dimarts, 10 de desembre del 2013

Els jocs de la fam / Los juegos del hambre


Suzanne Collins

Podries sobreviure tot sol, en un món salvatge, on tothom farà el possible perquè no tornis a veure la llum del dia? Vint-i-quatre adolescents forçats a jugar. Només un guanyador. Els Jocs de la Fam han començat.... “Una novel•la que manté un suspens constant i que provocarà mol ta controvèrsia. No he pogut parar de llegir- lo.” Stephen King “Estava tan obsessionada amb el llibre que me l’havia d’emportar quan sortia a sopar i amagar-lo sota la taula per no parar de llegir. La història em va mantenir desperta unes quantes nits seguides, perquè fins i tot, després d’haver-lo acabat, em quedava estirada al llit donant-li voltes. L’he recomanat a tots els que llegeixen el meu web. Els Jocs de la Fam és un llibre meravellós.” Stephanie Meyer

12 comentaris:

  1. Arnau Roca ha dit:

    La historia d’aquest llibre passa en un país que esta dividit en dotze districtes. Els jocs de la fam consisteixen en que un noi i una noia de cada districte (per tant 24 participants en total) els posen en un bosc on han de lluitar entre ells fins que nomes en quedi un de viu, els participants escollits del districte dotze són la Katniss que es caçadora i és molt bona llençant amb l’arc i en Peeta que és un noi fort i molt bo en la lluita cos a cos.
    A mi aquest llibre m’ha agradat molt perquè no és gents avorrit i té molta acció i al final del llibre és molt emocionant.

    Jo de nota li posaria un 9

    ResponElimina
  2. Pilar Gibert ha dit:

    Resum: Cada any escullen a l'atzar un nen i una nena (tribut) de cada capitoli. En el capitoli 12, la Prim és seleccionada però Katniss, la seva germana, es presenta voluntàriament i la substitueix. El Peeta n'és l'escollit masculí. Allà a l'arena, hi passaran experiències noves, aventures i una història d'amor.

    Opinió: El llibre m'ha agradat perquè està molt ben narrat, sembla que estiguis dins el llibre. Barreja amor, venjança, mort, amistat, aventures... Mai saps el que pot passar, té molta intriga. Els personatges m'han semblat adients, sobretot la Katniss, una nena guerrera i responsable. El final del llibre és la part que més m'ha agradat, és emocionant i sorprenent.

    Recomanació: El recomanaria a les persones que els agradin els llibres d'aventures i d'intriga.

    ResponElimina
  3. David López Bautista
    Titol: Els jocs de la fam
    Resum:El llibre explica la historia de una noia que la seva familia es pobre i surt a caçar per alimentar a la seva familia en el pais que viu fan uns jocs on un noi i una noia de cada ciutat per lluitar a mort en un espai tancat. 25 joves lluitant en un recinte.els jocs de la fam han començat.
    Nota:jo li poso un 10

    ResponElimina
  4. Guillem Monsech ha dit:

    Aquest llibre tracta d'un món o hi ha dotze districtes i un de molt poder econòmic ( el capitoli). Fa anys els dotze districtes van intentar apoderar-se del Capitoli, ja que allà hi ha tota la gent rica i que no passen gana.
    Però no van poder guanyar i com a venjança el Capitoli va crear uns Jocs, Els Jocs de la Fam. Cada any un noi i una noia de cada districte ( en total 24) havien de fer combats a mort on només i podia haver un vencedor.

    Aquell any, del districte dotze van sortir representats : la Katniss Everdyn i en Peeta Mellark, però aquells jocs no es veien igual que els altres , i per això s'hauran d'emfrontar amb la mort.

    Crec que aquest llibre ha estat el més interessant que he llegit fins ara. El que trobo bo és que sempre hi han successos i mai hi ha cap tros que es faci pesat perque sempre hi ha intriga i accions.

    Jo el recomanaria a persones que els i agradin els llibres de ciència ficció i aventures A més a més no és gaire llarg (si tens ganes de llegir )
    Nota= 10

    ResponElimina
  5. Guillem Monsech ha dit:

    Aquest llibre tracta d'un món on hi ha dotze districtes i un trretzé (el capitoli). Fa anys els dotze districtes van iintentar apoderar-se del Capitoli, ja que allà hi ha tota la gent rica i que no passen gana . Però no van poder guanyar i com avenjança el capitoli va crear uns Jocs. Els Jocs de l Fam cada any un noi i una noia de cada districte havien de fer combats a mort on només i podia haver-hi un vençador.
    Aquell any, del districte dotze van sortir representats :Katniss everdyn i Peeta Mellark, però aquells Jocs no es veien iguals que que els altres i per això s'hauran d'emfrontar amb la mort.

    Crec que aquest llibre ha estat el més interessant i emocionant que he llegit fins ara, el que trobo bo és que sempre hi han sucessos i mai hi ha captros que es faci pesat perquè sempre hi ha intriga i acciions.

    Penso que la Katniss és una noia molt valenta que sap gestionar com ha de fer les coses , és molt creible perquè al cap i a la fi és una persona, Tal com explica on ets i que passa, fa que tu ho pugis segir molt bé.

    Jo el recomanaria ha persones que els hi agradin els llibres llargs i d'aventures i de ciència ficció.

    NOTA: 10

    ResponElimina
  6. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  7. La història està ambientada en un país que es diu Panem, un país desolat i dividit en 12 districtes que són governats pel Capitoli. La història comença en el districte 12 amb la Katniss, una noia de 16 anys que manté la seva germana Prim i a la seva mare, creuant els límits del seu districte per caçar i portar menjar a casa amb el seu amic Gale.
    El matí de la collita, tots els joves d'entre 12 i 18 anys són convocats a la plaça del poble per l'elecció dels dos joves candidats que representaran al seu districte en els temuts Jocs de la Fam. Un noi i una noia seran escollits a l'atzar per participar en un "reality show", on hauran de lluitar a mort. Un total de 24 participants, dos joves de cada districte, i només un tornarà a casa amb vida, com a vencedor dels jocs, proporcionant-li una vida de fama i riquesa.
    Quan Katniss sent el nom de la seva germana sortir de l'urna que conté els tributs, es presenta voluntària com a tribut per ocupar el lloc de la Prim, ja que no està disposada que la seva germana mori en l'arena. La Katniss juntament amb en Peeta Melark, fill del forner, viatjaran fins al Capitoli on lluitaran per les seves vides en els Jocs.
    Aquesta novel·la enganxa des del principi al final, encara què parli de jocs, tracta temes psicològicament forts. A més de comptar amb una bona història, també té bons personatges. El llibre en certa manera busca explorar els límits de càrrega psicològica que pot suportar una persona i fins on podem arribar per tal d'assegurar la nostra supervivència. El llibre et deixa amb la necessitat de llegir la següent part.

    Nota: 10

    ResponElimina
  8. És un llibre d'aventures i d'acció, ambientat en una època futurista on, una noia "Katniss" i un noi "Peeta" són escollits per participar en uns jocs de supervivència on, tindran que sobreviure per aguantar amb vida i intentar guanyar-los.

    És un llibre que m'ha agradat molt, li recomano a tothom perquè lis agradarà molt.

    Nota: 10
    Em llegiré més de aquesta saga,
    Atentament, Kevin.

    ResponElimina
  9. És un llibre d'aventures i d'acció, ambientat en una època futurista on, una noia "Katniss" i un noi "Peeta" són escollits per participar en uns jocs de supervivència on, tindran que sobreviure per aguantar amb vida i intentar guanyar-los.

    És un llibre que m'ha agradat molt, li recomano a tothom perquè lis agradarà molt.

    Nota: 10
    Em llegiré més de aquesta saga,
    Atentament, Kevin.

    ResponElimina
  10. És un llibre que enganxa molt, d'acció i d'aventures. On en Peeta i la Katniss (els seus protagonistes), hauran de participar a uns jocs anomenats "Els jocs de la fam." On hauran de lluitar per la seva supervivència, hi fer coses que no han fet mai.

    És un llibre fantàstic, que us recomano a llegir. No us en penedireu!

    Nota: 8,5

    ResponElimina
  11. Els jocs de la fam es un llibre molt entretingut i ple d'aventures, on els protagonistes Katniss Everdyn i Peeta Mellark tindran de combatir a mort amb 22 adolescents mes per sortir vencedors i emportar-se tota la gloria.
    La novel·la tracta de una noia (Katniss) que viu en el districte 12, un lloc pobre i desolat on ningú viu tranquil. Com cada any es celebren els jocs de la fam.

    El recomano molt, per a totes les edats.

    ResponElimina
  12. Bé, no explicaré de què va el llibre, ja que crec que amb els altres comentaris ja ha quedat prou clar.
    Jo només vull dir que els jocs de la fam és la meva novel·la preferida. A mi m'agraden molt els llibres sobre rebel·lions, acció, sense ficció... i aquest llibre ho té tot. És molt fàcil posar-se en la pell de la protagonista, una noia que per culpa de la pobresa, ha hagut de créixer massa ràpid. Encara que els jocs de la fam sembli una cosa violenta i molt gore(que ho és) no és la única cosa que hi ha a la novel·la, que té una gran història amb un argument flipant (encara que els jocs és la millor part). La recomano a tothom, no és nomes per a joves, ja que conté una història que també política que fa parar-se a pensar. No us podeu perdre aquesta triologia, quan la comences a llegir no pots parar.
    24 adolescents forcats a jugar
    Només un guanyador
    Els jocs de la fam han començat.
    "No hi han guanyadors, només supervivents"

    ResponElimina