
  4. Diagnòstic : Anorèxia

    La història parla de la Míriam, una noia adolescent de 15 anys, físicament estava una mica grossa i al principi decideix fer dieta, però acaba tenint un greu problema d'anorèxia, i el llibre descriu les seves experiències i la lluita personal per baixar de pes.

    Opinió personal : El llibre m'ha agradat força perquè el tema és interessant, ajuda a posar-te al lloc de les noies que estan passant per qualsevol trastorn alimentari i també veure-ho des de diferents punts de vista. L'historia és molt real i la malaltia la podria tenir qualsevol persona.

    Ho recomanaria a a gent que els hi agradin els llibres adreçats als adolescents.

    Nota : 8,5

    ResponElimina
  5. La Míriam es veu gorda, com la seva mare i l seva àvia. Pensa que és dèbil perquè no pot deixar de menjar i els cinc minuts de córrer ja es cansa.
    Un dia pren uns decisió que la canviarà psicològicament i físicament.
    A mi aquest llibre m'ha agradat, és un reflex del que pot passar a molta gent jove.
    Molt ràpidament es veu com la Míriam es comença a obsessionar amb el seu cos i el seu caràcter i el respecte per la seva mare canvia.

    De nota li poso un 8.

    ResponElimina