dimecres, 14 de novembre del 2012

Mecanoscrit del segon origen

Manuel de Pedrolo

En aquesta novel-la de ciéncia ficció  s'explica la història de l'Alba i en Dídac, de 14 i 9 anys respectivament, que viuen en un poble de Catalunya anomenat Benaura. Ells esdevenen els únics supervivents a la Terra després que uns extraterrestres eliminin a pràcticament tota la humanitat. En Dídac és atacat per uns nois del poble perquè és negre. Cau a l'aigua i l'Alba, que ho veu tot, es tira per salvar-lo. És llavors quan apareixen uns platets voladors que ho destrueixen tot i ells es salven gràcies a l'aigua.
Durant els quatre anys següents hauran d'espavilar-se sols per a sobreviure en un món destruït i enfrontar-se a tota mena de problemes i dificultats que els fan madurar ràpidament. S'adonen de la importància de preservar el coneixement i guarden i llegeixen llibres. Fugen de l'epidèmia i es refugien en una masia, troben morts i supervivents, recorren les ruïnes de Barcelona i la Mediterrània. Sobretot aprenen de tot el que els passa, malalties, defensa de l'enemic i de la informació que van recollint.

6 comentaris:

  1. Aquesta obra escrita l'any 1974 i dividida en quaderns està dirigida al sector juvenil (majoritàriament) i tracta de la catàstrofe del planeta Terra. Els dos únics supervivents del cataclisme són l'Alba, de 14 anys, i en Dídac, de 9. Junts hauran de sobreviure en un món enrunat.
    És una novel·la de ciència-ficció amb tocs dramàtics i paranoics. La novel·la al principi estava bé, però arribant als dos quaderns finals no em va agradar. Jo no recomano la seva lectura. LI posaria un 3,5.

    ResponElimina
  2. Versió d’aula d’acollida. Aquest llibre, es una manera de divertir-te en un parell de dies ja que el llibre es molt curt. La veritat és que no m’ha agradat gaire però per passar l’estona està prou bé.
    Tot comença quan l’Alba veu que un grup de nois estan empipant a un noi negre que s’anomena Dídac. Aquells nois el tiren a l’aigua. L’Alba, quan veu que han tirat a en Dídac a l’aigua, s’hi tira per salvar-lo, ja que no sap nedar. Quan surten de l’aigua veuen una cosa molt estranya. No hi ha ningú, hi veuen aquells nois estirats al terra. Definitivament estan morts. Es veu que un grup de extraterrestres a atacat la terra i han matat a tothom. En Dídac i l’Alba, ho troben molt estrany. Al cap de les hores, s’adonen de la magnitud de la tragèdia i decideixen que ell junts tiraran endavant. Decideixen que començaran a explorar pels voltants de Barcelona. Però no troben ningú. Al cap d’un temps, ja han trobat una casa on establir-se. Quan ja s’estableixen decideixen tenir relacions sexuals. Al cap de nou mesos neix en Mar, un noi negre. Però al cap d’uns dies en Dídac mor en un accident, però l’Alba es prou forta i pensa que quan en mar es faci gran, ja mantindrà relacions amb ell i així continuarà l’espècie.
    En aquest llibre li posaré un 7, encara que no m’hagi agradat, m’ha entretingut.

    ResponElimina
  3. Mecanoscrit del segon origen
    Un grup d’extraterrestres han matat a tota la gent del planeta Terra, i els únics supervivents han sigut el Dídac i l’Alba. Comencen a buscar coses per sobreviure: lloc on viure, roba, els aliments que s’han conservat... Exploren tots els voltants de Barcelona i van passant els anys sobrevivint i amb la intenció de tenir algun fill perquè no s’extingeixi l’espècie .
    Quan vaig començar a llegir el llibre pensava que no m’agradaria però cada cop se’m feia més interessant la història. També m’ha agradat perquè eren personatges més o menys de la nostre edat i anaven tenint moltes idees de com sobreviure sols a la Terra. M’ha agradat molt aquesta lectura.
    Aquest llibre el recomano a tothom, és un llibre interessant i fàcil de llegir.
    Li poso un 8,5

    ResponElimina
  4. Passen uns avions mentre en Dídac i l'Alba estan sota l'aigua. Al sortir està tothom mort i tot destruït. Aprenen a sobreviure ajudant-se entre ells i aprenent coses de llibres que van recopilant. Tenen una pregunta que no saben respondre, eren els extraterrestres els qui van atacar-los? Fins que un dia ho descobreixen...

    Comença molt bé la història perquè tens ganes de saber que faran i com s'en ensortiran, però després acaba passant sempre el mateix. El tema del llibre m'ha agradat bastant perquè trobo que és interessant, però la història és molt repetitiva.
    Nota:6

    ResponElimina
  5. Aquest llibre m'ha interessat molt, ja que és molt intrigant i passa aquí, a Catalunya. És una història molt impactant que téun final inesperat. Els personatges són en Didac i la Bruna tots des en plena adolescència. Els espais on transcorre la història són en un començament en un poble, però acaba tot a Barcelona, Monjuïc i anat en barco de costa en costa.

    Nota:9'7

    ResponElimina
  6. La Jana Vila ha escrit:

    Els protagonistes de la història són el Dídac un noi d'origen africà i l'Alba una noia de cabells bruns.
    Un matí l'Alba va veure que uns nens estaven intentant tirar al Dídac a un llac, perquè sabien que ell no sap nedar.
    L'Alba quan ho va veure no va dubtar tirar-se al llac per salvar-lo, quan surten a l'exterior de l'aigua s'adonen que ell dos són els únics supervivent en un planeta completament destruït.
    Ells dos hauran de lluitar per construir un futur nou, això si sempre passant moltes aventures.

    Abans de llegir el llibre vaig veure la pel·lícula i em va encantar, al cap d'un parell de mesos vaig veure el llibre i no vaig dubtar en comprar.
    És un llibre amb moltes aventures, moments d'amor, d'amistat i molta ciència-ficció.
    NOTA: 10

    ResponElimina