dimecres, 6 de febrer del 2013

En Roman i la guerra

  Sebastià Sorribas

En Roman es queda sol al món quan la casa on viu amb la seva família és destruïda durant un bombardeig. La mare i la germana moren, i ell no sap com s'ho farà per tirar endavant. Mentre s'eixuga les llàgrimes, però, recorda els consells que li havia donat la mare, observa el seu voltant i cada dia aprèn una nova lliçó d'aquell temps tan absurd i trist que li toca de viure. Una guerra civil destrossa el seu pais i omple d'odi els cors de la gent que en pateix les conseqüències. Mentre malviu entre les ruïnes de la seva ciutat, coneix un altre noi, el Fura, del quel tothom es malfia. Al seu costat, en Roman aprèn què és la solidaritat, i tots dos junts intenten fer el que poden perquè el món en què viuen sigui millor.

5 comentaris:

  1. Aquest llibre parla d'un nen que ha de viure ell sol la guerra.Sense el seu pare,ni la seva mare. Però un dia troba un nen i es fa amics.I han de passar moltes aventures.

    Aquest llibre és divertit però a vegades fa pena.M'ha agradat per
    l'argument, s'entén molt bé.
    No m'ha agradat perquè es molt llarg i perquè els capítols són
    molt llargs.

    El recomanaria a la gent que li agrada la tristesa i les aventures .

    Nota 8

    ResponElimina
  2. En Roman i la guerra És tracta sobre un nen que perd el seus pares en mig d'una guerra.En el centre d'acollida fa uns amics viurà una aventura travessant la frontera.

    Aquest llibre el recomano a les persones que el hi agraden les aventures.

    Nota 9

    ResponElimina
  3. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  4. Aquest llibre m'ha semblat molt interessant tan per la historia com el lloc on trancurreix. Tambe m'ha fet imaginar que faria jo si estigues en aquesta situacio

    Aquest llibre el recomanaria a la gent que els hi agrada la aventura i la accio

    li poso un 10

    ResponElimina
  5. En roman i la guerra, el llibre tracte d'un noi al que bombardegen la seva cassa i és l'únic de la família que sobreviu. Al llarg del llibre en Roman es troba em una nena petita en un camp de concentració i la cuida com si sigues la seva filla, duran el camí per passar la frontera junts van passant per situacions tan perilloses com divertides.


    M'ha agradat molt el llibre ja que et fa veure les conseqüències de una guerra des-del punt de vista d'un nen.

    Recomano el llibre a tots els adolescents que estiguin interessats en la vida en una guerra,el llibre es fàcil de llegir i no és gaire llarg

    Nota: 8

    ResponElimina