dimecres, 1 de febrer del 2017

El secret del meu turbant

Nadia Ghulam;  Agnès Rotger

Història real de Nàdia Ghulam, una noia afganesa que amb només vuit anys va patir greus ferides a causa d'una bomba i que quan es va instaurar el règim talibà a l'Afganistan va decidir fer-se passar per home per poder portar un sou a casa.

10 comentaris:

  1. Aquest llibre explica la vida de la Nadia a l'Afganistan després que li caigués una bomba sobre la seva casa i hagués de passar 2 anys a l'hospital, tot el que va haver de fer per poder sobreviure a la guerra.

    M'ha agradat molt perque ara sóc molt més conscient de la vida que tenen a llocs com l'Afganistan. És un llibre molt bonic i fàcil de llegir.

    Nota: 10

    ResponElimina
  2. Aquest llibre parla sobre la vida de l'autora, la Nadia Ghulam, una noia afganesa que després de la guerra i la mort edl seu germà, ha hagut de lluitar molt per sobreviure, i es va fer passar per el seu germà durant 10 anys.
    Al llibre, la Nadia, explica anècdotes, coses dels seus amics i que va fer per sobreviure i portar menjar a la seva llar.


    A mi, hi han coses del llibre que m'han agradat, perquè ara se com es la vida a l'Afganistan i perquè la historia que explica es molt maca i fàcil de llegir.
    Alhora, però, hi han coses que no m'han agradat tant, perquè crec que, a vegades, repetix algunes coses.
    Encara així, el recomano a tothom perquè entengui com es la realitat a l'Afganistan i les dificultats que hi han en una guerra.

    Nota: 8

    ResponElimina
  3. L'Oriol Tort, de 4t A, ha escrit:

    "BREU RESUM DE L'ARGUMENT: Aquest llibre explica la vida / història de la Nadia Ghulam, explica tot ell que ha tingut que fer per poder tirar endavant i com s'ho ha fet per arribar on està ara.

    OPINIÓ PERSONAL: Aquest llibre quan el vaig començar a llegir em va enganxar i tenia ganes de llegir-lo, però quan ja portava més de la meitat ja hem començava a cansar perquè moltes coses de les que explica són molt repetitives. I quan vaig arribar al cap a final del llibre m'hi vaig tornar a enganxar perquè m'interessava bastant com va aconseguir el visat per anar a Barcelona, quines ajudes va rebre i gràcies a quines persones va poder fer el seu somni realitat.

    NOTA: Aquest llibre li poso una nota de 8/10, perquè es un llibre que està molt ben explicat, tot i que no sàpiga molt bé la nostra llengua, el català, i també penso que té molt mèrit fer pública una experiència tant dura com la que va passar ella. No li he posat un 9/10 o un 10/10 perquè he trobat que es fa una mica repetitiu al mig del llibre."

    ResponElimina
  4. Aquest llibre explica l-història de la Nadia Ghulam, una noia que va viure durant la guerra civil a l'Afghanistan i que li va caure una bomba a casa seva.

    M'ha agradat molt aquest llibre perquè et fa conrixer com és la vida durant la guerra i perquè explica tot el que ha viscut una noia innocent.

    Nota: 9

    ResponElimina
  5. Aquest llibre relata la història de la Nadia Ghulam. Una noia que explica com va viure en la guerra civil a l'Afghanistan. Explica com va suportar els problemes que li van començar a aparèixer a mesura que passava la guerra civil a l'Afghanistan.



    Aquest llibre m'ha agradat perquè explica des del punt de vista d'una noia que va estar en aquesta situació tot el que li va passar en aquests temps en l'Afghanistan.

    Nota: 9

    ResponElimina
  6. Aquest llibre explica l'història de la Nadia Ghulam, una noia d'Afghanistan que li va caure una bomba a casa seva, ens explica com va fer-ho per tirar endavant.

    Jo pensava que seria un llibre avorrit i quan me'l vaig començar a llegir em va enganxar tot i que cap al mig és una mica repetitiu però està bastant bé

    NOTA: 8-8'5

    ResponElimina
  7. Aquest llibre explica la història de la Nadia Ghulam, que amb només vuit anys va patir greus ferides a causa d'una bomba. I per sobreviure s'ha de fer passar per noi per poder mantenir la seva família, ja que hi havia el règim talibà i no deixava treballar cap noia.
    Aquest llibre m'ha agradat bastant perquè t'adones conta de com pateix la gent en situacions com aquestes.
    Nota: 9

    ResponElimina
  8. Aquest llibre tracta sobre una noia, la qual viu a Afganistan, que ha de sobreviure a la guerra fent-se passar per un noi. Li tiren una bomba a casa seva, passa 2 anys a l'hospital, passa per la mort del seu germà, etc...

    Aquest llibre m'ha agradat molt ja que et fa obrir els ulls i veure el teu entorn d'una altre manera.

    Nota: 9

    ResponElimina
  9. Aquest llibre tracta d'una història real . Es tracta d'una noia que viu a l'Afganistan ,ella vivia una vida molt tranquil·la fins que va ser una víctima de la guerra que li va canviar la vida , va perdre el seu germa gran y va veure com la seva família canviava a ser un altre,


    Aquest llibre t'ensenya coses noves que mai ens fixem o ens interessen , és un bon llibre per a les persones joves i grans , és molt emocionant i t'ensenya a valorar més les coses que tens, ja que ni hi ha persones que han passat per això y encara passa , moltes gràcies

    Nota:9,5

    ResponElimina
  10. Aquest llibre és moooooolt interesant i et fa veure les coses importants, jo amb aquest llibre he pogut veure des de més a prop que és el que importa de veritat i saber que soc una afortunada tenint menjar, casa, educació, esudis, diners, família,...

    És un llibre uqe tracta d'una nena que ha de fer-se passar per el seu germà, que és mort, ja que sinó la seva família patirà molt més de lu que està patin. Fer les coses que fa la Nadia que és la protagonista, són ilegals al seu país.

    Jo recomano molt aquest llibre perquè és molt interessant, és realisa i et fa veure les coses com són, a scietat que vivim no té preu.
    Jo sóc una persona que li costa trobar llibres que li agradin i aquest m'ha agradat bastant

    NOTA 8'50

    ResponElimina