dimecres, 1 de febrer de 2017

El secret del meu turbant

Nadia Ghulam;  Agnès Rotger

Història real de Nàdia Ghulam, una noia afganesa que amb només vuit anys va patir greus ferides a causa d'una bomba i que quan es va instaurar el règim talibà a l'Afganistan va decidir fer-se passar per home per poder portar un sou a casa.

4 comentaris:

 1. Aquest llibre explica la vida de la Nadia a l'Afganistan després que li caigués una bomba sobre la seva casa i hagués de passar 2 anys a l'hospital, tot el que va haver de fer per poder sobreviure a la guerra.

  M'ha agradat molt perque ara sóc molt més conscient de la vida que tenen a llocs com l'Afganistan. És un llibre molt bonic i fàcil de llegir.

  Nota: 10

  ResponElimina
 2. Aquest llibre parla sobre la vida de l'autora, la Nadia Ghulam, una noia afganesa que després de la guerra i la mort edl seu germà, ha hagut de lluitar molt per sobreviure, i es va fer passar per el seu germà durant 10 anys.
  Al llibre, la Nadia, explica anècdotes, coses dels seus amics i que va fer per sobreviure i portar menjar a la seva llar.


  A mi, hi han coses del llibre que m'han agradat, perquè ara se com es la vida a l'Afganistan i perquè la historia que explica es molt maca i fàcil de llegir.
  Alhora, però, hi han coses que no m'han agradat tant, perquè crec que, a vegades, repetix algunes coses.
  Encara així, el recomano a tothom perquè entengui com es la realitat a l'Afganistan i les dificultats que hi han en una guerra.

  Nota: 8

  ResponElimina
 3. L'Oriol Tort, de 4t A, ha escrit:

  "BREU RESUM DE L'ARGUMENT: Aquest llibre explica la vida / història de la Nadia Ghulam, explica tot ell que ha tingut que fer per poder tirar endavant i com s'ho ha fet per arribar on està ara.

  OPINIÓ PERSONAL: Aquest llibre quan el vaig començar a llegir em va enganxar i tenia ganes de llegir-lo, però quan ja portava més de la meitat ja hem començava a cansar perquè moltes coses de les que explica són molt repetitives. I quan vaig arribar al cap a final del llibre m'hi vaig tornar a enganxar perquè m'interessava bastant com va aconseguir el visat per anar a Barcelona, quines ajudes va rebre i gràcies a quines persones va poder fer el seu somni realitat.

  NOTA: Aquest llibre li poso una nota de 8/10, perquè es un llibre que està molt ben explicat, tot i que no sàpiga molt bé la nostra llengua, el català, i també penso que té molt mèrit fer pública una experiència tant dura com la que va passar ella. No li he posat un 9/10 o un 10/10 perquè he trobat que es fa una mica repetitiu al mig del llibre."

  ResponElimina
 4. Aquest llibre explica l-història de la Nadia Ghulam, una noia que va viure durant la guerra civil a l'Afghanistan i que li va caure una bomba a casa seva.

  M'ha agradat molt aquest llibre perquè et fa conrixer com és la vida durant la guerra i perquè explica tot el que ha viscut una noia innocent.

  Nota: 9

  ResponElimina