dijous, 14 de febrer del 2013

La sombra del viento / L'ombra del vent

                                          Carlos Ruíz Zafón

 Un amanecer de 1945 un muchacho es conducido por su padre a un misterioso lugar oculto en el corazón de la ciudad vieja: El Cementerio de los Libros Olvidados. Allí, Daniel Sempere encuentra un libro maldito que cambiará el rumbo de su vida y le arrastrará a un laberinto de intrigas y secretos enterrados en el alma oscura de la ciudad. La Sombra del Viento es un misterio literario ambientado en la Barcelona de la primera mitad del siglo XX, desde los últimos esplendores del Modernismo a las tinieblas de la posguerra. La Sombra del Viento mezcla técnicas de relato de intriga, de novela histórica y de comedia de costumbres pero es, sobre todo, una tragedia histórica de amor cuyo eco se proyecta a través del tiempo.

3 comentaris:

  1. Maria Prats ha dit:

    L'ombra del vent, es un llibre ambientat a Barcelona a la meitat del segle XX. Hi abunden descripcions de carrerons, places, barris i sobretot de personatges. El llibre té una ambientació freda, solitària i fosca.

    En Daniel Sampere, és un noi que viu a la Rambla de Santa Mònica. Un dia és conduït al Cementiri dels Llibres Oblidats, allà el seu pare li diu que s'endinsi dins d'aquell laberint ple de llibres i que n'esculli un. N'escull un titulat L'ombra del vent del qual quedarà tan fascinat que voldrà esbrinar una mica sobre el autor, Julià Crax. Per poder esbrinar, es tindrà d'endinsar en un món ple de misteri i terror, però també en un món d'amor, que s'acabaran reflectint en la seva pròpia vida i en diferents personatges que anirà coneixent al llarg del temps.

    Es una novel·la que es molt captivadora, ja que te amor, intriga, terror... Jo crec que es el millor llibre que he llegit. La veritat és que, a mi també m'està deixant fascinada!

    Jo li posaria un: 10!

    ResponElimina
  2. La sombra del viento:
    La sombra del viento es el primer libro de la trilogía de Carlos Ruiz Zafón. Al principio no parece que sea muy bueno, pero, a medida que van apareciendo más personajes i se descubre más sucesos acerca de la trama es cada vez más interesante. Las últimas páginas son las que te mantienen en más expectación.
    La historia del libro se ubica en la Barcelona del 1945-1955 y se entrelaza con misterios del pasado. Me ha gustado sobretodo porque el protagonista, Daniel Sempere, no se muestra como el típico héroe de película o libro: es más real y hay momentos en que tiene bastante miedo (no solo por lo que le puedan hacer a él, sino por lo que le pueden hacer a su familia y amigos).
    Un libro muy bueno, le pongo un 9.

    ResponElimina
  3. Keren Pantaleón

    Tot comença en que un noi és acompanyat pel seu pare a un misteriós lloc ocult: El cementiri dels llibres olvidats. Allà Daniel Sempere torba un llibre malait que canvia el rumb de la seva vida i l'arrossegará a un laberint d'intrigues i secrets que están enterrats a l'ànima fosca de la ciutat.

    Aquest llibre m'ha agradat bastant, és una novela entretinguda on mai saps amb que et pots trobar.
    És un llibre que quan començes a llegir, ja no pots parar.
    El personatge que més m'ha agradat ha sigut Daniel Sempere (el protagonista,), és un noi amb molts sentiments, i això és el que m'ha agradat d'aquest personatge.
    Aquest llibre el recomano a les persones que els agradi el misteri i l'aventura.

    ResponElimina